Verwijderen van negatieve energie in je huis

Heb je vaak last van stemmingswisselingen, of heb je vaak ruzie thuis en voelt het niet ontspannen? Dan is het misschien tijd om negatieve energie in je huis te verwijderen.
Verwijderen van negatieve energie in je huis

Laatste update: 04 oktober, 2018

Waarom is het verwijderen van negatieve energie in je huis zo belangrijk? Ons huis zou namelijk een toevluchtsoord moeten zijn, een plek waar we ons vrij en ontspannen voelen, waar we onze dagelijkse spanningen los kunnen laten. 

Met zoveel problemen in de wereld wordt de omgeving waar we in wonen echter vaak gespannen. In plaats van wat het voor ons zóu moeten zijn, wordt dat toevluchtsoord een stressvolle en onplezierige plek.

Let daarom goed op hoe je je thuis voelt. Als je vaak discussies hebt met je partner en je kinderen, dan is het mogelijk dat je huis omringd wordt door negatieve energie. Dit kan je humeur en je algehele gesteldheid flink beschadigen. Zelfs de aanwezigheid van negatieve personen kan de omgeving waarin je woont beïnvloeden.

Vaak is vanbinnen veranderen de beste manier om deze situatie te veranderen. Kijk eens grondig naar je leven, je relaties en alles om je heen.

Naast dit interne verbeteren kun je ook een aantal tips implementeren, die je helpen bij het verwijderen van negatieve energie die je huis omringt. Dit heeft een positieve uitwerking op de bewoners en daardoor ook op de bezoekers.

Als je plotseling een aantal veranderingen opmerkt die niet positief zijn, d.w.z. constante stemmingswisselingen, ruzies of je oncomfortabel voelen in je eigen huis, dan is het tijd dat je actie onderneemt! Het verwijderen van negatieve energie begint nu.

Advies voor het verwijderen van negatieve energie

 • Deskundigen op dit gebied bevestigen dat het niet goed is om teveel dingen te verzamelen, helemaal als je ze niet gebruikt. Het helpt niet alleen om de energie in het huis te verbeteren, maar je zal ook een meer georganiseerd en fijner huis hebben.
 • Zonlicht werkt zuiverend voor natuurlijke omgevingen en dat is waarom het een goed idee is om je ramen te openen en in je huis zoveel mogelijk zonlicht toe te laten.
 • Als je meubels of andere dingen geërfd hebt, dan is het een goed idee om een rituele huisreiniging te doen. Dit doe je door wierook te gebruiken. Deze objecten kunnen de negatieve energie van waar ze vandaan kwamen namelijk met zich meedragen.
 • Goede ventilatie van je huis is ook erg belangrijk. Lucht moet minimaal drie keer per week ververst worden. Doe dit door ramen en deuren te openen. Laat je gordijnen en ramen niet te lang dicht.
 • Fruit helpt ook bij het verwijderen van negatieve energie. Daarom moet je onthouden dat je altijd vers fruit in je keuken of eetkamer zou moeten hebben.
 • Kamerplanten zijn ook erg goed voor het creëren van vrede in je huis.

Hou je huis schoon en ontspan

 • Nog een effectieve methode is om je vloeren schoon te maken met een mengsel van zout met water. Doe ongeveer zes eetlepels zout in een emmer met water (ga wel na of dit kan bij jouw type vloer).
 • Cactussen zijn uitstekend voor het verwijderen van slechte energie. Plaats ze dichtbij het raam.
 • Nog een goede optie is om naar ontspannende muziek in je huis te luisteren. Dit helpt namelijk om je geest in balans te brengen. Het schrikt zo elke vorm van negativiteit af.
 • Gebruik ook aromatherapie. Er zijn verschillende soorten etherische oliën of wierook, die je helpen om je huis te reinigen.
 • Het is ook erg belangrijk dat je je huis schoon en geordend houdt. Rotzooi en vieze spullen trekken negatieve energie aan.

Meditatie

Advies voor het verwijderen van negatieve energie

Meditatie is altijd een uitstekende optie voor dit soort gevallen. Het elimineert alle negatieve energie in je huis, maar het werkt daarnaast ook erg goed om je geest te reinigen.

Bevrijd jezelf van spanning, beeld alles wat je wilt in, zonder vrees en onzekerheid. Analyseer jezelf grondig van binnen, zodat je het beste van jezelf kan uitdragen en kan bieden aan je geliefden.

Een verwarde geest zal nooit zijn volledige potentie bereiken. Meditatie elimineert de obstakels, die we veel te vaak zelf creëren, en het frist je leven op. Vecht voor je dromen, zodat ze uit kunnen komen. Beeld je in, droom en laat je dromen uitkomen.

Je houding veranderen geeft iedereen nieuwe energie. Hou van jezelf en vecht om iedere dag beter te worden. Onthoud al deze adviezen en geniet van een harmonisch huis, dat jij en je familie verdienen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.