Bescherm jezelf tegen negatieve energie

Geschillen in het gezin kunnen onze huizen vullen met negatieve energie. Om je huis te reinigen, moet je frisse lucht en zonneschijn binnen laten.
Bescherm jezelf tegen negatieve energie

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Negatieve energie is iets dat veel mensen proberen te vermijden. Dit komt vooral thuis voor. Thuis is een plek waar je in staat moet zijn om uit te rusten, vrij van slechte gevoelens.

Negatieve energie moet echter ook worden vermeden op de werkplek en op school. Anders kan het namelijk je dag op een slechte manier beïnvloeden. Ook kan het dingen ervan weerhouden om te gaan zoals je verwacht. Gelukkig zijn er manieren om om te gaan met negatieve energieën, zodat ze je emoties niet verstoren.

Wat is negatieve energie?

Het is energie die je emotioneel kan beïnvloeden, zowel lichamelijk als geestelijk, je rust kan verstoren, gevoelens van angst en depressie kan veroorzaken en het moeilijk kan maken je te concentreren.

Hoe kunnen we onszelf te beschermen tegen negatieve energie?

Jezelf beschermen tegen negatieve energie

Het confronteren van negatieve energieën is de beste manier om je leven meer kracht te geven, vooral je emoties. Er zijn veel manieren om jezelf te beschermen tegen de slechte energie die je dagelijks tegenkomt, door het handhaven van een positieve houding en het vermijden van stress. Hier zijn een paar tips:

 • Weg met de angst. Soms worden negatieve energieën veroorzaakt door angsten, onzekerheden of negatieve gedachten die we alleen kunnen beheersen door ze te confronteren. Het is belangrijk om de oorsprong van deze angsten te identificeren. Vervolgens kan je ze confronteren om jezelf vrij en veilig voelen.
 • Positief denken. Hoewel je het misschien niet vaak in de praktijk brengt, is een positieve houding de beste manier om slechte energie af te weren. Ook helpt het bij het emotioneel gezond blijven. Het leren omgaan met de slechte momenten en proberen om de zonnige kant van de dingen te zien is de sleutel tot het overwinnen en het afweren van negatieve energieën.
 • Draag een teentje knoflook bij je. Dit is als een talisman die op een veilige manier negatieve energieën en afgunst kan afstoten. We raden aan om het teentje knoflook in een stuk doek of weefsel te wikkelen. Doe het vervolgens in je tas of portemonnee.
 • Houd etherische olie van tijm bij de hand. Een esoterisch gebruik is om een ​​druppel essentiële olie toe te passen achter de oren of op de polsen. Op deze manier kan je slechte energie op afstand houden.
 • Draag een takje wijnruit. Er wordt gezegd dat wijnruit de mogelijkheid heeft om alle vormen van negatieve energie af te weren, of het nu veroorzaakt wordt door onvoorziene gebeurtenissen of mensen. Het beste is om altijd een paar takjes en bladeren van deze plant rond de werkplek te hebben.

Hoe verdrijf ik negatieve energieën uit het huis?

Negatieve energie uit huis

Wanneer er geschillen tussen partners of tussen broers en zussen zijn, is het waarschijnlijk dat je huis gevuld is met negatieve energie. Dit groeit uit tot een ongezonde omgeving voor je familie. Voordat het zover komt, moet je een aantal wijzigingen aanbrengen en proberen om alle bronnen van slechte energie te elimineren.

 • Ontdoe je van onnodige dingen. Het hebben van te veel spullen kan soms invloed hebben op de energie van het huis. Je moet een frisse en georganiseerde omgeving handhaven.
 • Ramen en deuren openen. Het toelaten van frisse lucht in de woning is een goed alternatief voor “het zuiveren van het huis”. Hetzelfde geldt voor het binnenlaten van de zon.
 • Wierook. Sinds de oudheid hebben mensen wierook al gebruikt als ingrediënt om de lucht in woningen te verversen en negatieve energieën te verdrijven.
 • Zout water. De mix van deze twee ingrediënten is goed voor het schoonmaken van het huis en het veranderen van een negatieve omgeving.
Aromatherapie
 • Aromatherapie. Het gebruik van etherische oliën of aromaten in verschillende gebieden van het huis kan helpen de hele familie te ontspannen. Ook creëert het een aangename omgeving.
 • Houd planten in de woning. Naast dat zij zorgen voor schone lucht, helpen planten ook bij het afstoten van negativiteit. Ook nodigen ze de goede energieën uit in het huis.
 • Reinig vaak. De ophoping van stof, vuil of vuilnis kan een zware omgeving creëren, die zich weerspiegelt in de negatieve emoties van de gezinsleden. Het is belangrijk om het hele huis schoon te houden om ruimten te verversen en het huis een frisse uitstraling te geven.

Dialoog

Tot slot… de sleutel tot het bij elkaar houden van een gezin en om negatieve energieën op afstand houden, is om meningsverschillen rustig uit te praten. Als gevolg kan iedereen op een vredige manier samenleven. Het delen met familie, het uiten van gevoelens en het versterken van de banden zijn enkele van de beste manieren om negatieve energie uit huis te houden. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.