Geef deze 10 gewoontes op om gelukkig te zijn

· 11 februari 2016
Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, dus hou op met je af te vragen wat mensen zullen zeggen, vergeet slechte ervaringen in het verleden en richt je op het hier en nu. Geloof in je kunnen om dat te bereiken wat je wil bereiken.

Iedereen weet dat het onmogelijk is om altijd 100% gelukkig te zijn en er zijn bepaalde situaties waarin verdriet niet te vermijden is. Maar vaak voel je je misschien wel sip, terwijl je weet dat je geluk slechts een kwestie van keuze is.

De valkuilen van onze moderne leefstijl met zijn gewoontes, grenzen, angsten en uitdagingen kunnen ons geluksgevoel in de weg zitten. Zelfs op de slechtste momenten is het belangrijk om te onthouden dat het leven je altijd een reden geeft om dankbaar te zijn en die geruststellende emoties te voelen die deze meest donkere dagen enkele betekenis geven. Het enige wat je hoeft te doen om van je tijd te genieten is het opgeven van enkele slechte gewoontes die je ervan weerhouden om je echt gelukkig te voelen.

Hier vind je 10 gewoontes die je moet opgeven voor een gelukkig leven.

Stop met je zorgen te maken over wat mensen zeggen

Dit is misschien moeilijk voor je, omdat mensen van nature sociale wezens zijn en bang zijn voor afwijzing, maar constant bezig zijn met het behagen van anderen en je zorgen maken over wat ze van je denken is tijds- en energieverspilling. En vergeet niet dat wat anderen over je denken eigenlijk sowieso niet jouw zaak is!

Onthoud dat je niet altijd gelijk hebt

Stel met Ruzie

Iedereen vindt het leuk om gelijk te hebben en soms weet je vrij zeker dat je ook echt gelijk hebt, maar je zult niet altijd gelijk hebben. Het verstandigste is dan om gewoon te accepteren dat je het mis hebt. Mensen die continu gelijk willen hebben, hebben gewoonlijk dramatische relaties en lijden aan meer stress en dit heeft invloed op iedereen om hen heen.

Maak je niet zoveel zorgen

Een ding is zeker in het leven: je zult problemen ervaren zoals stress, angst en zelfs depressie. Is het het waard om je energie te richten op het denken aan dingen waarvan je niet wil dat ze gebeuren? Zeker, sommige problemen zijn onvermijdelijk, maar je erover zorgen maken is niet de oplossing. Leer om deze dingen te nemen zoals ze komen en onthoud dat alles in het leven gebeurt met een reden.

Zeg gedag tegen onzekerheid

Arm met Vogels

Er is niemand anders op deze wereld die exact denkt zoals jij of die exact dezelfde kwaliteiten heeft, dus hou op jezelf te vergelijken met anderen, vertrouw op je talenten en je kunnen om alles te bereiken waar je je gedachten op richt. Als iemand iets negatiefs over je zegt, negeer hem en blijf dingen gewoon op jouw manier doen.

Laat de controle los

Doe afstand van het gevoel dat je alles wat er om je heen gebeurt wilt controleren. Probeer te onthouden dat de dingen zullen gaan zoals ze zullen gaan, dat alles is zoals het zou moeten zijn en dat je je alleen zorgen hoeft te maken over jezelf. Laat die dingen die dat verlangen in jou opwekken om de controle te hebben los en je zult je meteen gelukkiger voelen.

Laat het verleden achter

Verdriet

Iedereen heeft slechte ervaringen en oude trauma’s die zelfs vandaag nog steeds pijnlijk kunnen zijn. Bekijk het op deze manier: elk deel van je leven is een les geweest en je moet leren om sterker te worden van je wonden en je pijn.

Geld kan geen geluk kopen

Als je overuren werkt om meer geld te verdienen, dan doe je het misschien om de verkeerde redenen. Als je denkt dat je geld nodig hebt om echt gelukkig te zijn, dan kan dit je er eigenlijk van weerhouden om te genieten van oprecht geluk.

Zeker, geld is belangrijk in het leven en er zijn veel dingen die je kunt kopen waar je van zult genieten… maar het is het niet waard om je tijd te besteden aan het verdienen van meer en meer geld, terwijl je het feit dat het ware geluk te vinden is in je liefde voor familie en vrienden negeert.

Probeer minder te klagen en zoek in plaats daarvan naar oplossingen

Blijdschap

Hou op met klagen over je dagelijkse leven, je werk, familie, partner of de wereld in het algemeen. Als je ergens niet gelukkig mee bent, zoek dan naar een manier om dit op te lossen of leer los te laten.

Laat angst je niet verlammen

Het is normaal om bang te zijn en op bepaalde momenten in je leven zul je angstgevoelens ervaren, maar je mag jouw angst je er niet van laten weerhouden om de dingen te doen die je wilt doen of om kansen te grijpen wanneer deze zich voordoen. Het is beter om risico’s te nemen en kracht en aansporing te halen uit je angsten.

Laat je woede en trots los

Woede en trots zijn twee emoties die je kunnen doen veranderen in een bitter persoon. Ze kunnen je relaties schaden en ervoor zorgen dat je je ongelukkig voelt. Vul je hart met vergiffenis en bevrijd jezelf van negatieve emoties die je van je ware geluk weerhouden.