Tien gewoontes die je geluk in de weg zitten

Je kunt het niet iedereen naar hun zin maken, dus probeer te stoppen op met denken aan wat mensen zullen zeggen, vergeet slechte ervaringen in het verleden en richt je op het hier en nu. Geloof in jezelf om te bereiken wat je wilt bereiken.
Tien gewoontes die je geluk in de weg zitten

Laatste update: 28 januari, 2021

Iedereen weet dat het onmogelijk is om altijd compleet gelukkig te zijn en er zijn bepaalde situaties waar verdriet niet te vermijden is. In andere gevallen voel je je misschien verdrietig, terwijl je weet dat je in deze gevallen voor je eigen geluk kunt kiezen. In dit artikel geven we je tien gewoontes die je geluk in de weg zitten.

De valkuilen van onze moderne leefstijl met onze nieuwe gewoontes, grenzen, angsten en uitdagingen kunnen ons geluksgevoel behoorlijk in de weg zitten. Zelfs op de slechtste momenten is het echter belangrijk om te onthouden dat je altijd een reden hebt om dankbaar te zijn.

Het enige wat je hoeft te doen om meer van je leven te genieten is het opgeven van enkele slechte gewoontes die je geluk in de weg zitten.

Tien gewoontes die je geluk in de weg zitten

1. Je maakt je zorgen over wat mensen van je denken

Het is misschien moeilijk om hiermee te stoppen. Mensen zijn van nature sociale wezens die bang voor afwijzing zijn. Als je je constant bezig houdt met wat anderen van jou denken is echter een vermoeiende besteding van je tijd en energie. Vergeet niet dat de gedachten van anderen eigenlijk niets met jou te maken hebben.

2. Je geeft nooit toe dat je ongelijk hebt

Stel met Ruzie

Iedereen vindt het leuk om gelijk te hebben en soms weet je vrij zeker dat je ook echt gelijk hebt. Het is echter onmogelijk om altijd gelijk te hebben. Je kunt dan beter accepteren dat je het mis hebt.

Mensen die continu gelijk willen hebben, hebben vaak last van moeizame relaties en lijden aan meer stress. Dit heeft invloed op de mensen om hen heen.

3. Je maakt je te veel zorgen

Een ding is zeker in het leven: je zult op sommige momenten problemen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • stress
  • angst
  • depressie

Is het echter een goed idee om te denken aan dingen waarvan je niet wilt dat ze gebeuren?

Sommige problemen zijn zeker onvermijdelijk, maar je te veel zorgen maken is niet de oplossing. Leer deze problemen te accepteren en onthoud dat alles in het leven gebeurt met een reden.

4. Je bent onzeker

Arm met Vogels

Er is niemand anders op deze wereld die precies denkt zoals jij of die precies dezelfde kwaliteiten heeft. Probeer jezelf daarom niet te vergelijken met anderen. Vertrouw op je talenten en je vaardigheden. Zo bereik je alles waar je je op richt. Als iemand iets negatiefs over je zegt, probeer het dan te negeren. Ga door en doe het op je eigen manier.

5. Je houdt je vast aan controle

Probeer de controle eens los te laten.  Dit is namelijk een van de gewoontes die je geluk in de weg zitten. Probeer te onthouden dat dingen soms gaan zoals ze gaan, dat alles is zoals het zou moeten zijn en dat je je alleen zorgen hoeft te maken over jezelf. Laat het verlangen naar controle los. Zo zul je je meteen gelukkiger voelen.

6. Je bent te veel bezig met het verleden

Verdriet

Iedereen heeft slechte ervaringen en oude trauma’s die nog steeds pijnlijk kunnen zijn. Bekijk het op deze manier: elk deel van je leven is een les geweest die je sterker heeft gemaakt. 

7. Je denkt te veel aan geld

Als je overuren werkt om meer geld te verdienen, dan doe je het misschien om de verkeerde redenen. Als je denkt dat je geld nodig hebt om echt gelukkig te zijn, dan kan dit je er eigenlijk van weerhouden om te genieten van echt geluk.

Geld is zeker belangrijk in het leven en er zijn veel dingen die je kunt kopen om gelukkiger te worden. Het is het echter niet waard om je tijd te besteden aan het verdienen van meer geld. Besteed wat meer aandacht aan je familie en vrienden. Je liefde voor de belangrijke personen in je leven maakt je immers veel gelukkiger.

8. Je klaagt te veel en denkt niet aan oplossingen

Blijdschap

Probeer niet te veel te klagen over bijvoorbeeld:

  • leven
  • werk
  • familie
  • partner
  • wereld

Dit zijn namelijk gewoontes die je geluk in de weg zitten. Als je ergens niet gelukkig mee bent, zoek dan naar een manier om dit op te lossen of leer het los te laten.

9. Je laat jezelf stoppen door je angst

Het is normaal om bang te zijn en op bepaalde momenten in je leven zul je angstgevoelens ervaren, maar je mag jouw angst je er niet van laten weerhouden om de dingen te doen die je wilt doen of om kansen te grijpen wanneer deze zich voordoen. Het is beter om:

  • risico’s te nemen
  • kracht te halen uit je angsten.

10. Je wordt te snel kwaad en bent te trots

Woede en trots zijn twee emoties die je kunnen veranderen in een bitter persoon. Ze kunnen je relaties schaden en ervoor zorgen dat je je ongelukkig voelt. Vul je hart met vergiffenis en bevrijd jezelf van negatieve emoties die je van je ware geluk weerhouden. Als je deze gewoontes die je geluk in de weg zitten opgeeft, zul je een groot verschil gaan opmerken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.