Snel gewicht verliezen door deze 7 trucjes te gebruiken

Lichamelijke training is één van de beste bondgenoten om gewicht te verliezen. Het versnelt immers je metabolisme en helpt je om vet te verbranden terwijl je rust.
Snel gewicht verliezen door deze 7 trucjes te gebruiken

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Gewicht verliezen is een proces dat van vele factoren afhangt. Het is waar dat je voedingspatroon een belangrijke rol speelt. Toch zijn er ook vele andere trucjes. Ze beïnvloeden ook de resultaten en helpen je snel gewicht verliezen.

Vele mensen willen op korte tijd veel verandering verwezenlijken. Ze kiezen er dan ook voor om strenge en gevaarlijke diëten te volgen. Met deze diëten kan je inderdaad snel gewicht verliezen. Bijna altijd gaan ze echter ook gepaard met een reeks negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Dit is de reden dat het belangrijk is dat je weet welk effect jouw dieet heeft. Het moet leiden tot blijvende veranderingen zonder bepaalde voedingsgroepen te schrappen of ‘supplementen’ toe te voegen die zogenaamd jouw metabolisme stimuleren.

Bestaan er trucjes waarmee je makkelijker en snel gewicht verliezen kan?

Natuurlijk bestaan die! Het zijn geen wondermiddelen om gewicht te verliezen. Maak je deze trucjes echter eigen en laat ze deel uitmaken van je dagelijks leven. In de strijd tegen overgewicht kunnen ze voor mensen heel nuttig zijn.

Blijf dus zeker verder lezen en ontdek meer over deze trucjes!

Snel gewicht verliezen met de volgende trucjes

1. Eet een gezond ontbijt

Het ontbijt is één van de voornaamste maaltijden van de dag. Mensen hebben een tijdje gedacht dat het niet erg belangrijk was. Toch is het nu duidelijk dat het ontbijt een heel positief effect heeft op gewichtsverlies.

Eet een gezond ontbijt
 • De eerste maaltijd van de dag verschaft het lichaam de energie en de voedingsstoffen die je nodig hebt om door de dag heen actief te zijn.
 • Elke dag ontbijten stimuleert je vertering en vermindert je hunkeringen naar voeding.
 • Dankzij de energie die het ontbijt je verschaft, stimuleert het je metabolisme. Het helpt je dus om vet te verbranden.

2. Drink water tussen de maaltijden

Drink water tussen de maaltijden

Dit is één van de beste trucjes om op een succesvolle en veilige manier gewicht te verliezen. Het bestaat eruit dat je elke dag water drinkt. Zo eenvoudig is het!

 • Water voert niet alleen levensbelangrijke taken voor de gezondheid uit. Het helpt ook om je bloed te zuiveren.
 • Bovendien helpt water om de giftige stoffen af te voeren die de activiteit van jouw metabolisme aantasten.
 • Het is ook een drank zonder calorieën, in tegenstelling tot frisdranken. Water geeft je ook gedurende een langere tijd een verzadigd gevoel en verhoogt je vitaliteit.

3. Train op regelmatige basis

We kunnen het niet genoeg zeggen. Lichamelijke training is de beste manier om een dieet voor gewichtsverlies aan te vullen. Trainen verhoogt het energieverbruik van je lichaam. Dit helpt jou om calorieën te ‘verbranden’ die je niet nodig hebt.

Train op regelmatige basis
 • Elke vorm van training stimuleert het metabolisme. Je profiteert meer van een trainingsschema dat cardiovasculaire trainingen en krachttraining bevat.
 • De ideale manier is om minstens drie keer per week te trainen.

4. Eet meer vers fruit en groenten

Eet meer fruit en groenten

Vers fruit en groenten eten biedt zovele voordelen. Ze zijn niet alleen maar geweldige voedingsmiddelen met weinig calorieën. Ze zijn ook een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen die je helpen om gewicht te verliezen.

 • Eet elke dag vers fruit en groenten. Het stimuleert de vertering en vermindert de neiging om in gewicht aan te komen.
 • Dankzij de vezels en het water die ze bevatten, zijn het ook vullende voedingsmiddelen. Ze zullen dus jouw behoefte aan een snack tussen de maaltijden verminderen.
 • De antioxidanten in fruit en groenten verminderen ook de vorming van cholesterol. Ze verbeteren de bloedcirculatie en zorgen voor een betere gezondheid van het hart.

5. Splits je maaltijden op

Splits je maaltijden op

Wie heeft gezegd dat je honger moet lijden om gewicht te verliezen? Sommige mensen denken dat je gewoon minder moet eten om minder calorieën te eten. Het is echter geen goed idee om gedurende een lange tijd niet te eten.

 • Om je metabolisme actief te houden beveelt men aan om je maaltijden op te splitsen. Je kan bijvoorbeeld 5 tot 6 kleine maaltijden per dag eten.
 • Dit aantal maaltijden is gunstiger voor je dan 3 enorme maaltijden.

6. Drink groene thee

Groene thee is één van de natuurlijke ‘helpers’ waarmee je snel gewicht verliezen kan. Het veroorzaakt ook geen ongewenste bijwerkingen. Bovendien zit het vol voedingsstoffen. Groene thee lijkt zelfs deel uit te maken van de zogenaamde groep van ‘vetverbrandende voedingsmiddelen’.

Drink groene thee
 • De voornaamste voordelen van groene thee hebben te maken met zijn antioxidante bestanddelen. Die houden de vroegtijdige veroudering en beschadigingen door vrije radicalen van de lichaamscellen tegen.
 • Dankzij zijn vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen bestrijdt het ook ontstekingen. Bovendien stopt groene thee de opbouw van giftige stoffen.

7. Slaap voldoende

Slaap voldoende

Ook een goede nachtrust beïnvloedt het lichaamsgewicht. Vele mensen denken dat de slaap niets te maken heeft met het gewicht. Slaapproblemen kunnen echter op een negatieve manier de controle over je lichaamsgewicht beïnvloeden.

 • Wanneer je minder slaapt dan nodig is (8 uren per nacht), dan kan dit je metabolisme vertragen. Het laat ook je geestelijke en lichamelijke energie dalen.
 • Slapeloosheid en onderbrekingen van de slaap verhogen je eetlust. Het gevolg is dus dat je meer zal eten.

Je probeert dus om op een doeltreffende en snelle manier gewicht te verliezen. Onthoud dan deze aanbevelingen. Wees geduldig en gedisciplineerd. Dan zal je de resultaten behalen waarop je hoopt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Slade, P. D. (1994). What is body image? Behaviour Research and Therapy. https://doi.org/10.1016/0005-7967(94)90136-8
 • Blundell, J. E., & King, N. A. (1998). Effects of exercise on appetite control: Loose coupling between energy expenditure and energy intake. International Journal of Obesity.
 • Boone, L., Claes, L., & Luyten, P. (2014). Too strict or too loose? Perfectionism and impulsivity: The relation with eating disorder symptoms using a person-centered approach. Eating Behaviors. https://doi.org/10.1016/j.eatbeh.2013.10.013

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.