Smoothie voor gewichtsverlies met peer, chiazaad en haver

Naast dat hij zorgt voor een verzadigd gevoel, helpt deze smoothie ons darmkanaal te verbeteren en overtollige toxines te verwijderen, terwijl we tegelijkertijd sneller gewicht verliezen.
Smoothie voor gewichtsverlies met peer, chiazaad en haver
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 22 februari, 2019

Deze heerlijke en vullende smoothie voor gewichtsverlies is ideaal voor mensen die een dieet volgen. Hij bevat tenslotte veel voedingsstoffen die ons helpen gemakkelijk af te vallen zonder honger te hebben.

Ontdek de voordelen van deze smoothie voor gewichtsverlies die de functies van je lever, nieren en darmen verbetert. Het helpt je op een gezonde manier af te vallen.

Een vullende smoothie voor gewichtsverlies

Als je op zoek bent naar een manier om af te vallen door je eetgewoontes te verbeteren en goede gewoontes aan te leren zonder honger te hebben, moet je voedsel kiezen dat voedt en tegelijkertijd een vol gevoel geeft.

Meer lezen over gewichtsverlies?
Gezonde ochtendroutine voor gewichtsverlies

Vullende voedingsmiddelen bevatten veel vezels. Vezels helpen niet alleen met je darmfunctie, maar ook om je langer vol te laten voelen. Ook zijn er vullende voedingsmiddelen die natuurlijke zoetheid bieden.

Op die manier voel je niet de noodzaak of de verleiding om andere snoepjes met suiker te eten.

Met de smoothies kun je deze twee soorten voedsel combineren om zoete en verzadigende smoothies te krijgen die je een goed gevoel geven tijdens je zoektocht naar gewichtsverlies. En ze smaken ook nog eens lekker.

Peer

Peer voor in een smoothie voor gewichtsverlies

Peren zijn een heerlijke, zoete en verfrissende vruchten. Ze zijn gemakkelijk verteerbaar en bieden veel energie en vitaliteit.

Hun vezelgehalte verbetert de functie van de darmen, terwijl de kalium en arbutine diuretische eigenschappen hebben om te helpen bij het verwijderen van vloeistoffen. Dit helpt je daarna om je de hele dag licht en niet opgeblazen te voelen.

De koolhydraten die peren bevatten, worden langzaam opgenomen. Gecombineerd met de zoetheid van de vrucht, helpen ze je bovendien om de verleiding te vermijden om snoep te eten, vooral ‘s ochtends.

Chiazaden

Chiazaad voor in een smoothie voor gewichtsverlies

Chiazaden zijn een natuurlijk wonder. Uiterst klein van omvang, maar toch zijn deze grijsachtige zaden een middel om de functies van de darmen te reguleren en om je te helpen makkelijker af te vallen.

Door ze te laten weken, geven chiazaden slijmstoffen af, een gelatineuze, oplosbare vezel. Deze zorgt vervolgens voor het spijsverteringskanaal en verwijdert toxines.

Chiazaad is rijk aan antioxidanten, eiwitten, vetzuren en mineralen zoals calcium, en heeft een geweldige verzadigende kracht en helpt om de functie van de lever te verzorgen.

Haver

Haver voor in smoothie voor gewichtsverlies

Haver is een van de beste granen die je kunt eten als je wilt afvallen maar intussen ook een hoog gehalte aan voedingsstoffen en vezels wilt consumeren.

Het is erg vullend, geeft je energie en kalmeert tegelijkertijd je zenuwstelsel. Daarom is het ideaal voor het bestrijden van de angst die ervoor zorgt dat we te veel eten.

Mensen die de neiging hebben om te eten en die veel moeite hebben om zich te beheersen, zullen bovendien ontdekken dat haver een grote hulp is bij het versterken van hun zelfbeheersing.

Hoe kun je deze smoothie voor gewichtsverlies maken?

Ingrediënten

 • 2 rijpe peren
 • 1 eetlepel chiazaden (14 g)
 • 3 eetlepels haver (30 g)
 • 1 glas water (200 ml)
 • Stevia (voor de smaak) (optioneel)

Opmerking: als de peren biologisch zijn, kun je ze eten met hun schil, die erg rijk aan vezels is.

Bereiding van de smoothie voor gewichtsverlies

 • De avond ervoor doe je de haver en chiazaden in het glas met water. Dek dit af en laat dit vervolgens de hele nacht weken.
 • In de ochtend, wanneer je de smoothie wilt maken, doe je het glas met de chiazaden en havermout in de blender. Daardoor zal het gelachtig worden.
 • Voeg ook de peer en stevia toe als je wilt dat de smoothie wat zoeter is.
 • Mix het goed gedurende ten minste een minuut, totdat je een homogene textuur hebt.

Hoe en wanneer drink je dit?

 • De beste tijd om deze smoothie te drinken is in de ochtend als ontbijt, of op een ander moment in de ochtend. De natuurlijke suikers zorgen er dus voor dat je geen behoefte hebt aan andere voedingsmiddelen.
 • De chiazaden en haver zullen helpen om de darmfuncties direct in de ochtend te reguleren.
 • Je kunt deze smoothie elke dag drinken. Drink het bijvoorbeeld elke dag een maand lang en neem dan een pauze. Je lichaam zal je laten weten wanneer het het nodig heeft.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev,2018.
 • Chang H-Ch, Huang Ch-N, et al. Oat prevents obesity an abdominal fat distribution, and improves liver function in humans. Plant Foods for Human Nutrition. Marzo 2013. 68 (1): 18-23.
 • Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human heatlh. J Nutr Biochem, 2018. 61:101-110.
 • National Research Council (US) Committee on Diet and Health. Diet and health: implications for reducing chronic diseases risk. Washington DC: National Academies Press (US); 1989. 10, Dietary fiber.
 • Navaei N, Pourafshar Sh, et al. Influence of daily fresh pear consumption on biomarkers of cardio metabolic health in middle-aged / older adults with metabolic syndrome: a randomized controlled trial. Food Function. Febrero 2019. 10 (2): 1062-1072.
 • Rebello C. J, Johnson W, et al. Instant oatmeal increases satiety and reduces energy intake compared to a ready-to-eat oat-based breakfast cereal: a randomized crossover trial. Journal Of the American College of Nutrition. Enero 2016. 35 (1): 41-49.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.