De lichaamsreacties op chiazaden-citroensap

· 22 november 2017
Wist je dat je de gezondheid van je botten en je gewrichten kunt verbeteren? Dat is mogelijk door chiazaden met citroensap te mengen. Deze producten samen bevatten veel mineralen, antioxidanten en vitamines. Leer meer over de lichaamsreacties op dit sap in dit artikel.

Het mengen van chiazaden met citroensap is een natuurlijke remedie. Deze drank is zeer populair geworden. Dit is te danken aan de hoge gehaltes aan essentiële voedingsstoffen en medicinale toepassingen. Chiazaden-citroensap is een verfrissend drankje en heeft zowel diuretische als ontgiftende effecten. Bovendien bevordert het niet alleen de verwijdering van gifstoffen uit je lichaam. Het helpt je ook nog om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Daarnaast bevat het grote hoeveelheden antioxidanten. Deze beschermen je cellen tegen de oxidatieve stress en de negatieve effecten van vrije radicalen. Hierdoor vermindert je risico om diverse chronische aandoeningen te ontwikkelen.

Deze combinatie is ook een goede bron van essentiële aminozuren en vetzuren. Deze geven je energie om je mentale en fysieke functies te verbeteren. Het is een goede drank om je spijsvertering te ondersteunen. Bovendien helpt het om de ophoping van cholesterol te beperken. Dat is beide te danken aan de natuurlijke vezels in deze drank.

We willen vandaag de voordelen van deze drank in details aan je uitleggen. Ook zullen we een gemakkelijk recept geven dat je zelf thuis kunt maken. Dit omdat er veel mensen zijn die het graag aan hun voedingspatroon willen toevoegen, maar niet weten hoe. Ontdek nu wat de voordelen zijn en hoe je chiazaden-citroensap maakt!

Chiazaden-citroensap verbetert de cardiovasculaire gezondheid

Chiazaden-citroensap verbetert de gezondheid van het hart

Allereerst is het drinken van chiazaden-citroensap een goede manier om je cardiovasculaire gezondheid te beschermen. Het drankje bevat tenslotte omega 3-vetzuren. Die houden een te hoge bloeddruk en ontstekingen onder controle.

Deze gezonde vetten, bovenop de antioxidanten, maken het makkelijker om je bloedvaten te reinigen en je bloeddruk onder controle te houden.

Lees ook: 3 manieren om de gezondheid van je hart te verbeteren

Chiazaden-citroensap helpt bij het afvallen

Dan een van de meest interessante van de lichaamsreacties op deze combinatie. Het vermogen om de eetlust te reguleren. En dat is nog niet alles. Deze drank helpt ook bij het afvallen.

De voedingsvezel en antioxidanten bevorderen de verwijdering van vetweefsel. Bovendien voorkomen deze stoffen de ophoping van afvalstoffen en vetten.

Chiazaden-citroensap verzorgt de gezondheid van de spijsvertering

Chiazaden-citroensap verbetert de spijsvertering

Als je dit gezonde drankje regelmatig drinkt, is het een zeer geschikt alternatief om problemen met de spijsvertering te bestrijden. Denk hierbij maar aan constipatie of aan prikkelbaredarmsyndroom.

De voedingsvezels bevorderen de uitscheiding van gifstoffen. Bovendien beperken ze de ontstekingen en overmatige aciditeit.

En daar bovenop zijn de essentiële voedingsstoffen ideaal voor het beschermen van de delicate darmflora.

Chiazaden-citroensap geeft energie

Je kunt je productiviteit significant verhogen. Je hoeft daarvoor alleen maar je dag te beginnen met een glas chiazaden-citroensap.

Deze twee ingrediënten zullen je helpen om zowel je psychische als je mentale functioneren te behouden.

Chiazaden-citroensap beschermt de gezondheid van je botten

Gezonde wervelkolom door chiazaden-citroensap

Naast de antioxidanten en eiwitten levert chiazaden-citroensap een grote hoeveelheid aan essentiële mineralen. Deze mineralen helpen je om de gezondheid van je botten te beschermen.

Het is een goede bron van calcium. Dit mineraal versterkt je botten en voorkomt vroegtijdige achteruitgang.

Daarnaast bevat het drankje ook kalium en magnesium. Deze mineralen zijn nodig om ontstekingen te voorkomen. Bovendien voorkomt het schade die in verband wordt gebracht met ouder worden.

Chiazaden-citroensap verlicht pijn

Als je last hebt van steeds terugkomende pijn in je spieren of gewrichten, kan chiazaden-citroensap je grootste bondgenoot zijn om deze pijn te bestrijden. Dit is te danken aan de omega 3-vetzuren en de essentiële aminozuren. Deze werken als een krachtige ontstekingsremmende stof die de pijn vermindert.

Bekijk ook dit artikel: De 5 beste ontstekingsremmende fruitsoorten

Chiazaden-citroensap voorkomt uitdroging

Hoofdpijn door dehydratatie

Door dit drankje iedere dag te drinken, kun je op een gezonde en natuurlijke manier uitdroging voorkomen. En natuurlijk ook de symptomen die bij uitdroging horen.

Zowel chiazaden als citroensap bevatten essentiële mineralen. Deze helpen om de elektrolyten in je lichaam weer aan te vullen als je veel vocht verloren hebt.

Hoe maak je chiazaden-citroensap?

Als je van de voordelen van deze fantastische remedie wilt profiteren, hoef je alleen deze simpele stappen maar op te volgen.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel chiazaden (10 gram)
 • 1 kop water (200 ml)
 • Het sap van een halve citroen
 • 1 eetlepel honing (25 gram, naar wens)

Bereiding

 • Doe de chiazaden in een kop water.
 • Laat dit een of twee uur weken, totdat je een geleiachtige consistentie hebt.
 • Pers de halve citroen uit en voeg het sap vervolgens aan het drankje toe.
 • Als je wilt, kun je het geheel in de blender mengen totdat je een gladde consistentie hebt.
 • Als je het drankje wilt zoeten, kun je eetlepel honing toevoegen.

Hoe moet je het gebruiken?

 • Drink een glas chiazaden-citroensap halverwege de ochtend.
 • Je kunt eventueel voor iedere hoofdmaaltijd opnieuw een glas van deze drank nemen.

Ben je er klaar voor om het zelf uit te proberen? Als je de kans nog niet hebt gehad om deze natuurlijke drank te proberen, grijp dan nu je kans. Maak het chiazaden-citroensap thuis en ervaar hoe goed je je erdoor zult voelen!