De 5 beste ontstekingsremmende fruitsoorten

Wist je dat er natuurlijke ontstekingsremmers in fruit zitten? In dit artikel vertellen we je welke het beste voor je zijn.

Ontstekingen komen veel voor in het dagelijks leven. Een vervelend gevoel in de darmen, die dagen dat je lever meer gezwollen is dan normaal of zelfs het klassieke vocht vasthouden dat soms resulteert in een zwelling zijn allemaal dingen die kunnen worden verlicht met een goed dieet.

Er zijn fruitsoorten die heel erg rijk zijn aan antioxidanten en geneeskrachtige elementen, die ons kunnen helpen bij het bestrijden van deze infectie, waarbij we onze natuurlijke immuniteit versterken. Hun hoge gehalte aan water, mineralen en vitaminen helpt om ons lichaam te versterken en deze aandoeningen waar we allemaal wel eens last van hebben te bestrijden.

Laten we deze ontstekingsremmende fruitsoorten maar eens noteren.

Ananas, een van de beste ontstekingsremmende fruitsoorten

Ananas

Ananas is een van de beste ontstekingsremmende fruitsoorten die we maar kunnen vinden. Weet jij het geheim? Bromelaïne.

Bromelaïne is een verteringsenzym dat zwavel bevat en dat bij inname niet alleen de spijsvertering helpt, maar ook nog een interessant ontstekingsremmend effect op het lichaam heeft dat perfect is om de vochtophopingen en gewrichtsontstekingen te verminderen.

Om de actieve ingrediënten nog beter te laten werken, raden we aan dat je ananas eet op een lege maag. Als je dus op een dag erg veel last hebt van een opgeblazen gevoel, gezwollen benen of als je veel vocht vasthoudt, is het een goed moment om een paar stukken ananas te eten of vers ananassap te drinken. Je zult zien hoe goed je je daarna voelt.

Citroen en zijn bioflavonoïden

Citroen

Op onze website hebben we het al vaak gehad over de vele voordelen van citroen en hoe gezond het is om iedere ochtend een glas warm water met het sap van dit fruit te drinken. Wist je dat het ook en van de meest effectieve ontstekingsremmende fruitsoorten is?

Dit komt door een van de essentiële componenten van de citroen, bioflavonoïden, die zich vooral in de schil, het vruchtvlees en het witte gedeelte van de citroen bevinden. Dit element is erg nuttig als het gaat om het verminderen van kneuzingen en is een effectief natuurlijk antibioticum voor ons lichaam, waarbij het ook nog eens alle soorten ontstekingen verlicht.

Onthoud dat het, om optimaal gebruik te maken van de voordelen van bioflavonoïden, belangrijk is om de schil en het witte gedeelte van de citroen te gebruiken. Een effectieve manier om dit te doen is door het toepassen van de ‘bevrorencitroentherapie‘, zoals we die in een ander artikel hebben uitgelegd. Het is de moeite waard!

Papaja en het geheime ingrediënt: papaïne

Papaja met Yoghurt

Als je de mogelijkheid hebt om papaja te kopen bij je lokale supermarkt, aarzel dan niet. Het is een van de beste ontstekingsremmende fruitsoorten die er bestaan. Het helpt bij het verbeteren van de spijsvertering en het is ook erg nuttig wanneer we een beetje af willen vallen.

Papaïne is een element dat in het vruchtvlees zit en het is een enzym dat gebruikt wordt in de natuurlijke geneeskunde om pijn te verlichten en om alle soorten ontstekingen te verminderen. Het is geweldig. Het is voldoende om iedere dag een halve papaja te eten om gebruik te maken van de voordelen.

Dankzij de papaja krijg je een goede portie vitamine C, ijzer en calcium binnen en ook een van de beste antioxidanten die de natuur te bieden heeft: beta-caroteenWe moeten ook niet vergeten dat papaja makkelijk verteerbaar is en ook een antiseptisch effect heeft op het spijsverteringsslijmvlies, wat goed is voor die dagen dat we last hebben van gastro-enteritis of colitis.

Kersen, ideaal voor artritis

Kersen

Het magische component dat in kersen zit dat kan helpen bij het verminderen van de ontsteking zijn anthocyanen. Dankzij dit natuurlijke pigment hebben kersen die aantrekkelijke kleur.

Het interessantste aan dit heerlijke, kleine seizoensfruit is dat ze natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen hebben die nog beter zijn dan aspirine. Daarom worden ze door een aantal onderzoeken beschouwd als een geschikte behandeling voor mensen die lijden aan artritis.

We moeten ook niet over het hoofd zien dat kersen rijk zijn aan antioxidanten, vitamine C en quercetine, een soort enzym dat vrije radicalen bestrijdt.

Wil je weten hoe je kersen kunt eten om het meeste uit de ontstekingsremmende eigenschappen om artritis mee te behandelen te halen? Het is heel simpel. Eet gewoon vijftien kersen na de lunch. Heerlijk!

De kracht van appelschil

Appels

Ben je een van die mensen die altijd een appel eet bij het ontbijt? Als je dat niet doet, is het een goed idee om deze gezonde en makkelijke eetgewoonte over te nemen.

In andere artikelen hebben we het al vaak gehad over de vele voordelen van appels voor de gezondheid van het hart en om je goede figuur te handhaven, maar… Wist je ook al dat ze geschikt zijn voor het behandelen van alle soorten ontstekingen?

Volgens een onderzoek gepubliceerd door het Department of Immunology and Infectious Diseases aan de Montana State University (Verenigde Staten) bevat de schil van appels enzymen die de zogenaamde T-cellen bestrijden, die ontstekingen veroorzaken. Appelschillen bevatten ook pectine, dat het lichaam voorziet van mineralen en vitaminen die alle soorten infecties bestrijden.

Eet dus één appel per dag… maar eet ook de schil!