Op een natuurlijke manier je aders ontstoppen
Je aders zijn erg belangrijk, maar zeer gevoelig. Je hebt aders nodig voor het dagelijkse functioneren van je lichaam en het transport van bloed van orgaan naar orgaan.
Wat gebeurt er als ze verstopt raken?
Wanneer je aders verstopt raken, betekent dat dat een bepaald deel van je lichaam niet langer optimaal werkt. Wat er precies gebeurt, is dat er een verminderde bloedcirculatie ontstaan is, waardoor je aders minder zuurstof uit het bloed krijgen. Door bepaalde processen zal zich bovendien ook plaque opstapelen in de hartaders.
Het probleem beperkt zich dus niet tot één ader; het is een veel groter probleem dat schade aan je volledige cardiovasculaire systeem kan veroorzaken.
Hoe kan ik mijn aders ontstoppen?
Het eerste wat je moet weten is dat, wanneer je verschillende verstopte aders hebt, je een chirurgische ingreep nodig zal hebben. Als je de toestand van je aders kent, is het belangrijk dat je de nodige stappen onderneemt om ze door middel van natuurlijke remedies te ontstoppen en gezond te houden.
In dit artikel geven we je enkele voorbeelden.
Onze alternatieven
We hebben een makkelijk, goedaardig en veelgebruikt alternatief, dat gevonden wordt in iets dat zo natuurlijk is als fruit: de granaatappel.
De kracht van granaatappel
Studies hebben aangetoond dat extract van granaatappel op een significante wijze kan voorkomen dat aders verstoppen of zelfs de effecten die verstopte aders veroorzaken kan omkeren. Het grootste effect van granaatappels speelt zich af in de hartaders.
Wat doen granaatappels precies?
Het sap van de granaatappel is erg goed in de behandeling van cardiovasculaire aandoeningen, aangezien het veel antioxidanten bevat, alsook eigenschappen die atherosclerose tegen gaan.
Naast deze eigenschappen zitten granaatappels ook boordevol vitamine A, B, C, en E. Als je een glas granaatappelsap per dag drinkt, heb je bovendien je dagelijkse dosis foliumzuur en de helft van de dagelijkse dosis vitaminen die het lichaam nodig hebben ingenomen. Maar het belangrijkste en meest aanwezige bestanddeel zijn we nog vergeten: kalium.
Dit element is belangrijk in het behouden van de natrium-kalium balans. Dit is van groot belang voor de transmissie van zenuwimpulsen het het genereren van spieractiviteit.
Granaatappels: beschermers van het hart
De stikstofoxide in granaatappels is de reden dat ze zo goed zijn voor het hart. Deze stof wordt in kleine hoeveelheden in het lichaam teruggevonden en heeft een belangrijke functie in het ontspannen van spieren en het verwijden van bloedvaten. Bovendien helpt het ook in het regelen van de bloeddruk en de bloedcirculatie.
De aanwezigheid van stikstofoxide in granaatappels verklaart dus waarom ze cardiovasculaire aandoeningen helpen voorkomen.
Wat moet ik doen?
We raden je aan dagelijks een glas granaatappelsap te drinken en dat gedurende minstens drie maanden. Na deze periode kan je de staat van je aders nog eens nagaan op verbeteringen. Wanneer zich geen verbetering voordoet, moet je je arts raadplegen.
We raden je aan…
Onthoud dat het om je goed te voelen niet voldoende is om gewoon dagelijks een glas granaatappelsap te drinken. Je moet een evenwicht in je lichaam behouden en we raden je daarom ook aan een gebalanceerd dieet te volgen met veel verse groenten en vers fruit. Vermijd vette maaltijden en verwerkte voeding.
Je kan ook een glas wortelsap drinken, want ook wortels bevatten eigenschappen die goed zijn voor de bloedcirculatie. Nog makkelijker is iedere dag een traditionele mix van citroensap en honing te drinken. Naast deze drankjes is het ook van vitaal belang dat je steeds nadenkt over wat je eet en dat je voldoende beweging krijgt.
Onthoud
Wanneer je dieet en lichaam in balans zijn, zullen je aders en je leven dit ook zijn!
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Trexler, Eric T et al. “Effects of pomegranate extract on blood flow and running time to exhaustion” Applied physiology, nutrition, and metabolism = Physiologie appliquee, nutrition et metabolisme vol. 39,9 (2014): 1038-42.