Ontgiftingsdieet met appelazijn

Appelazijn helpt de eetlust te stillen en vet te verbranden, waardoor het sterk wordt aanbevolen als hulpmiddel om op een gezonde manier af te vallen.
Ontgiftingsdieet met appelazijn

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Appelazijn is in de afgelopen jaren erg populair geworden als de ideale toevoeging aan diëten om gewicht te verliezen. Onderzoeksresultaten en getuigenissen van mensen die dit product hebben gebruikt om af te vallen waren meer dan voldoende om mensen te overtuigen van de vetverbrandende kracht die deze drank bezit.

Maar de azijn is niet alleen goed voor gewichtsverlies, de drank biedt ook veel belangrijke gezondheidsvoordelen.

Appelazijn reguleert de lichamelijk pH-balans, bevordert de uitscheiding van afvalstoffen en biedt een gevoel van welzijn, waardoor je je de hele dag geweldig voelt. Een van de beste manieren om ten volle van deze voordelen te profiteren is door een ontgiftingsdieet aan te houden met appelazijn.

Hoe werkt dit ontgiftingsdieet met appelazijn?

Het drinken van appelazijn stuurt het lichaam aan gifstoffen en opgehoopte afvalstoffen te elimineren die vochtretentie, gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Nog een reden waarom deze azijn zo effectief is, is omdat het rijk is aan biologische zuren die helpen de eetlust in bedwang te houden en je ervan weerhouden te veel te eten. Daarnaast bevat de azijn enzymen die de stofwisseling een boost geven, waardoor je sneller vet verbrandt.

Wat zijn de voordelen van een ontgiftingsdieet met appelazijn?

Weegschaal

Appelazijn is niet alleen makkelijk verkrijgbaar en helemaal niet duur, maar het is ook nog eens ideaal om het lichaam te ontgiften, gewicht te verliezen en ziektes te voorkomen. De voordelen van dit ontgiftingsdieet zijn onder andere:

 • Helpt de dikke darm te ontgiften en een goede spijsvertering te stimuleren.
 • Helpt de bloedsomloop te verbeteren en gifstoffen uit het bloed te filteren.
 • Houdt triglyceriden- en cholesterolgehaltes onder controle en reguleert de bloeddruk.’
 • Alkaliseert het lichaam, is behulpzaam bij het verlagen van een te hoge zuurgraad die veroorzaakt wordt door bepaald voedsel.
 • Helpt vet te verbranden, waardoor het ideaal is voor gewichtsverlies.
 • Bevordert de eliminatie van gifstoffen uit het lichaam, waardoor ziekte wordt vermeden en de algehele gezondheid erop vooruit gaat.
 • Bevordert de stofwisseling, waardoor je sneller vet verbrandt.
 • Geeft een verzadigd gevoel, wat je ervan weerhoudt te veel te eten.

Instructies voor dit ontgiftingsdieet

Appelazijn

Voordat je begint, moet je natuurlijk een fles appelazijn kopen. Zorg ervoor dat de azijn biologisch, ongepasteuriseerd en ongefilterd is.

Onthoud dat je helemaal geen grote hoeveelheden hoeft te drinken om te profiteren van de voordelen die appelazijn biedt om het lichaam te ontgiften en gewicht te verliezen.

 • Het enige dat je hoeft te doen is drie keer per dag twee eetlepels appelazijn op te lossen in twee koppen water en dit op drinken.
 • ’s Ochtends kun je de drank klaarmaken, zodat je voor elke maaltijd een glas kunt drinken.
 • Om het wat smakelijker te maken kun je per glas een theelepel honing toevoegen.

Nog een manier om deze azijn te drinken is door een infusie te maken.

 • Meng hiervoor simpelweg twee eetlepels appelazijn met twee koppen kokend water en een beetje honing.
 • Meng de ingrediënten goed door elkaar en voeg dan een zakje thee toe.
 • Drink de infusie terwijl hij heet is.

Hoe lang moet ik dit blijven drinken?

Het appelazijndieet vorm geen risico’s voor de gezondheid. Door het te beschouwen als een natuurlijk voedingssupplement, kun je het zo vaak gebruiken als je wilt.

Onthoud dat dit natuurlijk geen wondermiddel is. De resultaten die het biedt zijn geleidelijk merkbaar en zijn altijd sterker wanneer het middel gepaard gaat met een gebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging. Ook is het zo dat het middel voor de een beter werkt dan voor de ander.

Sommige mensen kunnen heel makkelijk afvallen, terwijl anderen meer moeite ervaren.

Het is het hoe dan ook waard om eens uit te proberen.

 • Zorg ervoor dat je appelazijn minstens twee keer per dag drinkt om de beste resultaten te behalen.
 • Als je het drinkt voor je maaltijd, dan zal het je ervan weerhouden te veel te eten.
Water met Appelazijn

Voorzorgsmaatregelen voor het innemen van appelazijn

Je moet appelazijn altijd oplossen in water voordat je het drinkt. De hoge zuurgraad kan er namelijk voor zorgen dat je je ziek voelt als je het in pure vorm drinkt.

Daarnaast kan het zuur in azijn je tandglazuur beschadigen. Wacht daarom dertig minuten met het poetsen van je tanden nadat je het gedronken hebt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Khezri, S. S., Saidpour, A., Hosseinzadeh, N., & Amiri, Z. (2018). Beneficial effects of Apple Cider Vinegar on weight management, Visceral Adiposity Index and lipid profile in overweight or obese subjects receiving restricted calorie diet: A randomized clinical trial. Journal of Functional Foods, 43, 95–102. https://doi.org/10.1016/j.jff.2018.02.003
 • Kondo, T., Kishi, M., Fushimi, T., & Kaga, T. (2009). Acetic acid upregulates the expression of genes for fatty acid oxidation enzymes in liver to suppress body fat accumulation. Journal of Agricultural and Food Chemistry57(13), 5982–5986. https://doi.org/10.1021/jf900470c
 • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World (pp. 197–207). Springer Milan. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
 • Iman, M., Moallem, S. A., & Barahoyee, A. (2015). Effect of apple cider Vinegar on blood glucose level in diabetic mice. Pharmaceutical Sciences20(4), 163–168. https://doi.org/10.5681/PS.2015.006
 • Safari, R., Hoseinifar, S. H., Nejadmoghadam, S., & Khalili, M. (2017). Apple cider vinegar boosted immunomodulatory and health promoting effects of Lactobacillus casei in common carp (Cyprinus carpio). Fish and Shellfish Immunology67, 441–448. https://doi.org/10.1016/j.fsi.2017.06.017

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.