Vochtafdrijvend voedsel dat het lichaam reinigt

Er bestaat veel gezond voedsel dat het lichaam op natuurlijke manier helpt vocht af te drijven en daardoor in balans te blijven. Vochtafdrijvend voedsel is vooral ook handig voor mensen die willen afvallen. Vaak is het namelijk zo dat die extra kilo’s alleen maar bestaan uit overtollig vocht dat zich in het lichaam ophoopt, waardoor je er opgeblazen uitziet.

Onthoud echter wel dat wanneer je een dieet aanhoudt dat veel vochtafdrijvend voedsel bevat, het belangrijk is om voldoende te drinken om dehydratie te voorkomen. Hieronder volgt een lijstje van vochtafdrijvende voedingsmiddelen die je kunnen helpen af te vallen of vochtretentie voorkomen.

Watermeloen

Deze heerlijke groente -jazeker, watermeloen is familie van de komkommer en is in principe een groente- bevat een grote hoeveelheid water, wat het afdrijven van vocht stimuleert. Daarnaast bevat watermeloen goede hoeveelheden voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om voldoende gehydrateerd te blijven. Gewone meloen heeft dezelfde eigenschappen als watermeloen.

Groene thee

Deze thee bevat weliswaar minder cafeïne dan koffie, toch wordt het drinken van groene thee juist door het hoge theïnegehalte aangeraden om overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen.  

Appelazijn

Appelazijn kan helpen kaliumgehaltes te corrigeren. Dit mineraal wordt vaak aangetast door een streng vochtafdrijvend dieet.

Tomaat

Tomaten bevatten veel bestanddelen die erg goed zijn voor het lichaam, in het bijzonder vitamine C. Door regelmatig tomaten te eten help je de nierfunctie gezond te houden, wat het lichaam in staat stelt vocht en gifstoffen sneller en efficiënter te verwijderen. 

Peterselie

Peterselie wordt vaak gebruikt als garnering op borden, maar wist je dat dit kruid een uitstekende vochtafdrijvende werking heeft en daardoor vochtretentie tegengaat? De beste manier om peterselie te consumeren is door het drinken van infusies, bij voorkeur op een lege maag of midden in de ochtend.

Artisjok

De vochtafdrijvende eigenschappen van artisjok zijn al eeuwenlang bekend. Vandaag de dag staat de artisjok nog steeds bekend om deze eigenschappen, maar ook om zijn vermogen de nierfunctie te ondersteunen en vanwege de grote hoeveelheid voedingsstoffen die deze groente bevat, die goed zijn voor de algehele gezondheid.

Asperges

Asperges bevatten veel bestanddelen die ervoor zorgen dat de nieren goed blijven functioneren. Hierdoor wordt ook overtollig vocht, dat misschien invloed heeft op je gezondheid, uit het lichaam verwijderd.

Veenbessen

Veenbessen of cranberries kunnen helpen urineweginfecties, waar vooral vrouwen vaak last van hebben, te voorkomen. Deze besjes zorgen er namelijk voor dat gifstoffen regelmatig uit het lichaam worden verwijderd, waardoor micro-organismen die slecht zijn voor het lichaam zich niet ophopen of vermenigvuldigen.

Haver

Haver wordt geroemd om zijn vermogen cholesterolgehaltes te verlagen en onder controle te houden. Ook is de graansoort erg behulpzaam bij het verkleinen van oedemen die worden veroorzaakt door vochtophoping. Dit komt door het bestanddeel siliciumdioxide dat haver bevat.

Fruit en Groenten

Zoals je kunt zien bestaat er een verscheidenheid aan voedsel dat je lichaam kan helpen vocht af te drijven. Kies voor het product dat je het lekkerst vindt of kies er meerdere en eet er elke ochtend één van. Door dit te doen kun je je lichaam gezond houden en op een ideaal gewicht blijven, zonder extreme diëten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.