4 gezonde en heerlijke ontgiftende smoothies

Als je deze ontgiftende smoothies echt doeltreffend wil maken, dan is het belangrijk dat je geen suiker of andere zoetmiddelen toevoegt. Om de smaak te versterken kan je honing of stevia proberen.
4 gezonde en heerlijke ontgiftende smoothies
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 24 oktober, 2018

We stellen je enkele verschillende gezonde combinaties van voedingsmiddelen voor. Je kan ze gebruiken om vier heerlijke ontgiftende smoothies te maken. Ze zullen je helpen om gifstoffen te verwijderen, vochtophoping te bestrijden en de darmwerking te regelen.

Bovendien zijn deze smoothies heerlijk. Je kan ook op elk moment van de dag van deze drankjes genieten. Probeer ze zeker uit!

Heerlijke ontgiftende smoothies zonder suiker

De ingrediënten voor deze heerlijke ontgiftende smoothies zijn fruit, noten, zaden, groenten en granen. Ze staan bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Ze vallen echter ook op omdat ze een geweldige smaak hebben.

Voel je vrij om ze met wat gezonde ingrediënten te zoeten zoals honing, stevia of kokossuiker. Je kan ze ook wat meer pit geven met vanille, kaneel of cacao.

Witte suiker kan je lichaam zuurder maken en je gezondheid in het algemeen beschadigen. Het creëert ook een afhankelijkheid. Dit betekent dat we naar smaken hunkeren die zelfs nog zoeter zijn.

We bevelen aan dat je op zoek gaat naar natuurlijke bronnen (banaan, peer, ananas, enzovoort) waarmee je de smoothies kan zoeten. Je kunt het beste altijd gezonde zoetmiddelen gebruiken.

1. Aardbeien en kokos

Ontgiftende smoothie met aardbei en kokos

Deze smoothie herinnert ons aan de typische combinatie van aardbeien en room. In dit geval hoeven we echter geen vet, suiker of zuivel toe te voegen. Het is één van de echt heerlijke ontgiftende smoothies. Je moet dit drankje zeker eens proeven!

Aardbeien 

Aardbeien zijn lekker en aantrekkelijk. Ze leveren vele voedingsstoffen. Ze geven ons ook een verzadigd gevoel en vallen op omdat ze weinig calorieën bevatten.

 • Dit maakt van aardbeien een ideaal middel om gewicht te verliezen zonder voedsel te hoeven vermijden.
 • Aardbeien bezitten ook urine-afdrijvende eigenschappen en veel vezels. Dit is goed voor de darmwerking.

Kokos

Kokosnoten zijn tropische steenvruchten die veel eiwitten, vezels en vetten bevatten. De vetzuren in kokosnoot zijn erg goed voor het lichaam. Ze helpen je om gewicht te verliezen en af te slanken. Dat komt omdat ze het metabolisme kunnen versnellen.

 • Over deze vrucht wordt gezegd dat het de bloedsuiker reguleert en de vertering en de opname van voedingsstoffen verbetert.

2. Peer en selderij

Ontgiftende smoothie met peer en selderij

Dit is één van de ontgiftende smoothies die het meest urine-afdrijvend werken. Het helpt om gifstoffen samen met de urine te verwijderen. Bovendien kan het zwellingen en vochtophoping bestrijden.

Peren

Peren verzadigen onze zin in zoetigheden. Ze verfrissen ons en geven een geweldige smaak aan een smoothie.

 • Dit fruit bevat grote hoeveelheden sorbitol. Dit is een element dat heel goed is voor de huid, het haar en de gewrichten.
 • Het helpt ook om cellulitis te bestrijden en het kan helpen de vertering te verbeteren.

Selderij

Selderij is een perfecte aanvulling van peren. Het bezit een geweldige ontgiftende kracht. Die werkt op de nieren en de lever. Het zorgt voor een betere afvoer van gifstoffen. We bevelen selderij aan in diëten voor gewichtsverlies. De reden is dat het weinig calorieën bevat en de afscheiding van urine stimuleert.

3. Papaja en chiazaden

Ontgiftende smoothie met papaja en chiazaden

Deze romige smoothie is ideaal voor de ontgifting van je lichaam. Het helpt bij de spijsvertering en kan ook op een vlotte maar doeltreffende manier de darmbewegingen verbeteren.

Papaja’s

Papaja’s zijn een tropische fruitsoort dat vol enzymen zit. Ze kunnen de vertering stimuleren, zwellingen verzachten en de darmbeweging reguleren.

 • Omdat papaja betacaroteen bevat, is het een doeltreffende natuurlijke antioxidant.
 • De papajazaden kunnen in bepaalde situaties ook darmparasieten bestrijden.

Chiazaden

 • Je moet chiazaden altijd een nacht laten weken. Ze bezitten de kracht om de darmbewegingen te regelen.
 • Bovendien kunnen ze ook helpen het cholesterol en de bloedsuikerspiegels te verlagen. Ze geven je een verzadigd gevoel.

Meer informatie vind je in dit artikel:
4 soorten thee om je bloedsuikerspiegel te verlagen

4. Appel en havermout

Ontgiftende smoothie met appel en havermout

Dit is één van de heerlijke ontgiftende smoothies die voedzaam zijn en bovendien energie verschaffen. Het helpt de vertering en de darmlediging.

Appels

Dit zijn heel gezonde vruchten. Ze bezitten ontgiftende en antioxidante eigenschappen en kunnen helpen de spijsvertering bevorderen.

 • Appels helpen om de cholesterolniveaus te verlagen. Ze kunnen helpen om aambeien te voorkomen en het risico op problemen met de luchtwegen verminderen.
 • Je kan ook de schil van biologische appels eten, vooral omdat de schil een grote hoeveelheid vezels bevat.

Havermout

Havermout is een uitstekend graan voor smoothies. Dat komt omdat het veel eiwitten, koolhydraten en vezels bevat bevat.

Ze zijn ook in staat om energie te leveren. Tegelijkertijd kunnen ze voor een stabiel zenuwstelsel zorgen. Dit maakt dus dat ze een geweldige optie zijn om te proberen om zenuwachtigheid, stress, angstgevoelens of depressie te behandelen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.