Ontdek 5 redenen om gelukkig te zijn

Onze weg naar geluk lijkt eeuwig. Er zijn echter zoveel redenen om je heen om gelukkig te zijn. Lees meer in het artikel van vandaag!
Ontdek 5 redenen om gelukkig te zijn

Laatste update: 09 september, 2021

Wat is geluk? Sommige mensen definiëren het als een emotie, een omstandigheid of als een gevoel van voldoening, vreugde en plezier. Er zijn veel verschillende redenen om gelukkig te zijn. Geluk is namelijk een subjectieve manier waarop iemand naar het leven kijkt. Sommige mensen hebben meer nodig in hun leven dan anderen, maar er zullen altijd redenen zijn om gelukkig te zijn.

Iemands onvermogen om gelukkig te zijn komt voort uit de emotionele lasten die ze dragen. De sleutel is echter om een positieve houding te behouden terwijl je door het leven gaat. Vandaag openen we je ogen voor 5 redenen om gelukkig te zijn, die je zullen helpen je elke dag beter te voelen.

Redenen om gelukkig te zijn

De 5 redenen om gelukkig te zijn die we met je gaan delen zijn praktisch. Het zijn dingen die we misschien vergeten omdat we ons voortdurend zorgen maken. Als je deze redenen echter in gedachten houdt, verbeter je je geestelijke gezondheid en bevorder je positieve resultaten.

1. Je leeft

Deze reden lijkt misschien overdreven, maar het heeft stratosferische waarde als je kijkt naar het aantal kritieke en terminale gezondheidsgerelateerde gevallen. Als je het vanuit dat perspectief bekijkt, besef je dat leven en gezond zijn een voorrecht is dat je niet mag verspillen aan spijt. Denk aan het feit dat je leeft en gezond bent en adem de vitaliteit in.

2. Redenen om gelukkig te zijn: je hebt talent

Iedereen heeft een bepaald talent dat hen uniek maakt. Dat talent is iets dat slechts enkele mensen hebben, en jij bent een van die mensen.

Laat dus je potentieel zien en maak er een van je redenen van om gelukkig te zijn. Probeer het niet te verbergen. Als je je talent laat zien en benut, zul je blijvende voldoening ervaren.

3. Je bent geliefd

Je dierbaren zijn overal om je heen en doen hun best om je te ondersteunen, zelfs als het je tot nu toe nooit is opgevallen. Het is belangrijk om wat tijd te nemen om na te denken over de familie en vrienden die om je geven en die je misschien als vanzelfsprekend beschouwt.

Om dit te doen, is het het beste om een ander niveau van emotionele diepte te vinden en te leren waarderen hoe gelukkig je bent om mensen in je leven te hebben die van je houden.

5 redenen om gelukkig te zijn

4. Het beste moet nog komen

Neem de tijd om terug te kijken op je leven en besef hoeveel je onderweg bent gegroeid. Dit zal je helpen te zien hoe het leven steeds beter wordt en dat het beste daarom nog moet komen.

Hoewel het waar is dat het leven een achtbaan kan zijn, moet je vooruit blijven gaan en leren. Je bent vandaag beter dan je gisteren was en morgen zul je beter zijn dan je vandaag was.

5. Redenen om gelukkig te zijn: niets is permanent

Niets is voor altijd, of het nu iets positiefs of iets negatiefs is. Alles gaat verder en zet zijn cyclus voort. Daarom is het niet gezond om stil te blijven staan bij een slechte tijd in je leven. In plaats daarvan, aangezien je morgen een beter mens zult zijn, zou je moeten werken om die tijd door te komen met behulp van je ervaringen en wijsheid uit het verleden.

Als je dat accepteert en begrijpt dat het leven voortdurend verandert, zul je je realiseren dat er talloze redenen zijn om gelukkig te zijn. Laat het leven je verrassen en waardeer wat je nu hebt.

Dingen die je moet vermijden

Geluk is iets waar je naar toe werkt, dus het is belangrijk om bepaalde schadelijke houdingen te vermijden als je je welzijn wilt verbeteren. We zullen met je delen wat je moet verwijden als je naar geluk toe werkt.

Vermijd vergelijkingen

Jezelf vergelijken met de rest van de wereld is een van de schadelijkste dingen die je kunt doen voor je geestelijke gezondheid. Dit geld zowel voor je levensstijl als voor je werksituatie.

In plaats daarvan moet je je concentreren op je eigen leven, de activiteiten die je doet en hoe je eraan kunt werken om jezelf te verbeteren. Op die manier heb je meer kans om je doelen te bereiken en verander je hoe je naar de wereld kijkt.

Maak een einde aan wrok

Bespaar jezelf de pijn, woede en negatieve gevoelens die gepaard gaan met een situatie uit het verleden, want het zal je alleen maar pijn doen. Geef je geest de kans om te rusten en ruimte te maken voor positieve gevoelens.

Verkeerde interpretaties kunnen ongeluk veroorzaken

Veel van onze ongelukkigheid komt voort uit verkeerde interpretaties van de situaties waarin we ons bevinden. Je moet niet van het ergste uitgaan en in plaats daarvan moet je wachten tot de waarheid zich openbaart. De realiteit van iedereen is anders. Daarom kan wat op iets negatiefs lijkt, een simpele vergissing blijken te zijn.

Laat je niet beheersen door kritiek

Het oordeel van anderen over ons kan krachtig zijn, zelfs als we dit niet willen laten merken. Je moet dus proberen de meeste waarde te hechten aan wat je denkt dat het beste is voor jezelf en waar je je goed bij voelt. Dit zal je helpen de kritiek van anderen te vergeten.

Handige tips om je te helpen de redenen om gelukkig te zijn te omarmen

Nadat je de dingen opzij hebt gezet die je geluk kunnen schaden, is het belangrijk om je redenen om gelukkig te zijn te versterken. Daarom delen we enkele handige tips om je verder te helpen.

Maak contact met de natuur

Het is bekend dat tijd te maken om contact te maken met de natuur en de frisse lucht in te ademen, mensen helpt om zich rustiger te voelen. Bovendien kan het feit dat je omringd bent door stilte, je problemen helpen vervagen, in ieder geval voor een tijdje.

Lichaamsbeweging en contact met de natuur zorgt ook voor geluk

Voed je ziel om jezelf nog meer redenen te geven om gelukkig te zijn

Goede daden of vriendelijke gebaren zijn een geweldige manier om je ziel met goedheid te vullen. Geluk is besmettelijk en daarom is anderen gelukkig maken een uitstekende eerste stap naar balans.

Lichaamsbeweging

Volgens het American Journal of Epidemiology (Engelse link) kan langdurige lichaamsbeweging veranderingen in geluk veroorzaken. Daarnaast helpt het je ook om gezond te blijven, in een goede lichamelijke conditie te blijven en het kan helpen om stress te bestrijden. Lichaamsbeweging is een zeer nuttige activiteit vol redenen om gelukkig te zijn.

Er zijn altijd redenen om gelukkig te zijn

Zoals je kunt zien, zijn er zoveel redenen om gelukkig te zijn. Je kunt ze echter alleen vinden door je begrip van geluk aan te scherpen. Positief welzijn komt niet voort uit perfectie. In plaats daarvan komt het voort uit de oprechte positieve gevoelens die we elke dag ervaren.

Vergeet niet dat de weg naar geluk lang is en verschillende fasen kent. Het geheim is om elke fase met positiviteit en aanwezigheid te leren leven.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Schopenhauer A. El arte de ser feliz: Explicado en cincuenta reglas para la vida. Herder Editorial. 2012.
  • Huppert F, Baylis N y Keverne B. La ciencia del bienestar. Oxford Scholarship. 2012.
  • Wang F, Orpana H, Morrison H, Groh M, Dai S y Lu W. Asociación a largo plazo entre la actividad física en el tiempo libre y los cambios en la felicidad: análisis de la encuesta nacional prospectiva de salud de la población. American Journal of Epidemiology. 2012. Disponible en: https://doi.org/10.1093/aje/kws199
  • Van der Helm E, Yao J, Dutt S, Rao V, Saletin J y Walker M. El sueño REM depotencia la actividad de la amígdala a experiencias emocionales previas. 2011. Disponible en: https://doi.org/10.1016/j.cub.2011.10.052
  • Seligman M. La auténtica felicidad. Penguin Random House. 2017.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.