7 manieren om van je leven te houden

Mensen die van het leven houden, verspillen geen tijd aan het bekritiseren van anderen. Ze genieten van het heden en zijn in staat om te genieten van zowel hun eigen successen als die van anderen.
7 manieren om van je leven te houden

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Vind je dat je van je leven houdt? Als we ‘houden van’ zeggen, gebruiken we woorden die uiterst moeilijk te begrijpen, maar gemakkelijk te voelen zijn. In dit artikel zullen we 7 manieren om van je leven te houden delen.

Er zijn verschillende soorten liefde: liefde tussen partners, tussen familieleden en de liefde waar we het vandaag over hebben: eigenliefde.

Als je niet zeker weet of het antwoord ja of nee is, lees dan verder om te leren volledig van je leven te houden met de onderstaande 7 manieren. Het is niet zo ingewikkeld en je zult waarschijnlijk veel gelukkiger zijn.

7 manieren om van je leven te houden

1. Waardeer je omgeving

Gelukkige vrouw

Perfectie bestaat niet. Dit onthouden is de eerste stap om iemand te worden die van zijn/haar leven houdt. Om van jezelf te houden, moet je iets voelen voor de dingen om je heen en de positieve kant van alles in je omgeving zien.

Natuurlijk bestaan er negatieve dingen en dat kunnen we niet ontkennen. Wat je moet leren om te doen, is je mentaliteit naar een glas halfvol veranderen en de positieve kant van de dingen te vinden. Misschien ben je niet altijd in staat om het meteen te doen, maar beperk jezelf niet tot het nadenken over het heden.

2. Begrijp dat je uniek bent en dat er iets speciaal voor jou bestaat

Wielrenner

Er zijn veel mensen die zullen proberen om je naar beneden te halen, die je als een willekeurig persoon zullen behandelen en je het gevoel geven dat je niet speciaal bent.

De meesten zijn negatieve mensen die er niet in geslaagd zijn om de dingen te bereiken die ze willen of een beetje eigenliefde missen.

Wees niet zoals hen. Word een betere versie van jezelf. Geef jezelf de tijd om te vinden wat je uniek maakt en neem dit bewust over. Je kunt je eigen grootste bron van inspiratie zijn om één van de mensen te worden die van het leven houden.

3. Wees niet egoïstisch

Egoïstisch

Geluk kan je vaak vinden met andere mensen. We vinden het over het algemeen met de hulp van anderen. Daarom moet je als je iemand bent die van het leven houdt vriendelijkheid tonen en mensen helpen die steun nodig hebben.

Doe het oprecht en probeer er zoveel mogelijk van te genieten. Zoek een doel dat je inspireert en je een zinvol gevoel geeft. Sommige mensen slagen er zelfs in om dit zo goed te doen, dat ze uiteindelijk een nieuw bedrijf of non-profit onderneming starten.

4. Plan lange en korte termijn doelstellingen

Nieuwe doelstellingen

Om moeilijkheden te overwinnen, moet je moediger zijn. Bedenk doelen voor de korte termijn, zoals sparen voor een reis, een nieuwe taal leren of trainen tot je in topvorm bent.

Zodra je deze doelstellingen bereikt hebt zal dat je eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten, wat het makkelijker zal maken om van je leven te gaan houden.

5. Leef je leven van dag tot dag

Genieten van de natuur door van je leven te houden

Noch het verleden, noch de toekomst is werkelijkheid. Om jezelf lief te hebben en iemand te worden die van zijn/haar leven houdt, moet je dus stoppen met je hier zorgen over te maken en genieten van wat je nu hebt.

Als de dingen op dit moment niet precies zo zijn als je wilt, kijk dan goed naar wat je kunt doen om de situatie te verbeteren. Raak niet geobsedeerd over dingen die je niet kan beheersen.

Vergeet niet dat er altijd een nieuw probleem of een moeilijke uitdaging zal zijn die je moet overwinnen. Wat er ook te allen tijde moet zijn, is de hoop en de overtuiging dat de dingen beter zullen worden.

6. Bekritiseer niet

Bekritiseren

Eén van de belangrijkste redenen voor ongelukkigheid is het voortdurend kritiek leveren. Probeer te voorkomen dat je je leven besteedt aan het klagen over wat je hebt.

Als je je minderwaardig voelt ten opzichte van andere mensen, probeer dan op een positieve manier te groeien. Er zijn mensen die hun leven besteden aan het bekritiseren van anderen om zichzelf zo superieur te voelen.

Trap niet in deze valkuil. Hoewel je je in het begin misschien beter voelt, zal je het na verloop van tijd gewoon weer doen om je beter te voelen… Dit zal uiteindelijk niets oplossen.

7. Leven en laten leven

Genieten van de zon door van je leven te houden

Focus op jezelf, je doelen en je dromen, in plaats van op de dingen om je heen. Vergeet niet dat jij in je leven het belangrijkst bent. Natuurlijk kan je je zorgen maken over je familie en vrienden, maar niet meer dan ze verdienen. Laat andere mensen hun fouten maken en jij maakt je eigen.

Onthoud dat iets wat misschien slecht voor jou is, voor iemand anders heel logisch en goed kan zijn. Dit komt doordat iedereen zijn eigen dromen en verwachtingen heeft, en niemand hoeft hetzelfde pad te volgen als jij.

Bewust werken om van je leven te houden

Het belangrijkste punt bij het zoeken naar geluk en proberen om van je leven te houden, is dat je het oprecht en rationeel moet doen. Het lijkt misschien heel eenvoudig, maar als je het probeert zul je zien dat het veel moeite kost om niet te kritisch te zijn of te proberen om andere mensen te beheersen.

Het goede nieuws is echter dat het niet onmogelijk is. Het vereist gewoon een beetje hard werk. Ben je er klaar voor? Ben je er klaar voor om iemand te worden die van zijn/haar leven houdt?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.