Ontdek 3 gemakkelijke manieren om gewicht te verliezen

Ben je op zoek naar enkele natuurlijke tips en trucjes om sneller gewicht te verliezen? Ontdek drie gemakkelijke manieren om gewicht te verliezen!
Ontdek 3 gemakkelijke manieren om gewicht te verliezen
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Er bestaan vele gemakkelijke manieren om gewicht te verliezen. De populairste zijn bewegingsprogramma’s en dieetplannen. Men beveelt die het meeste aan. Maar toch zijn er andere alternatieven die je in overweging kan nemen.

Je moet er wel rekening mee houden dat je deze drie gemakkelijke manieren om gewicht te verliezen moet aanvullen met een goed voedingspatroon en voldoende beweging. Maar dat is niet vereist. Wil je beginnen met gewicht te verliezen? Let dan op wat je moet doen. Neem ook andere gezonde leefgewoonten aan.

Met welke factoren moet je rekening houden wanneer je gewicht probeert te verliezen?

Wat betekent gewicht verliezen voor jou? Wat zoek je?

  • Gemak?
  • Doeltreffendheid?
  • Welzijn?
  • Snelheid?

Onthoud dat het bijna onmogelijk is om al die dingen tegelijkertijd te ervaren. Maak een keuze en bepaal welke factor voor jou het belangrijkst is.

Drie gemakkelijke manieren om gewicht te verliezen

1. Ademen

Manieren om gewicht te verliezen, door goed te ademen

Ja, ademen is één van de gemakkelijkste manieren om gewicht te verliezen. Het lijkt misschien niet mogelijk. Maar door op een bewuste en diepe manier te ademen trainen we het lichaam op een subtiele maar doeltreffende manier.

Daarom is het belangrijk dat je in de sportschool een goede manier gebruikt om te ademen. Adem met je buik in plaats van met je borstkas. Adem op een ritmische manier in en uit.

Diep ademhalen helpt immers de buik sterker te maken en de taille te verkleinen.

2. De temperatuur van het water tijdens het douchen afwisselen

Manieren om gewicht te verliezen

Dit is nog een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Hoe komt dit? In de eerste plaats kan je dit in de comfortabele omgeving van je eigen huis doen. Je hoeft je dus niet te wenden tot speciale maatregelen of ongewone technieken zoals we in hierboven vermeld hebben.

Voeg dit toe aan je dagelijks programma. Het is een snelle manier die bovendien gunstig is. Want het helpt het lichaam om vet te verbranden. Combineer het met andere methoden. Want dan zal het natuurlijk meer en betere resultaten geven.

Deze techniek bestaat eruit dat je de temperatuur van het water afwisselt van erg koud naar erg heet. Hiervoor heb je maar een paar seconden nodig terwijl je aan het douchen bent.

Je moet drie tot vier minuten warm douchen (de maximumtemperatuur die jij kan verdragen). Daarna verlaag je de temperatuur van het water tot het koud is. Ga er dan even lang onder staan.

Dit betekent dat de temperatuur van het warme water boven veertig graden Celsius moet zijn. Laat het dan dalen tot ongeveer drieëntwintig tot vierentwintig graden Celsius. Je doet dit uiteraard in slechts enkele seconden.

Met deze manier van douchen zal je niet alleen enkele kilo’s verliezen. Het helpt ook het lichaam om calorieën en vet te verbranden. Maar het zal bovendien ook de bloeddoorstroming ondersteunen.

Je zal ook in staat zijn om de volgende aandoeningen te behandelen:

We raden je ook het volgende artikel aan: Vijf natuurlijke middelen tegen cellulitis: probeer ze!

3. Massages

Manieren om gewicht te verliezen met massages

We stellen je nog één van de gemakkelijke manieren om gewicht te verliezen voor. De derde manier bestaat in het geven van massages (of ze krijgen). Het doel is hier door middel van een massage het vet te verschuiven.

Massages over het hele lichaam kan je uitvoeren met behulp van een cupping set. Je kan ook kiezen voor een massage met een vloeistof. Daarvoor kan je etherische oliën, ontspannende zalven, enzovoort gebruiken.

Deze verschillende soorten massages hebben allemaal hetzelfde doel. Ze breken de kleine vetafzettingen af die vooral op bepaalde plaatsen van het lichaam optreden. Hiertoe behoren onder andere de buik, de dijen, de armen, de heupen en de kuiten.

Bij specifieke massages gebruikt men cups van plastic of siliconen of bepaalde handgrepen. Dankzij dit soort massages verbeteren we de bloedsomloop in de zones waarop we ons richten. Massages kunnen ook de darmbewegingen verbeteren.

Verbeteringen in je darmbewegingen zullen het lichaam ook helpen om wat van het overbodige vet te verwijderen. Dit type massage kan handig zijn om thuis of bijvoorbeeld in een kuuroord te doen.

Je moet wel beseffen dat massagesessies op een systematische manier en herhaaldelijk uitgevoerd moeten worden. Het is gemakkelijk en eenvoudig om gewicht te verliezen als je deze stappen volgt.

Zoals je ziet, zijn er gemakkelijke manieren om gewicht te verliezen. Je kan er eigenlijk onmiddellijk mee starten. Alles draait om je  wilskracht en een goede houding. Je kan het!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Ans AH., Anjum I., Satija V., Inayat A., et al., Neurohormonal regulation of appetite and its relationship with stress: a mini literature review. Cureus, 2018.
  • Ajjimaporn A., Chaunchaiyakul R., Pitsamai S., Widjaja W., Effect of cold shower on recovery from high intensity cycling in the heat. J Strength Cond Res, 2019. 33 (8): 2233-2240.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.