Beter ademen door voedzame knoflookhoning te maken

Deze natuurlijke en voedzame knoflookhoning kan inderdaad helpen om je immuunsysteem sterk te houden en om ernstiger gezondheidsproblemen te voorkomen.
Beter ademen door voedzame knoflookhoning te maken

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wist je dat voedzame knoflookhoning je kan helpen om beter te ademen?

Je ademhalingssysteem kan worden beïnvloed door gifstoffen uit de omgeving, slecht eten, en andere externe factoren die irritatie en de afbraak van de weefsels veroorzaken.

Het is verschillend voor elk individu, afhankelijk van hoe hun immuunsysteem werkt. De algemene symptomen kunnen echter je kwaliteit van leven aanzienlijk belemmeren.

Het grootste probleem is dat de virussen en bacteriën infecties veroorzaken. Bovendien veroorzaken ze in ernstige gevallen een ontsteking. Die bemoeilijkt de ademhaling. Het zorgt er ook voor dat zuurstof en voedingsstoffen niet in je longen terechtkomen zoals dat zou moeten.

Dat is waarom het zo belangrijk is om je gewoontes te bekijken. Je zou altijd moeite moeten doen om goed te eten en aan alle voedingsvereisten van je luchtwegen te voldoen.

Natuurlijke remedies kunnen ook helpen. Ze kunnen je immuunsysteem versterken terwijl ze tegelijkertijd je luchtwegen schoonmaken.

Hieronder willen we dit recept voor super voedzame knoflookhoning aanbevelen. Het staat erom bekend dat het een krachtige ontstekingsremmer is. Daarnaast is het slijmoplossend en ontstekingsremmend.

Het is gemakkelijk om te maken en voor een zeer lage prijs kan het helpen bij allerlei ademhalingsproblemen.

Lees verder en probeer het!

Voedzame knoflookhoning voor een gezond ademhalingssysteem

Knoflookhoning is een traditionele oude remedie die veel wordt gebruikt om ademhalingsproblemen te behandelen.

Zoals je kunt zien aan de naam is het gemaakt met honing en knoflookteentjes. Het vormt het een natuurlijke siroop met ontstekingsremmende en ontgiftende krachten.

De voordelen van honing

Voordelen van voedzame knoflookhoning

Biologische honing is een geliefd product in zowel de natuurgeneeskunde en de gastronomie, als in de schoonheidswereld.

 • Allereerst wordt het al eeuwenlang gebruikt in natuurlijke remedies. Met name voor het behandelen van infecties, ademhalingsproblemen en problemen met de spijsvertering.
 • Bovendien is het een belangrijke bron van enzymen en antioxidanten. Die werken samen met de vitaminen en mineralen om je immuunsysteem te helpen beschermen en strijdbaar te houden.
 • Het bevat ook natuurlijke suikers die je energieniveau verhogen, vermoeidheid voorkomen en het herstel van je lichaam versnellen wanneer je ziek bent.
 • Daarbij helpen de antivirale en antibiotische verbindingen in honing om je lichaam te ontdoen van infectie-veroorzakende micro-organismen. Tegelijkertijd creëren ze een barrière om je te beschermen tegen toekomstige aanvallen.
 • Bovendien is het een natuurlijk slijmoplossend en ontstekingsremmend middel, wat betekent dat het helpt bij overtollig slijm, maar ook bij keelpijn en congestie.

Voordelen van knoflook

Voordelen van knoflook

Vanwege de hoge concentratie van voedingsstoffen is knoflook om vele redenen geweldig voor je gezondheid.

Het is misschien het best bekend om zijn toepassingen in de keuken. Maar het wordt ook al duizenden jaren medicinaal gebruikt.

 • Knoflook bevat een stof genaamd allicine: dit werkt als een ontstekingsremmend en antibiotisch middel. Daarnaast helpt het bij infecties van de luchtwegen.
 • Het voorkomt dat er een grote verscheidenheid aan virussen en bacteriën in je lichaam groeit. Daardoor worden vele soorten gezondheidsproblemen worden voorkomen.
 • Daarnaast is knoflook een klassieke remedie tegen keelpijn, niezen en andere ademhalingsproblemen. Dat is te danken aan het feit dat het helpt om je systeem te reinigen.
 • Er worden kanker-bestrijdende eigenschappen toegeschreven aan knoflook. Knoflook heeft mogelijk voordelen voor degenen die risico lopen op het krijgen van longkanker.
 • Tot slot helpt knoflook zelfs bij het verbeteren van astma, bronchitis en andere chronische aandoeningen aan de luchtwegen.

Hoe kan ik voedzame knoflookhoning thuis maken?

Voordelen van honing

Als je optimaal wilt profiteren van de voordelen van deze voedzame knoflookhoning let dan op. Het is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je 100% biologische honing gebruikt.

Dat komt omdat geraffineerde honing extra suiker bevat. Daarnaast levert het dezelfde voedingsstoffen.

Ingrediënten

 • 3 bollen knoflook
 • 1 kop biologische honing (335 g)

Benodigdheden

 • Glazen pot met deksel
 • Houten lepel

Bereidingswijze

 • Doe de knoflook eerst door een knoflookpers of pureer hem tot het een dikke pasta vormt.
 • Voeg het dan allemaal toe aan een glazen pot. Bedek de pasta vervolgens met de honing.
 • Roer vervolgens de ingrediënten dan met een houten lepel door elkaar totdat het gelijkmatig is gemengd.
 • Sluit tot slot de pot af en zet hem 7 dagen op een koele, donkere plaats.

Hoe moet je het gebruiken

 • Neem vervolgens elke dag ’s ochtends als eerste een eetlepel voedzame knoflookhoning.
 • Als je ademhalingsproblemen hebt, neem dan 3 tot 5 eetlepels per dag.
 • Als je wilt kun je het aan een beetje warm water toevoegen om het gemakkelijker naar binnen te krijgen.

Het is geen wondermiddel. Echter, deze natuurlijke siroop kan inderdaad helpen om je immuunsysteem sterk te houden. Daarnaast kan het helpen om ernstigere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Volg de instructies en houd ze bij de hand. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Porter, A. (1994). Implications of introduced garlic mustard (Alliaria petiolata) in the habitat of Pieris virginiensis (Pieridae). Journal of the Lepidopterists’ Society. https://doi.org/10.3390/v7062772
 • Organización Mundial de la Salud. (2013). Acerca de la enfermedades respiratorias crónicas.
 • Bernstein, J. A., Alexis, N., Barnes, C., Bernstein, I. L., Bernstein, J. A., Nel, A., … Williams, P. B. (2004). Health effects of air pollution. Journal of Allergy and Clinical Immunology. https://doi.org/10.1016/j.jaci.2004.08.030
 • Chapman, R. S., Shy, C. M., Finklea, J. F., House, D. E., Goldberg, H. E., & Hayes, C. G. (1973). Chronic respiratory disease. Archives of Environmental Health. https://doi.org/10.1080/00039896.1973.10666342

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.