Ongezonde gewoontes die gezond lijken

In de magnetron opgewarmde voedingsmiddelen kunnen leiden tot een onevenwichtig endocrien stelsel en tot verschillende soorten kanker als gevolg van een opeenhoping van golven. Het is beter om de traditionele oven te blijven gebruiken.
Ongezonde gewoontes die gezond lijken

Laatste update: 28 januari, 2021

Sommige populaire opvattingen hebben ertoe geleid dat onze samenleving jarenlang het idee in stand houdt dat bepaalde gewoonten goed voor onze gezondheid zijn, terwijl ze eigenlijk slechts een gevolg zijn van succesvolle reclame en marketing. Dit artikel zal je vertellen over de ongezonde gewoontes die mogelijk moeten worden gewijzigd of verwijderd uit je leven.

Ongezonde gewoontes

Water met een smaakje wordt niet aanbevolen

Als je naar een restaurant gaat is het makkelijk om te denken dat het bestellen van gearomatiseerd water in plaats van frisdrank een gezonde vervanging is. Dit is deels waar, maar ook deels niet waar.

Deze dranken bevatten suiker, additieven en andere ingrediënten die niet goed zijn voor je gezondheid.

Er is niets beter dan natuurlijk water of vers geperste sappen, die zelfgemaakt zijn.

Vers Geperst Sap

Vetmakende mueslirepen

Je hebt vast wel een paar keer in je even een mueslireep gegeten, denkende dat dit gezond is, maar ze bevatten ook een hoog gehalte aan suikers en zelfs chocolade. Men maakt ze speciaal om het lichaam een boost aan calorieën te geven. Dat is dan ook de reden waarom atleten ze vaak eten.

Hetzelfde gebeurt met proteïnerepen die verkocht worden in de sportschool. Het is beter om een gezond en zelfgemaakte snack te nuttigen, die eiwitten, mineralen en vezels biedt.

Extra vitaminen hebben geen positief effect

Het is bewezen dat vitaminen die genomen worden in de vorm van geneesmiddelen niet noodzakelijkerwijs voordelen bieden aan het lichaam. Vooral wanneer ze veel genomen worden. Er zijn een aantal zwakke correlaties tussen deze vitaminen en hart- en vaatziekten en kanker.

Zij laten ook het metabolisme niet profiteren van de vitaminen die afkomstig zijn van voedsel (waar je ze echt van zou moeten krijgen), of met andere woorden, uit natuurlijke bronnen.

Medicatie

Bier bevat veel calorieën

Velen zijn begonnen om bier te drinken in plaats van de andere “sterkere” dranken met meer calorieën. Vanwege ingrediënten zoals gerst en alcohol is het echter geen goed alternatief als je probeert een dieet te volgen of af te vallen.

Een drank die een lager alcoholgehalte bevat dan heldere vloeistoffen heeft de neiging dat je je minder voldaan voelt en dat je als gevolg nog meer gaat drinken.

Vette vis is niet slecht

In tegenstelling tot vlees van koeien, varkens en kippen biedt het vlees van vis een gezond soort vet. Je hebt vast wel gehoord van omega 3-vetzuren. Zo moet je bijvoorbeeld niet het vet verwijderen van de zalm, omdat je dan een grote hoeveelheid zal verliezen van de voedingsstoffen die je mentale capaciteit verbeteren en die het risico op het krijgen van chronische ziekten verminderen.

Zalm

Sla geen maaltijden over

Velen geloven dat het overslaan van het ontbijt of lunch goed is om gewicht te verliezen. Dit is echter contraproductief om vele redenen. Allereerst: wanneer het eindelijk tijd is om te eten zal je hongeriger zijn en ga je eten uit angst en wanhoop, wat betekent dat het je minder kan schelen wat je eet.

Ten tweede zal het lichaam gebruik gaan maken van opgeslagen vetten om de dagelijkse taken uit te voeren. Je zou denken dat dit goed is, maar dat is het niet, want het is in principe hetzelfde als het proberen om een ​​auto te bedienen met een eetlepel boter.

Drink geen water uit (plastic) flessen

Je hebt al honderden keren gelezen over het belang van het drinken van twee liter water per dag. Na veel weerstand heb je uiteindelijk besloten om een ​​fles water te kopen om mee te nemen naar je werk. Dit is een veel voorkomende fout.

Dit water is in contact geweest met de bacteriën en virussen die in de fles voorkomen en plastic bevat bepaalde toxinen, die vervolgens in het water kunnen komen. Alsof dit nog niet genoeg is, kunnen er schimmels vormen in de fles. Het is beter om een ​​glas water te drinken uit een zuiveringsinstallatie of een glazen fles water te kopen.

Fles Water Drinken

Neem gewoon een toetje als je wilt

Als je echt een stuk fruitige taart met slagroom wilt eten, houd jezelf dan niet tegen. Weet je waarom niet? Als je die hunkeringen laat opbouwen, zul je er niet gewoon één of twee stukken van kunnen eten… maar dan wil je de hele taart!

Het is beter om je te ontdoen van de angst door een beetje van dat bepaalde voedsel te eten, alleen maar om dat verlangen te doden. Dit geldt ook voor hartige voedingsmiddelen.

Drink geen light frisdranken

Net als gearomatiseerd water of sap in de winkel zitten light frisdranken vol met schadelijke stoffen en zoetstoffen. Studies hebben aangetoond dat deze producten de gezondheid kunnen doen verslechteren op dezelfde of potentieel slechtere wijze dan “normale” dranken. Kies altijd een gezondere oplossing, zoals degene die eerder zijn genoemd.

Light Frisdrank

Warm geen voedsel op in de magnetron

Niemand kan ontkennen dat deze uitvinding het leven van huisvrouwen, alleenstaanden en mensen die niet kunnen koken heeft vereenvoudigd. Maar tegen welke prijs?

De golven die worden uitgezonden door dit elektrische apparaat zijn echt schadelijk voor je gezondheid en kunnen zelfs kanker of een onevenwichtig endocrien systeem veroorzaken.

Nog een magnetron tip

Onnodig om te vermelden is dat wanneer je het gebruikt om voorgekookt en bevroren voedsel op te warmen, je het ook niet moet verwarmen in hun originele plastic verpakkingen. De beste optie is om dit te vermijden en de traditionele oven te gebruiken. Het zal iets langer duren, maar je hoeft niet bang te zijn voor giftige stoffen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.