Zo verlies je gewicht met het ontbijt

· 13 augustus 2015

Het ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Het geeft je verscheidene gezondheidsvoordelen, die ervoor zorgen dat je je de rest van de dag goed voelt. Maar veel mensen maken echter de fout door het ontbijt over te slaan om gewicht te verliezen, zonder dat ze doorhebben dat het ontbijt je juist kan helpen om gewicht te verliezen. Zelfs meer dan elke andere maaltijd.

Wanneer personen het ontbijt overslaat omdat ze gewicht willen verliezen, geen tijd hebben of om elke andere reden, dan voelen ze zich over het algemeen gedurende de dag onrustiger en hebben ze een hongergevoel. Daarnaast heeft je lichaam ook een gebrek aan energie wanneer je geen ontbijt eet en hierdoor wordt je metabolisme vertraagd. Daarom is het ontbijt één van de sterkst aanbevolen maaltijden om een goede gezondheid te behouden en gewicht te verliezen, zolang je uiteraard een gezond ontbijt eet met voedingsmiddelen, die je helpen om gewicht te verliezen.

Belangrijke punten om gewicht te verliezen met een gezond ontbijt

Ja, je kan gewicht verliezen met het ontbijt, omdat het helpt om je een meer verzadigd gevoel gedurende de dag te geven, voorkomt dat je een onrustig gevoel hebt en zorgt dat je het ritme van je metabolisme behoudt. Om ervoor te zorgen dat je ontbijt bevorderlijk is, zou je de volgende dingen moeten onthouden:

  • Eet je ontbijt zo snel mogelijk. Zodra je wakker wordt in de ochtend kan je het beste zo snel mogelijk met je ontbijt beginnen, omdat je lichaam begint met het metaboliseren van vet naar energie. Het klopt dat je metabolisme vet zal verbranden, maar omdat je geen ontbijt hebt gegeten zal dit vet niet gebruikt worden als energie en er zullen geen aminozuren zijn om dat vet te metaboliseren.
  • Wat zou je voor het ontbijt moeten eten? Wat je tijdens het ontbijt eet speelt een belangrijke rol bij je lichaamsgewicht. Afhankelijk van wat je eet, kan je gewicht verliezen of aankomen. Je zou uiteraard niet een ontbijt vol met bloem, vet en koolhydraten moeten hebben, die je gezondheid alleen maar negatief beïnvloeden. Het beste is een ontbijt dat zo gezond en compleet mogelijk is, door het combineren van fruit, groenten, zuivelproducten, sappen, thee, cornflakes, gedroogd fruit etc.
  • Eet een paar keer per dag. Als je gewicht wilt verliezen met het ontbijt, kan je deze maaltijd ook over de ochtend verspreiden. Je kan bijvoorbeeld beginnen met wat fruit en een beetje yoghurt en twee uur later thee met volkoren brood consumeren. Door je maaltijden te verspreiden, zal je je metabolisme actief houden.
  • Drink water. Water speelt een erg belangrijke rol bij gewichtsverlies, omdat naast het activeren van je metabolisme, het je ook helpt om gehydrateerd te blijven en giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Het beste is om een glas water voor het ontbijt te drinken en nog anderhalf liter gedurende de rest van de dag.

5 voedingsmiddelen die je tijdens het ontbijt kan eten om gewicht te verliezen

Nu weet je de belangrijkste punten om gewicht te verliezen met het ontbijt en als je ze toepast, dan zal je zeker weten de gewenste resultaten bereiken. Hieronder zullen we een aantal voedingsmiddelen aanbevelen, die je aan je ontbijt toe kan voegen om met gemak gewicht te verliezen.

Frambozen

frambozen

Naast dat ze verrukkelijk zijn, geven frambozen je lichaam ook een significante hoeveelheid vezels, wat je zal helpen om gewicht te verliezen. Volgens het Journal of Nutrition spelen vezels een erg belangrijke rol bij het voorkomen van obesitas. De personen die het regelmatig eten, kunnen makkelijker gewicht verliezen.

Havermout

Dit is één van de sterkst aanbevolen voedingsmiddelen voor elk gewichtsverlies-dieet, omdat het een rijke bron van vezels is en de langzame vrijlating van koolhydraten bevordert.

Yoghurt

yoghurt

Dit voedingsmiddel is erg gezond voor het lichaam, want naast dat het een rijke bron van calcium is, geeft het je ook een goede hoeveelheid proteïnen, wat je zal helpen om meer energie te hebben en gewicht te verliezen.

Eieren

Een goed ontbijt kan altijd gecombineerd worden met maximaal twee eieren per dag, omdat eieren belangrijke proteïnen bevatten, die geweldig zijn voor personen die op een gezonde manier gewicht willen verliezen. Deze zelfde proteïnen helpen je om langer een verzadigd gevoel te hebben en hierdoor zal je niet constant een hongergevoel hebben.

Thee

groene-thee

Het beste van thee is dat ze een rijke bron van antioxidanten zijn, die ons helpen om ons lichaam te reinigen en gewicht te verliezen. Thee is geweldig voor personen die koffie willen vervangen of niet goed tegen cafeïne kunnen. Naast dat ze ons helpen om gewicht te verliezen, heeft thee ook een hoop natuurlijke gezondheidsvoordelen.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over hoe je gewicht kan verliezen met het ontbijt!