Zo verlies je gewicht met het ontbijt

Het ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Het geeft je verscheidene gezondheidsvoordelen, die ervoor zorgen dat je je de rest van de dag goed voelt.
Zo verlies je gewicht met het ontbijt

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Veel mensen maken de fout het ontbijt over te slaan om gewicht te verliezen. Ze hebben vaak niet door dat je juist gewicht met het ontbijt kunt verliezen. Het ontbijt speelt mogelijks zelfs een grotere rol hierin dan elke andere maaltijd van de dag!

Wanneer iemand het ontbijt overslaat omdat ze gewicht willen verliezen, geen tijd hebben of wat dan ook, dan voelen ze zich over het algemeen gedurende de dag onrustiger en hebben ze een hongergevoel. Daarnaast heeft je lichaam ook een gebrek aan energie wanneer je geen ontbijt eet. Hierdoor wordt je metabolisme vertraagd.

Daarom is het ontbijt één van de sterkst aanbevolen maaltijden om je gezondheid te onderhouden en gewicht te verliezen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een gezond ontbijt eet met veel voedingsstoffen die je helpen om gewicht te verliezen.

Belangrijke punten om gewicht met het ontbijt te verliezen

Ja, je kunt gewicht met het ontbijt verliezen! Dat komt doordat het helpt om je een meer verzadigd gevoel gedurende de dag te geven. Verder voorkomt het een onrustig gevoel en zorgt dat je het ritme van je metabolisme behoudt. Om ervoor te zorgen dat je ontbijt bevorderlijk is, zou je de volgende dingen moeten onthouden:

  • Eet je ontbijt zo vroeg mogelijk. Zodra je wakker wordt in de ochtend kun je het beste zo vroeg mogelijk met je ontbijt beginnen. Zo kan je lichaam beginnen met het metaboliseren van de voedingsstoffen.
  • Wat zou je voor het ontbijt moeten eten? Wat je tijdens het ontbijt eet speelt een belangrijke rol bij je lichaamsgewicht. Afhankelijk van wat je eet, kun je gewicht verliezen of aankomen. Je zou uiteraard niet een ontbijt vol met bloem, vet en koolhydraten moeten hebben. Deze zullen je gezondheid alleen maar negatief beïnvloeden. Het beste is een ontbijt dat zo gezond en compleet mogelijk is. Hierbij kun je fruit, groenten, zuivelproducten, sappen, thee, cornflakes, gedroogd fruit, enzovoorts combineren.
  • Eet een paar keer per dag. Als je gewicht wilt verliezen met het ontbijt, kun je deze maaltijd ook over de ochtend verspreiden. Je kan bijvoorbeeld beginnen met wat fruit en een beetje yoghurt en twee uur later thee met volkoren brood eten. Door je maaltijden te verspreiden, spijsverteringskanaal actief blijven.
  • Drink water. Water speelt een erg belangrijke rol bij gewichtsverlies. Dat komt doordat het naast het activeren van je metabolisme ook helpt om gehydrateerd te blijven en giftige stoffen te elimineren. Je kunt het beste een glas water voor het ontbijt drinken en nog anderhalf liter gedurende de rest van de dag.

5 voedingsmiddelen die je tijdens het ontbijt kan eten om gewicht te verliezen

Nu ken je de belangrijkste punten om gewicht met het ontbijt te verliezen. Als je ze zorgvuldig toepast, dan zal je zeker weten de gewenste resultaten bereiken. Hieronder zullen we een aantal voedingsmiddelen aanbevelen die je aan je ontbijt toe kunt voegen. Zo zal het nog wat makkelijker worden om gewicht te verliezen.

Frambozen

Frambozen om gewicht met het ontbijt te verliezen

Naast dat ze verrukkelijk zijn, geven frambozen je lichaam ook een significante hoeveelheid vezels! Volgens het Journal of Nutrition spelen vezels een erg belangrijke rol bij het voorkomen van obesitas. De personen die het regelmatig eten, kunnen makkelijker gewicht verliezen.

Havermout

Dit is één van de sterkst aanbevolen voedingsmiddelen voor elk gewichtsverlies-dieet, omdat het een rijke bron van vezels is. Ook bevordert het de langzame vrijlating van koolhydraten.

Yoghurt

Yoghurt

Dit voedingsmiddel is erg gezond voor het lichaam. Naast dat het een rijke bron van calcium is, geeft het je namelijk ook een behoorlijke hoeveelheid proteïnen. Dit zal je weer energie geven en helpen met gewicht verliezen.

Eieren

Een goed ontbijt kan altijd gecombineerd worden met maximaal twee eieren per dag, omdat eieren belangrijke proteïnen bevatten. Deze zijn geweldig zijn voor mensen die op een gezonde manier gewicht willen verliezen zonder voedingsstoffen tekort te komen.

Deze zelfde proteïnen helpen je verzadigd gevoel te onderhouden. Hierdoor zul je geen last hebben van een constant hongergevoel.

Thee

Groene thee

Het beste van thee is dat ze een rijke bron van antioxidanten zijn. Deze helpen onder andere om ons lichaam te reinigen en gewicht te verliezen. Thee is bovendien geweldig voor personen die koffie willen vervangen of niet goed tegen cafeïne kunnen.

Daarnaast helpen ze ons helpen niet alleen om gewicht te verliezen, maar heeft thee ook een hoop natuurlijke gezondheidsvoordelen. We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over hoe je gewicht kunt verliezen met het ontbijt! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.