Milkshake van meloen, appel en komkommer voor gewichtsverlies

Deze milkshake voor gewichtsverlies is erg handig om vochtretentie tegen te gaan en je lichaam te ontgiften. Je kunt natuurlijk het beste biologisch fruit gebruiken.

Wij raden aan om deze milkshake van meloen, groene appel en komkommer twee weken achter elkaar te drinken om gewichtsverlies te bevorderen. Hierdoor zul je geleidelijk aan op natuurlijke wijze afvallen.

Deze milkshake is een simpel en geneeskrachtig middel dat het lichaam zuivert en dankzij de groene appel de stofwisseling versnelt. Bovendien voorziet het je lichaam van energie en is het een heerlijke drank om je dag mee te beginnen.

Wanneer je deze drank ondersteunt met een gevarieerd en gebalanceerd dieet, zul je al binnen een paar weken positief resultaat merken.

Deze milkshake is een geweldige aanvulling op je dieet en een heerlijke toevoeging aan je ontbijt. Vergeet echter niet om naast deze milkshake ook genoeg vezels en proteïnen binnen te krijgen.

Hieronder leggen we uit wat deze milkshake voor jou kan betekenen en natuurlijk hoe je hem zelf thuis kunt maken.

Milkshake van meloen, groene appel en komkommer voor gewichtsverlies

We zullen beginnen door je iets te vertellen dat zowel belangrijk als hartstikke logisch is: wij raden aan om geen zoetstoffen toe te voegen aan deze milkshake. Als je bijvoorbeeld een licht rijpe meloen gebruikt, dan zal dit al voldoende zijn om een heerlijke frisse, zoete smaak aan je milkshake te geven.

Het is vooral belangrijk dat deze milkshake gezond, verkwikkend en zuiverend is. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar biologisch fruit. Het is zelfs van essentieel belang om biologische vruchten te gebruiken, aangezien het in geval van deze milkshake de bedoeling is dat je ook de schil gebruikt, van de appel tenminste.

Laten we dan nu eens kijken op welke manier elk ingrediënt behulpzaam kan zijn bij gewichtsverlies.

Meloen: verfrissend en ideaal om een gezond gewicht te onderhouden

 • Je kunt zelf kiezen welke meloen je het lekkerst vindt, of gewoon de meloen die op dat moment van het seizoen is gebruiken. Het gehalte natuurlijke suikers in meloen is al voldoende om dit drankje heerlijk zoet te maken, zonder je gezondheid negatief te beïnvloeden, mits je er natuurlijk niet te veel van consumeert.
 • Meloenen, alsook watermeloenen, zijn rijk aan water, vezels en antioxidanten. Bovendien bevatten ze maar weinig calorieën. Hierdoor zorgen ze ervoor dat je sneller vol zit en minder behoefte hebt om te snacken tussen je maaltijden door.
 • Voedingsdeskundigen raden aan om ’s ochtends of laat in de middag een kop (150 gram) meloen te eten als snack. Daarnaast kun je meloen combineren met ander fruit, ontbijtgranen of gewone yoghurt. Kortom, het eten van meloen is een geweldige manier om je gewicht te onderhouden.
Milkshake voor Gewichtsverlies

Groene appels zijn vullend

Deze milkshake bevat ook een ongeschilde groene appel. De reden waarom deze vrucht zo geschikt is om je gewicht te reguleren, is dat appels weinig natrium en calorieën bevatten, terwijl ze juist wel rijk zijn aan antioxidanten, waardoor ze de stofwisseling kunnen versnellen.

 • Eén groene appel bevat nog geen 80 calorieën.
 • Door appels te eten in combinatie met meloensap en komkommer krijgen oplosbare vezels de kans om aan het werk te gaan in het darmkanaal.
 • Nog een interessant gegeven is dat groene appels kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, wat vooral belangrijk is voor mensen met diabetes of mensen die een verhoogde kans hebben om deze ziekte te ontwikkelen.

Komkommers zijn hydraterend

Hoewel dit voor veel mensen misschien verrassend is, behoren komkommers tot dezelfde familie als watermeloen. Daarom zijn ook komkommers geweldig om je lichaam te hydrateren, gifstoffen te verwijderen en je cholesterolgehalte te verlagen.

 • Een nuttig gegeven om te weten over deze milkshake is dat hij kan helpen om vochtretentie tegen te gaan en het lege en zware gevoel dat we soms in onze maag krijgen te verzachten.
 • Bovendien zijn komkommers rijk aan enzymen en vitamines en zijn ze in staat om de bloedsomloop te verbeteren. Dit is hoe dan ook geweldig.

Hoe je deze milkshake van meloen, groene appel en komkommer maakt

Groene Appels

Ingrediënten

 • 1 kop meloen, soort naar keuze (150 gram)
 • 1 groene appel
 • 1 komkommer
 • 1 glas water

Aanwijzingen

Het eerste wat je doet is de appel en de komkommer wassen. Vervolgens schil je de appel niet, maar snijd je hem wel in vieren en verwijder je het klokhuis.

 • De komkommer schil je wel en snijd je in kleinere stukjes om hem makkelijker te mixen in de blender. Is dat niet eenvoudig?
 • Kies welke meloen je het lekkerst vindt. Snijd deze doormidden, verwijder de pitten en snijd de meloen in stukjes.
 • Vervolgens doe je de meloen, appel en komkommer samen in de blender. Mix de ingrediënten door elkaar tot je een glad mengsel hebt. Voeg er dan ook nog even een glas water aan toe.
 • Als je de zuiverende en ontgiftende werking van deze milkshake voor gewichtsverlies wilt ondersteunen, voeg dan ook een beetje citroensap toe.

Hoewel deze milkshake je kan helpen om sneller af te vallen, is het natuurlijk wel belangrijk om daarnaast ook een gebalanceerd dieet aan te houden.

Klaar om deze milkshake vandaag nog te proberen?

Bekijk Ook