Een platte buik met gember, komkommer en munt

Citroen, munt, gember en komkommer hebben allemaal eigenschappen die je kunnen helpen om een plattere buik te krijgen. Lees verder en leer meer!
Een platte buik met gember, komkommer en munt

Laatste update: 28 oktober, 2018

Een platte buik willen we graag allemaal! Helaas hebben de meeste mensen hier moeite mee en slaan we gemakkelijk vet op rondom het middel of treden verstopping, gasvorming en vochtretentie op, waardoor we snel de indruk geven een paar kilo’s te zijn bijgekomen. 

Met enkele simpele tips heb je echter snel een platte buik en niet meer dat vervelende opgeblazen gevoel. Hieronder verklappen we het recept van een eenvoudig drankje met gember, komkommer en munt dat gegarandeerd snel resultaat zal leveren!

Citroen, munt, gember en komkommer voor een platte buik

Iedereen droomt wel eens van een mooie strakke, platte buik. Maar helaas merken we regelmatig op dat we makkelijk buikspieren verliezen, vet verzamelen rond het middel en een bol buikje in de spiegel kunnen zien.

Je hoeft hiervoor niet eens te zwaar te zijn. Het uitdijen van de buikomvang komt namelijk evengoed voor bij slanke types en zien we over het algemeen vaker bij vrouwen.

Het opslaan van reserve vetweefsel in de buikstreek is een vrij normaal verschijnsel en hardnekkig te verslaan, zelfs na het correct trainen met buikspieroefeningen.

Vaak kan je ook merken dat je gladde, platte buik in de ochtend gedurende de dag langzaamaan uitdijt. Tegen de middag wordt het ronder en slapper en naar de avond toe en na de maaltijd staat het vervolgens nog boller.

Dit is niet alleen het gevolg van onze hoofdzakelijk zittende levensstijl. Ook kunnen bepaalde voedingsmiddelen zoals bruisende frisdranken, te veel koolhydraten en zelfs bepaalde soorten groenten een verslappende buik veroorzaken.

Het recept van deze lekkere limonade is niet alleen goed voor het verminderen van een opgeblazen gevoel, maar reduceert ook je buikomvang. Het zal tegelijkertijd zorgen voor het kwijtraken van overgewicht in het algemeen. Waarom is dit zo en wat zijn de effecten van de ingrediënten van deze eenvoudige limonade op een platte buik?

1. Citroen

Een platte buik met citroen

Deze zure vrucht bevat ascorbinezuur. Dit staat erom bekend dat het de spijsvertering bevordert door het voedsel makkelijker af te breken, zodat gezonde voedingsstoffen eenvoudiger door ons lichaam kunnen worden opgenomen.

Het spijsverteringsenzym pepsine wordt gestimuleerd. Daardoor worden bijvoorbeeld proteïnen, die dieetondersteunend werken, efficiënter opgenomen.

Citroen is daardoor hét middel bij uitstek om het metabolisme te stimuleren. Bovendien geeft het een snel verzadigd gevoel en het voorkomt ophoping van gas in het spijsverteringsstelsel.

Deze heerlijke, frisse vrucht mag dus in geen enkel dieet om gewicht te verliezen ontbreken.

2. Gember

Een platte buik met gember

Gewicht verliezen en een platte buik met gember? Ja, het kan ! Gember bezit bekende ontstekingsremmende eigenschappen.

De belangrijkste bouwstof, gingerol, maakt gember een zeer krachtige antioxidant. Gingerol stimuleert bovendien de werking van de ingewanden en maag, vermindert de ophoping van vet en verhindert gasophoping.

In combinatie met de andere ingrediënten uit deze limonade, wordt het een echt wonderdrankje voor een mooie, platte buik.

3. Munt

Geen enkele andere plant en natuurlijk middeltje is zo weldadig voor het spijsverteringsstelsel als munt. Munt kalmeert namelijk het spijsverteringskanaal en stimuleert vlotte darmbewegingen.

Het ondersteunt de natuurlijke doorstroming in het lichaam, werkt preventief tegen maagzuur en gasophoping, is ontstekingsremmend en helpt uitstekend tegen misselijkheid.

4. Komkommer

Een platte buik met komkommer

Licht verteerbaar, fris en eveneens een uitstekende ontstekingsremmer. Komkommer wordt vaak gebruikt in gezichtsmaskers en is bekend als middeltje tegen donkere kringen onder de ogen.

Maar wist je ook dat het uitstekende vochtafdrijvende eigenschappen bezit en als natuurlijke remedie gebruikt wordt tegen blaas- en nierontsteking? Het zijn aandoeningen die erom bekend staan het lichaam vocht te laten vasthouden.

Dus komkommer is ook een goede bondgenoot in de strijd tegen dat opgeblazen en uitpuilende buikje.

Lekkere gember, komkommer en muntlimonade

Een platte buik met gember, komkommer en muntlimonade

Wat heb je nodig voor dit heerlijke drankje?

  • 2 liter water
  • 1 citroen, bij voorkeur biologisch
  • 1 middelgrote komkommer
  • 2 eetlepels gemalen gember
  • 10 muntblaadjes

Bereidingswijze

  • Deze limonade is heel makkelijk klaar te maken. Begin eerst met de muntinfusie door de muntblaadjes te koken in een kop water. Laat het vijf minuten doorkoken en zet het daarna opzij.
  • Vervolgens citroensap bereiden door de citroen uit te persen. Snijd enkele langwerpige reepjes citroenschil als decoratie van de limonade.
  • Schil en pureer daarna de komkommer. Meng vervolgens de gepureerde komkommer door het citroensap en de muntinfusie.
  • Mix dit mengsel door de anderhalve liter water. Voeg dan de twee eetlepels gemalen gember, de citroenzeste en indien gewenst nog een aantal muntblaadjes toe. In de ijskast plaatsen en bij voorkeur vervolgens goed gekoeld drinken.

Hoe drink je deze gember, munt en komkommerlimonade het beste?

Dit eenvoudig recept geeft 2 liter limonade, die je gedurende de dag als een ondersteunende dieettonic kunt gebruiken. Drink bij voorkeur na het ontbijt, lunch en diner gedurende een volledige dag.

Deze limonade is heerlijk fris. Het zal gecombineerd met een gezond dieet dat laag is in vet er voor zorgen dat je weer snel een platte buik zult hebben. Probeer het uit en ontdek zelf een snel en mooi resultaat!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.