Een kruidige drank om je energie en stemming een boost te geven

Er zijn mensen die traagheid ervaren en zich niet zo goed voelen gedurende bepaalde momenten, zoals tijdens de seizoenswisselingen of ingewikkelde levensfases. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen zodat het niet te lang voort blijft duren, want dit is slecht voor je gezondheid.
Een kruidige drank om je energie en stemming een boost te geven
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 28 januari, 2021

Voel je je moe, zwak, is je stemmig niet zo goed? In dit artikel zullen we je uitleggen hoe je dit probleem kunt oplossen op een simpele en prettige manier: door middel van een lekkere kruidige drank dat ook gezond, natuurlijk en revitaliserend is.

Je energie terugkrijgen met deze kruidige drank

Energiedrank van kruiden

We hebben allemaal wel eens zo’n dag of week die intenser is dan gewoonlijk. Helaas kan dit ook ons energieniveau en stemming beïnvloeden. We moeten echter kijken naar natuurlijke oplossingen die ervoor zorgen dat we de balans in ons leven terugvinden.

Dit is omdat we met deze moeilijke periode om moeten leren gaan en ook om te voorkomen dat de symptomen te lang blijven duren. Als we dit op tijd doen, hebben we altijd een helpende hand om ons energie te geven als we dat nodig hebben.

Er zijn veel natuurlijke supplementen die stimulerende en uitgebalanceerde eigenschappen hebben. In dit artikel suggereren we dat je je probleem op een meer natuurlijke manier kunt oplossen: door dit heerlijke kruidige drankje te maken.

Wat zijn de 9 ingrediënten van deze kruidige drank?

Appelsap

1. Appel

Appelsap bevat regulerende eigenschappen en is het basisingrediënt van dit stimulerende drankje. Het staat bekend vanwege zijn alkalische, reinigende en antioxidante eigenschappen.

2. Citroenschil

 • Citroenschil bevat veel meer voedingsstoffen dan het fruit dat erin zit.
 • Het is beroemd vanwege zijn alkaliserende, antioxidante en spijsverterende eigenschappen.
 • Bovendien is het erg nuttig voor het versterken van ons immuunsysteem, wat leidt onder het gebrek aan energie en vermoeidheid.
 • Citrusvruchten zijn ook geweldige antidepressiva, dus citroenschil helpt ook op dat gebied.

3. Sinaasappelschil

Sinaasappels helpen ons bij het bereiken van een gelukkige mentale staat en ze verbeteren ook onze stemming. Sinaasappels blijven lang vers en ze zijn goed in het verspreiden van de energie die ze hebben opgeslagen uit de zon. Ook helpen ze ons om ons immuunsysteem te versterken.

4. Gember

We moeten gember wel aan ons dieet toevoegen, omdat dit een geweldig opwekkend middel is dat ons zenuwstelsel niet beïnvloedt. Daarbij verbetert gember ons metabolisme opdat we ons actiever voelen, bestrijdt het stress, pijn en zwellingen en verbetert het het spijsverteringsproces.

5. Kaneel

Dit is een uitstekend opwekkend middel en afrodisiacum, vooral als het afkomstig is uit Ceylon. Bovendien is kaneel een van de beste voedingsmiddelen om ons te helpen onze energie terug te krijgen en onze stemming te verbeteren en het reguleert onze bloedsuikerspiegel.

6. Kardemom

Kardemom is niet zo bekend als de andere ingrediënten in deze lijst, maar het zoete aroma en de smaak kunnen niet worden genegeerd. Bovendien is kardemom een krachtig stimulerend middel dat ook onze eetlust verbetert, mentale vermoeidheid voorkomt en het niveau van stress en angst vermindert.

7. Steranijs

Steranijs is een natuurlijk prikkelend middel dat ook helpt bij het reguleren van het spijsverteringssysteem en het elimineert overtollig vocht uit het lichaam , dat zwellingen veroorzaakt.

8. Cayennepeper

Cayennepeper is zo pittig, dat het de snelheid van onze stofwisseling verhoogt, wat weer gerelateerd is aan ons energieverbruik. Je moet beginnen met het innemen van een klein beetje van deze peper en vervolgens geleidelijk de hoeveelheid verhogen wanneer je de kruidigheid kunt verdragen.

9. Honing

Dit is een van de superfoods die de bijen ons geven. Honing is rijk aan vitaminen en mineralen en is zeer voedzaam. We kunnen altijd beter honing gebruiken voordat we kiezen voor suiker of zoetstoffen.

Hoeveel heb je nodig?

Hoeveelheden

Je hebt de volgende ingrediënten nodig om een liter van dit wonderdrankje te maken:

 • Een liter zelfgemaakte appelsap, die je in een blender of sapcentrifuge kunt maken. Je kunt ook biologische appelsap gebruiken, zolang het geen suiker of toevoegingen bevat.
 • Biologische citroenschil
 • Biologische sinaasappelschil
 • Een stuk verse gember
 • Een Ceylon kaneelstok
 • Een snufje kardemom
 • 3 stukjes steranijs
 • Een snufje cayennepeper
 • 25 gram honing

Hoe bereid je deze kruidige energiedrank?

Volg de stappen hieronder om deze heerlijke kruidige drank te maken, waardoor je energie krijgt en je stemming verbetert.

 • Breng het appelsap aan de kook met de schillen van de citroen en sinaasappel en de kruiden en laat het 15 minuten koken.
 • Laat het mengsel 10 minuten staan. Zeef het en voeg de honing toe.
 • Je kunt het warm of koud drinken, op ieder moment van de dag en je kunt het ook tussen de maaltijden door drinken. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Caballero-Gutiérrez Lidia, Gonzáles Gustavo F. Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta méd. peruana  [Internet]. 2016  Ene [citado  2018  Dic  07] ;  33( 1 ): 50-64. Disponible en: http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1728-59172016000100009&lng=es.
 • Ordoñez-Gómez, E.S, Reátegui-Díaz, D, & Villanueva-Tiburcio, J.E. (2018). Polifenoles totales y capacidad antioxidante en cáscara y hojas de doce cítricos. Scientia Agropecuaria9(1), 113-121. https://dx.doi.org/10.17268/sci.agropecu.2018.01.12
 • Ruchi Badoni Semwal, Deepak Kumar Semwal, Sandra Combrinck, Alvaro M. Viljoen,
  Gingerols and shogaols: Important nutraceutical principles from ginger, Phytochemistry, Volume 117, 2015, Pages 554-568, ISSN 0031-9422, https://doi.org/10.1016/j.phytochem.2015.07.012.
  (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031942215300509)
 • Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors., Bode, A. M., & Dong, Z. (2011). Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition.The Amazing and Mighty Ginger. chapter 7 the amazing and mighty ginger. In Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects.
 • O’Neil, C. E., Nicklas, T. A., Rampersaud, G. C., & Fulgoni, V. L. (2012). 100% Orange juice consumption is associated with better diet quality, improved nutrient adequacy, decreased risk for obesity, and improved biomarkers of health in adults: National Health and Nutrition Examination Survey, 2003-2006. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-11-107
 • Boyer, J., & Liu, R. H. (2004). Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-3-5

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.