Dagelijks honing eten en 9 positieve gevolgen daarvan

Dagelijks honing eten zorgt ervoor dat je beter kunt slapen, dat je geheugen verbetert en dat je kunt genieten van een glanzende huid en andere voordelen. Profiteer van alle goede eigenschappen die honing in petto heeft voor je gezondheid.

Laatste update: 06 maart, 2018

Honing heeft veel prachtige eigenschappen en het is in staat om meerdere voordelen te bieden. Als je het niet gelooft, voeg het dan gewoon toe aan je normale dieet. Je zult zien hoe dagelijks honing eten ervoor zorgt dat verschillende aspecten van je leven verbeteren. Het is zo simpel.

In dit artikel zullen we er een aantal bekijken.

9 positieve gevolgen van dagelijks honing eten

1. Je huid zal helderder zijn

Dagelijks honing eten voor je huid

Honing kan als een antioxidant werken. Als je het regelmatig eet, kan het lichaam zichzelf ontdoen van gifstoffen.

Honing heeft antibacteriële eigenschappen die je huid helpen verbeteren.

2. Je zal afvallen

Honing zal je helpen om af te vallen. Normaal gesproken moet je daarom proberen om suiker te vermijden in je dieet. Maar in het geval van honing is het juist aan te bevelen.

Het verschil zit in het feit dat de suiker die in honing wordt gevonden niet hetzelfde is als die in snoep en junkfood. In plaats daarvan helpt honing het metabolisme te versnellen. Dat helpt om energie sneller te verbranden.

3. Je cholesterolspiegels zullen normaliseren

Dagelijks honing eten voor je cholesterol

Honing helpt om je cholesterolspiegels te reguleren. Honing kan dat doen omdat het een stof is die geen cholesterol bevat. De vitamines en sporenelementen die het bevat helpen het cholesterolgehalte in de bloedbaan te verlagen.

Dagelijks honing eten helpt bij het bestrijden van hoog cholesterol.

4. Je hart zal gezonder zijn

Volgens een recente studie voorkomen de antioxidanten die in honing worden gevonden het vernauwen van slagaders.

Afhankelijk van het gebied waar de slagaders beginnen te vernauwen, kan dit leiden tot hartfalen. Bovendien kan het leiden tot een verslechterd geheugen naast het ontstaan van hoofdpijn. Om te voorkomen dat dit gebeurt, kun je elke dag een glas water met een eetlepel honing erin opdrinken.

5. Je geheugen verbetert

Honing helpt tegen stress, werkt als een antioxidant in het lichaam en verbetert zelfs het geheugen.

Bovendien is het goed om te weten dat honing ook calcium bevat. Calcium wordt namelijk door de hersenen opgenomen en helpt de functies van de hersenen.

6. Honing zal je helpen beter te slapen

Dagelijks honing eten om beter te slapen

Dankzij honing kun je beter slapen, omdat het helpt de insulineniveaus van je bloed te verhogen.

Ons bloed maakt serotonine vrij en het lichaam zet dat vervolgens om in melatonine. Dit is het hormoon dat ervoor zorgt dat we snel slapen. Daarom kan dagelijks honing eten ons helpen om goed te slapen.

7. Je maagproblemen zullen verdwijnen

Honing kan je maagproblemen elimineren. Dat komt namelijk omdat honing een geweldig antisepticum is.

We raden je aan een eetlepel honing op een lege maag te nemen. Met deze eenvoudige handeling help je namelijk om ziektes te voorkomen, die zouden kunnen ontstaan in het maagdarmkanaal. Daarnaast doodt honing ook bacteriën. Daarnaast helpt het om wonden die mogelijk aanwezig zijn in de slijmvliezen te genezen.

8. Het vermindert de nerveuze spanning

Honing is een product dat je zal helpen om je zenuwen te kalmeren en ook om je vermoeidheid te verminderen.

Dankzij de glucose in honing, en het feit dat je neuronen dit nodig hebben, zul je gemakkelijker kunnen ontspannen. Het is echter ook nuttig voor het verminderen van convulsies oftewel stuipen. Daarnaast is het behulpzaam voor het behandelen van psychische stoornissen.

Je moet onthouden dat alle manifestaties van stress zich vertalen in metabole stress voor het lichaam. Het maakt hierbij niet uit of ze nu emotioneel, psychologisch of fysiologisch zijn.

Dit soort stress is gekoppeld aan een van de functies van de bijnier die adrenaline en cortisol produceert. Het stimuleert de afbraak van de spieren en breekt de eiwitten af in aminozuren. Op die manier maakt het lichaam nieuwe suikers.

Dit hele proces vindt plaats wanneer je brein gelooft dat er een risico bestaat dat de brandstof opraakt. Om deze reden produceert natuurlijke honing glycogeen in de lever, de energiereserve waar de hersenen op vertrouwen voor hun functies.

Dagelijks honing eten kan er dus voor zorgen dat je voldoende glycogeenvoorraden aanlegt. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om regelmatig honing te consumeren.

9. Honing is het perfecte natuurlijke laxeermiddel

Dagelijks honing eten als mild laxeermiddel

Als natuurlijk laxeermiddel is honing zachtaardig maar effectief. Honing heeft een hoog gehalte aan fructo-oligosachariden. Deze suikersoort gedraagt ​​zich net zoals plantaardige vezels bij het binnenkomen van de dikke darm. Op die manier heeft honing dus een mild laxerend effect. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.