Ontgift je lichaam met dit heerlijke drankje!

Als je niet gewend bent aan pittig voedsel, dan kun je de hoeveelheden van dit recept aanpassen en vervolgens geleidelijk aan steeds meer toevoegen om uiteindelijk volledig van alle voordelen te profiteren.

Ontgifting is een proces waarbij het lichaam een overschot aan gifstoffen dat aanwezig is in de bloedbaan, lever en andere organen elimineert.

Hoewel je lichaam heel goed in staat is afvalstoffen die het niet nodig heeft zelf te verwijderen, kunnen er soms zo veel afvalstoffen aanwezig zijn dat het lichaam overbelast raakt, waardoor het moeite heeft om alle nodige taken geheel naar behoren uit te voeren.

Gelukkig bestaat er een breed scala aan natuurlijke ingrediënten die eigenschappen hebben die het natuurlijke ontgiftingsproces bevorderen om de functie van alle organen te optimaliseren.

Enkele van deze ingrediënten zijn gember, kurkuma en cayennepeper, ingrediënten die alle drie bekend staan om hun culinaire en geneeskrachtige gebruiksmogelijkheden.

Wanneer je deze drie ingrediënten met elkaar combineert, krijg je een zeer krachtig mengsel dat ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen heeft die ervoor zorgen dat de belangrijkste systemen in het lichaam gezuiverd en beschermd worden.

In dit artikel delen we in detail welke eigenschappen dit drankje allemaal heeft en vertellen we je hoe je dit heerlijke drankje gemakkelijk zelf thuis kunt maken. Ben je klaar om het te proberen?

Welke voordelen biedt dit drankje van gember, kurkuma en cayennepeper?

Dit drankje gemaakt van gember, kurkuma en cayennepeper heeft een heerlijke smaak en zit tegelijkertijd vol krachtige bestanddelen die geweldige gezondheidsvoordelen bieden.

Dit drankje is vooral aangeraden wanneer je je lichaam wilt ontgiften, je lymfestelsel wilt zuiveren, je natuurlijke afweersysteem wilt verbeteren en je stofwisseling wilt versnellen.

Om mogelijke twijfels over de eigenschappen van dit drankje uit de weg te ruimen, gaan we even kort in op de voordelen die elk ingrediënt afzonderlijk kan bieden.

Eigenschappen van gember

Gember

Gember is een zeer aromatische specerij die een vrij pittige smaak heeft en al eeuwenlang gebruik wordt voor verschillende culinaire en geneeskrachtige doeleinden.

Gember maakt een belangrijk deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde, maar wordt tegenwoordig ook in veel andere culturen gebruikt, die de wortel zeer aanprijzen vanwege de rijke voedingswaarde.

Gember bevat een hoog gehalte oliën, vitamines, mineralen en essentiële aminozuren die kunnen helpen om ziekte te voorkomen en het immuunsysteem sterker te maken.

Het actieve bestanddeel in gember wordt gingerol genoemd. Dit bestanddeel is niet alleen verantwoordelijk voor de pittige smaak, maar heeft ook een ontstekingsremmende en antivirale werking die de symptomen van gewrichtspijn en problemen met het ademhalings- en spijsverteringssysteem vermindert.

Bovendien is gember ook een goede bron van:

 • Vitamines (B en C)
 • Mineralen (calcium, fosfor, aluminium, chroom)
 • Asparaginezuur
 • Tryptofaan
 • Flavonoïden
 • Caroteen

Eigenschappen van kurkuma

Kurkuma is een specerij die gewonnen wordt uit de Curcuma Longa-plant, die tot de Zingiberaceae-familie hoort.

Kurkuma heeft antioxidante, ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen die gebruikt kunnen worden om de lever, bloedbaan en andere belangrijke organen te zuiveren.

Het actieve bestanddeel in kurkuma wordt curcumine genoemd en kan het lichaam beschermen tegen ontstekingsziektes en cardiovasculaire aandoeningen die de leefkwaliteit omlaag halen.

Ook wordt kurkuma streng aanbevolen om de hersenen gezond te houden, omdat het de vorming van amyloïde plaques, wat Alzheimer kan veroorzaken, voorkomt.

Je kunt kurkuma consumeren om de stofwisseling te versnellen, artritis tegen te gaan en tekenen van vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Eigenschappen van cayennepeper

Cayennepeper

Cayennepeper is een specerij die in veel delen van de wereld wordt gebruikt als ingrediënt voor verschillende remedies en om gerechten een heerlijke smaak te geven.

De peper wordt gekenmerkt door het hoge gehalte capsaïcine, een bestanddeel dat de specerij niet alleen een hoop smaak geeft, maar ook nog eens antioxidante, ontstekingsremmende en antibiotische eigenschappen heeft.

Cayennepeper is een goede bron van vitamine B, C, E en K, alsook calcium, kalium en vezels.

Tegenwoordig wordt cayennepeper ook wel gebruikt om zalven en crèmes te maken, omdat het een pijnstillende werking heeft die pijn tegengaat en zwelling vermindert.

Cayennepeper heeft ook een ontgiftende werking, die ervoor zorgt dat de peper kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren en het lymfestelsel en het spijsverteringssysteem te versnellen.

Hoe combineer je deze ingrediënten om een heerlijk detoxdrankje te maken?

Ontgiftend Drankje

Het is helemaal niet moeilijk om een goed drankje te maken om je lichaam te ontgiften en je hebt hier helemaal geen dure ingrediënten of ingrediënten die moeilijk te vinden zijn voor nodig.

Aanbevolen wordt om je lichaam om de twee tot drie maanden, vijf tot zeven dagen achter elkaar te ontgiften.

Ingrediënten

 • 2 stukjes verse gember
 • 2 theelepels gemalen kurkuma (10 gram)
 • 2 snufjes cayennepeper (4 gram)
 • 2 citroenen
 • 2 liter water
 • Honing (optioneel)

Bereiding

 • Pers het sap uit de gember en meng dit met het citroensap.
 • Voeg dit mengsel samen met de kurkuma, cayennepeper en overgebleven citroen toe aan de twee liter water.
 • Roer alles met een houten lepel goed door elkaar en voeg als het nodig is een beetje honing toe om de drank zoeter te maken.
 • Laat het mengsel tien minuten staan en drink het dan op.
 • Doe dit vijf à zeven dagen lang elke ochtend op een lege maag.

Als je last hebt van bepaalde aandoeningen of nog steeds twijfelt of dit drankje wel voor jou is, dan raden wij aan om je dokter te raadplegen. Sommige ingrediënten kunnen bij sommige mensen namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken.

Drink niet te veel van dit drankje en houd onze aanbevelingen aan om zo veel mogelijk van alle eigenschappen te profiteren.

Bekijk Ook