In drie dagen je lichaam ontgiften met dit dieet

Houd dit dieet niet langer aan dan drie dagen. In drie dagen je lichaam ontgiften houdt namelijk in dat dit dieet zeer strikt en beperkend is.
In drie dagen je lichaam ontgiften met dit dieet
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Ivan Aranaga Amengual

Laatste update: 24 augustus, 2022

Niet genoeg tijd hebben is een van de voornaamste redenen waarom mensen niet goed eten. Misschien neemt junkfood een te groot deel van je dieet in beslag. Daarom is af en toe je lichaam ontgiften zo belangrijk, zoals met dit driedaagse plan.

Je planning staat je misschien niet toe om je te concentreren op de levensstijl die je wilt. En wellicht maakt rekening houden met je gezondheid geen onderdeel uit van je normale leven. Het resultaat hiervan is echter vermoeidheid en ziekte.

Je lichaam heeft meer voedingsstoffen en gezonde maaltijden nodig – en dit alles samenbrengen vereist planning. Het lichaam spreekt altijd: luister ernaar! Daarom moet je je lichaam ontgiften en de goede gezondheid van je organen herstellen.

Je lichaam ontgiften met een detox dieet

Je lichaam ontgiften door yoghurt te eten

Veel mensen gaan op het internet op zoek naar wonderdiëten, maar altijd blijkt weer dat succes wordt bereikt met toewijding en doorzettingsvermogen. We brengen dit idee naar voren omdat drie dagen voldoende tijd is om je lichaam te otgiften en te herstellen, maar dan moet je daarna wel een uitgebalanceerd dieet aan blijven houden.

Je lichaam ontgiften houdt in dat je je lichaam reinigt van schadelijke gifstoffen, stoffen die je huid er beschadigd uit laten zien of je organen verzwakken. De sleutel hierbij is een verandering van binnenuit.

Een ontgiftingsdieet is de eerste stap. Dit dieet duurt slechts drie dagen, daarom is het ook zeer streng. Het zal bestaan ​​uit het eten van fruit en groenten en soep of bouillon, en het drinken van theeën die helpen bij het hydratatieproces. We streven naar zo min mogelijk eiwitten en koolhydraten.

Je kunt tussendoor snacks eten. Voedingsdeskundige Andrea Miranda, directeur van de Argentine Society of Aesthetics and Integral Nutrition (SAENI), zegt dat twee porties per dag voldoende is. Als snack kun je kiezen uit magere yoghurt, gelatinepudding, druiven of noten.

Je lichaam ontgiften door meer water te drinken

Miranda legt ook uit dat water in dit soort ontgiftingsdiëten erg belangrijk is. Ze raadt aan om elke 24 uur twee tot drie liter te drinken om je lichaam optimaal te hydrateren.

Water zuivert het lichaam en helpt bij het reinigen van organen zoals de nieren. Deze organen zijn zeer belangrijk zijn voor het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. Bovendien is het raadzaam om in het geval van dit soort driedaagse plannen te beginnen met een dag waarop je voornamelijk vloeistof consumeert, om het proces te versnellen. Hierdoor stimuleer je de productie van nieuwe cellen en help je om organen te activeren zodat ze beter functioneren.

Tips voor een goed ontgiftingsdieet

Om je lichaam binnen drie dagen te ontgiften, moet je er zeker van zijn dat je je lichaam voorziet van voldoende voedingsstoffen en mineralen. Ondanks de beknoptheid van dit dieet, heb je nog steeds de juiste hoeveelheid voedingsstoffen nodig. Het is niet de moeite waard om je gezondheid te riskeren.

Je lichaam ontgiften door gezond te eten

Hier zijn een paar tips:

 • Drink twee of drie liter water per dag.
 • Laat koolhydraten niet volledig weg, maar vermijd witte bloem en bewerkte suikers.
 • Om toch koolhydraten binnen te krijgen kun je fruit, groenten en knollen consumeren. Deze drie voedselgroepen ondersteunen je immuunsysteem.
 • Fruit is een uitstekende bron van suiker en bevat veel voedingsstoffen. Kies vochtafdrijvende vruchten zoals ananas en probeer ze in hun natuurlijke vorm te consumeren.
 • Vergeet noten niet als tussendoortje.
 • Zorg ervoor dat je ‘s avonds geen koolhydraten meer consumeert.
 • Ga voor de eiwitten uit vers vlees en vis. Bereid ze zonder specerijen toe te voegen en eet ze in kleine porties.
 • Verminder je zoutinname om vochtretentie te voorkomen en om diurese te stimuleren.
 • Vergeet gefrituurd voedsel. Als je olie nodig hebt, gebruik dan olijfolie of kokosolie.

Dieetgids

Hier is een voorbeeld van wat je kunt consumeren in dit ontgiftingsdieet.

Ontbijt

 • Begin met thee. Eet er een sneetje geroosterd brood met magere kaas bij. Drink wat citrussap (citroen of sinaasappel).
 • Een andere optie: een handjevol noten (hazelnoten, amandelen, walnoten en pinda’s).

Lunch

 • Groentesoep.
 • Salade, met voldoende rauwe of gekookte groenten.
 • Begeleid met een lichte gelatinepudding zonder suiker en veel water.
 • Alternatieve optie: tien druiven en een kopje thee.

Avondeten

 • Kippen- of vleesbouillon.
 • Gekookte groenten.
 • Verse kip, vlees of vis die je gebakken of gekookt kunt eten.
 • Begeleid met fruit en water.

Misschien ook interessant: Moeiteloos afvallen met deze dieettips

Je lichaam ontgiften met infusies of thee

Je lichaam ontgiften door infusies te drinken

Het drinken van thee zal een grote hulp zijn gedurende deze drie dagen. Het helpt om vochtretentie te voorkomen en stimuleert het ontgiftingsproces. Infusies zijn goed voor je lichaam en kunnen elk moment van het jaar gedronken worden, of het nu zomer of winter is.

Kies voor groene thee omdat het veel antioxidanten bevat. Overweeg ook witte thee, ideaal als je te maken hebt met angst of stress. Bovendien bevat witte thee aminozuren en wordt het aanbevolen voor mensen met hypertensie.

Vergeet niet dat ontgiftingsdiëten geen straf mogen zijn. Het zullen drie moeilijke dagen worden, met veel beperkingen, maar het gaat erom dat je je fysieke en mentale gezondheid verbetert.

We raden je aan na deze drie dagen goede beslissingen te nemen. De echte resultaten worden pas zichtbaar als je een gezond en uitgebalanceerd dieet aanhoudt en regelmatig aan lichaamsbeweging doet. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.