De medicinale eigenschappen van gember

· 28 mei 2016
Naast dat het geweldig is voor je spijsverteringsstelsel, kan gember je ook helpen om giftige stoffen te verwijderen, omdat de pittige smaak ervoor zorgt dat je gaat zweten, waardoor je lichaam van binnenuit gezuiverd wordt.

Gemberplanten zijn ongeveer één meter hoog en hebben lange bladeren. Hun wortels zijn het belangrijkste deel voor ons, omdat ze een hoop eigenschappen bevatten die we kunnen gebruiken om talloze ziektes te behandelen. Daarom wordt gember zo vaak gebruikt bij de bereiding van verschillende maaltijden, alhoewel je voorzichtig moet zijn met hoeveel je gebruikt, aangezien het een erg sterke en ietwat pittige smaak heeft. Leer meer over de medicinale eigenschappen van gember in het onderstaande artikel.

Toepassingen van gember

Zoals we hierboven al vermeld hebben wordt gember vaak gebruikt voor het kruiden van maaltijden. Door de medicinale eigenschappen beginnen echter steeds meer mensen het te consumeren als onderdeel van een behandelingsplan voor verschillende ziektes en ze zijn gek op de verrassende voordelen.

Gemberpoeder

 • Het wordt aanbevolen voor het behandelen van spijsverteringsaandoeningen, zoals darmgas, gastritis, buikpijn, overgeven en misselijkheid. Daarnaast kan het ook de vorming van maagzweren voorkomen en helpen bij het behandelen van bestaande.
 • Het helpt het lichaam om darmparasieten te elimineren.
 • Het is perfect voor personen die last hebben van artritis (het maakt niet uit welke soort), omdat het frequent drinken van gemberthee de ontstekingen in de gewrichten kan verminderen en zodoende de pijn die door deze aandoening wordt veroorzaakt verminderen.
 • Regelmatig gemberthee drinken is geweldig voor het onder controle houden van de cholesterolwaarden in het bloed, wat zodoende de cardiovasculaire problemen voorkomt die deze aandoening kan veroorzaken.
 • Gember bevat een aantal componenten die erg handig kunnen zijn voor het beschermen van de lever, omdat ze de galafscheiding activeren, waardoor het functioneren van dit orgaan significant verbeterd wordt.
 • Dit natuurlijke product helpt de bloedsomloop, zodat deze goed blijft werken. Het voorkomt namelijk dat bloedplaatjes in het bloed aan elkaar blijven plakken en verstoppingen veroorzaken, wat erg gevaarlijk voor je bloedsomloop kan zijn. Gember helpt inderdaad bij het voorkomen van aderverkalking en de antistollingseigenschappen zorgen ervoor dat het hart sterk en gezond blijft, waardoor problemen worden voorkomen die ontstaan door een slechte bloedsomloop.
 • Gember heeft ook antispasmodische eigenschappen, waardoor het geweldig is voor vrouwen die last hebben van een intense pijn en kramp tijdens de menstruatie.
 • Het is ook een erg goed slijmoplossend middel, wat inhoudt dat het ideaal is voor het behandelen van frequente verkoudheden en slijm.
 • Dankzij de ethanol en methanol componenten helpen de antioxidant eigenschappen van gember om de lichaamscellen jong en gezond te houden.
 • Het is bewezen dat dit product helpt bij het voorkomen van bepaalde soorten tumoren in het lichaam.
 • Het kan ervoor zorgen dat je meer gaat zweten en zodoende helpt het bij het zuiveren van het lichaam en het elimineren van giftige stoffen.

Vergeet niet

Dankzij al deze geweldige medicinale eigenschappen van gember zou je moeten proberen om een beetje gemberwortel toe te voegen aan de maaltijden die je kookt. Ook zou je in de avond kunnen genieten van een kopje gemberthee, zodat je verscheidene gezondheidsaandoeningen kan behandelen terwijl je van dit natuurlijke product geniet.