Een krachtige antivirale drank met 3 ingrediënten

We weten allemaal dat citroen, honing en gember bekend staan om hun geneeskrachtige eigenschappen. Daarom is het logisch dat ze als je ze bij elkaar voegt ook heel krachtig zijn.
Een krachtige antivirale drank met 3 ingrediënten

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Je lichaam wordt elke dag blootgesteld aan heel wat verschillende factoren en situaties die infecties kunnen veroorzaken. Het lichaam beschikt echter over een afweersysteem dat verantwoordelijk is voor het op afstand houden van deze ziekteverwekkers. Je kan het afweersysteem zelf versterken met een krachtig antivirale drank.

Er zijn verschillende factoren die je immuniteitssysteem kunnen verzwakken, zoals:

  • een zittende levensstijl
  • onvoldoende lichaamsbeweging
  • een ongezond dieet
  • plotselinge weersveranderingen

Daardoor we vatbaarder worden voor het ontstaan van verschillende ziektes veroorzaakt door deze micro-organismen.

De voedingsstoffen die het lichaam uit de voeding haalt, vormen de sleutel tot een sterk afweersysteem dat in staat is de aanval van virussen en bacteriën af te weren.

In dit artikel hieronder geven we je het recept van een krachtige antivirale drank, die je maakt met drie supergezonde ingrediënten. Het zal je afweersysteem een ware boost geven. Hierdoor zal het beter functioneren en zal het beter in staat zijn virale aandoeningen af te weren.

Hoe maak ik een krachtige antivirale drank met drie ingrediënten?

Het klinkt waarschijnlijk verrassend dat we voor deze antivirale drank maar drie simpele en makkelijk verkrijgbare ingrediënten gebruiken: citroen, gember en honing.

Citroen

Citroen

Citroen staat bekend om de hoge doses vitamine C die het bevat. Het is een natuurlijk antibioticum en versterkt het afweersysteem door de witte bloedcellen te activeren.

Deze antibiotische en antivirale eigenschappen zorgen ervoor dat grote aantallen virussen en bacteriën de kans niet krijgen onze gezondheid en vooral ons ademhalingssysteem aan te tasten.

Bovendien heeft citroen een alkaliserend effect in het lichaam. Als er te veel zuren in het lichaam aanwezig zijn, brengt dit de zuurtegraad van het lichaam uit balans.

Wist je dat ziekteverwekkers zoals virussen, schimmels en bacteriën alleen in een verzuurde omgeving ziektes en ontstekingen kunnen veroorzaken?

Citroen zorgt ervoor dat de pH in het lichaam optimaal blijft, zodat deze indringers de kans niet krijgen ziektes en infecties te veroorzaken.

Gember

De gemberwortel is al eeuwen populair om zijn krachtige, geneeskrachtige eigenschappen. Het is een krachtig ontstekingsremmend middel. Het wordt ook vaak gebruikt om slijm in de luchtwegen los te maken.

Bovendien bevat gember grote hoeveelheden antioxidanten. Hierdoor is deze plant in staat het afweersysteem van het lichaam te ondersteunen en aandoeningen zoals griep, verkoudheden, astma en andere ziektes aan de luchtwegen te voorkomen.

Het wordt makkelijker slijm op te hoesten, zodat een hardnekkige hoest en geïrriteerde keel vermeden kunnen worden. Een griepje of verkoudheid wordt snel de das om gedaan en het werkt ook nog eens koortsverlagend.

Het is een echt natuurlijk geneesmiddel, dat niet enkel ontstekingsremmende eigenschappen heeft, maar ook bacteriën, schimmels en toxines resoluut aanpakt.

Honing

Honing

Onderzoek suggereerde dat ook honing over deze krachtige antibiotische werking beschikt die de virussen en bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor griep en verkoudheid, kunnen elimineren.

Onze voorouders kenden al deze helende eigenschappen van honing al. Je herinnert je vast wel uit je kinderjaren dat je steevast thee met honing kreeg om verkoudheden en ziektes ter hoogte van de luchtwegen te genezen.

Het onderzoek suggereerde ook dat honing het makkelijker maakt vastzittend slijm op te hoesten. Hierdoor is het een heel geschikt natuurlijk middel om te gebruiken als aanvulling op de klassieke medicatie tegen astma en andere ademhalingsziektes die veroorzaakt worden door een verzwakt afweersysteem.

Misschien ook interessant:
Behandeling van humaan papillomavirus

Antiviraal citroen-, honing- en gemberdrankje

Nu je vast overtuigd bent van de antivirale eigenschappen van deze eenvoudige natuurlijke ingrediënten, beschrijven we hieronder het recept voor deze krachtige, antivirale drank, die je ongetwijfeld zal helpen de winter door te komen zonder die vervelende verkoudheden of griep, waardoor je dagenlang vastgekluisterd bent aan je bed.

Het versterkt je immuniteitssysteem en zorgt ervoor dat ziektekiemen de kans niet krijgen zich te ontwikkelen in het lichaam.

Zorg ervoor dat je deze drie goedkope en eenvoudige voedingsmiddelen altijd in huis hebt, zodat je deze geneeskrachtige, antivirale drank onmiddellijk tevoorschijn kan toveren zodra je de symptomen van een griepje of verkoudheid voelt opkomen.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 2 grote citroenen, ongeschild en bij voorkeur biologisch
  • een halve gemberwortel
  • 8 eetlepels bijenhoning (dit is ongeveer 200 ml)

Hoe maak je deze antivirale drank klaar?

  • Was de citroenen grondig met water en azijn om alle restjes van pesticiden te verwijderen als het niet mogelijk is om biologische citroen te kopen. Voor dit drankje gebruiken we ook de schil van de citroen, omdat dit beschikt over voedingsstoffen en vitamine C.
  • Was ook de gemberwortel grondig en hak deze in kleine stukjes.
  • Meng alles in de blender en voeg daarna de honing toe aan het mengsel.
  • Giet het sapje over in een glazen kom of fles en bewaar het in de koelkast.
  • Merk je na verloop van tijd dat de honing gaat kristalliseren, verwarm de kom dan eventjes au bain-marie, zodat de helende eigenschappen niet verloren gaan.

Hoe gebruik je het?

We raden een eetlepel per dag aan vanaf de leeftijd van 13 jaar. Kinderen hebben genoeg aan een theelepeltje. Je kan deze geconcentreerde drank gerust oplossen in warm water, thee of een andere warme drank. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Grøntved, A. (1988). “Ginger root against seasickness. A controlled trial on the open sea”, Acta Otolaryngol, 105 (1-2): 45-49.
  • Knipe, D. M.; Howley, P. M.; Griffin, D. E.; Lamb, R. A.; Martin, M. A.; Roizman, B., and Stephen, E. S. (2007). Fields Virology. London: Lippincott Williams & Wilkins.
  • Shors, T. (2008). Understanding Viruses. New York: Jones and Bartlett Publishers.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.