3 thee-recepten voor sterkere longen

Kruidenthee is niet alleen heerlijk, maar biedt ook een aantal geweldige voordelen voor de gezondheid, in dit geval voor de longen. Je kunt het ook gebruiken om verkoudheid te verlichten.
3 thee-recepten voor sterkere longen

Laatste update: 25 oktober, 2018

Het krijgen van sterkere longen vereist vooral dat je er gezonde gewoontes op na houdt. Enkele van de meest directe manieren waarop je voor je longen kunt zorgen zijn stoppen met roken, giftige of verontreinigde omgevingen vermijden, voldoende lichaamsbeweging krijgen en goed voor je immuunsysteem zorgen.

Toch kan het voorkomen dat deze belangrijke organen te maken krijgen met ernstige aandoeningen als bronchitis, astma en infecties die medische behandeling vereisen.

Naast de behandeling die je arts heeft voorgeschreven, zullen er ook momenten zijn waarop de theesoorten die we in dit artikel bespreken de longen kunnen helpen sterker te worden. Daar zijn wij zeker van.

Geniet van deze theesoorten voor sterkere longen wanneer je ze vers gemaakt hebt en drinkt uit je favoriete beker!

1. Tijm-brandnetelthee voor sterkere longen

Brandnetelthee voor sterkere longen

Het drinken van deze thee is een geweldige manier om je longen te zuiveren en te versterken. Weet je waarom?

Tijm is een van de belangrijkste geneeskrachtige planten voor het behouden van gezonde longen. De plant wordt vaak gebruikt om hoest te verzachten en ademhalingsziektes te behandelen. Tijm heeft een natuurlijke slijmoplossende en antiseptische werking. Daarvoor kun je de thee van tijm drinken of alleen de stoom inhaleren.

Brandnetel is een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan dingen. Van deze plant wordt gedacht dat hij het vermogen heeft om de longen en bloedbaan te zuiveren en reinigen.

Het bevat een voldoende hoeveelheid vitamines en mineralen als ijzer, calcium, magnesium, silicium en is daarom perfect voor mensen die last hebben van bloedarmoede, mensen die zich zwak voelen of mensen die bedlegerig zijn.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel tijm (30 g)
 • 1 eetlepel gedroogde brandnetel (30 g)
 • 250 ml water
 • 1 eetlepel honing (30 g)

Bereiding

 • Je kunt brandnetel en tijm voor het maken van thee in vrijwel elke reformwinkel vinden. Deze ingrediënten worden veelal verkocht in zakjes tussen de 300 en 500 g en ze zijn erg goed betaalbaar.
 • Het eerste wat je moet is het water aan de kook brengen. Zoals altijd raden we aan dat je hiervoor een keramische pan gebruikt, daar aluminium en andere metalen de geneeskrachtige eigenschappen van de thee niet goed behouden.
 • Zodra het water kookt, voeg je de tijm en brandnetel toe en laat je de kruiden ongeveer 15 tot 20 minuten sudderen.
 • Haal de thee van het vuur en laat hem nog tien minuten staan terwijl hij afkoelt.
 • Voeg dan de eetlepel honing toe en drink de thee langzaam op. Zorg ervoor dat je ook de stoom van de thee inhaleert, want dit is namelijk erg kalmerend. Je kunt per dag twee kopjes van deze thee drinken.

2. Geneeskrachtige thee van weegbree, venkel en citroenbalsem

Thee voor sterkere Longen

Dit is een heerlijk en geneeskrachtig middel voor sterkere longen. Het is een van de beste thee-recepten om gifstoffen die zich in deze belangrijke organen hebben opgestapeld te verwijderen.

Daarom is deze thee ideaal voor voormalige rokers die niet alleen hun longen moeten zuiveren, maar ook infecties moeten behandelen en rokershoest moeten verzachten.

Weegbree kan helpen slijm, dat ervoor zorgt dat de luchtwegen verstopt raken, op te lossen. Daarnaast heeft het geweldige ontstekingsremmende eigenschappen, waar je uitstekend van kunt profiteren door een thee te drinken van deze plant of de stoom te inhaleren.

Je kunt deze thee zelfs gebruiken als heet kompres op de borst.

Door venkel en citroenbalsem met elkaar te combineren help je gifstoffen die zich in de longen hebben opgestapeld te verwijderen en tegelijkertijd je lichaam te ontspannen.

Wanneer je last hebt van longproblemen is het namelijk vaak zo dat je extreme vermoeidheid en onaangename druk in het hele ademhalingssysteem ervaart. Citroenbalsem kan helpen deze problemen te verlichten.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel citroenbalsem
 • 1 eetlepel weegbree
 • 1 eetlepel venkel
 • 250 ml water
 • 2 eetlepels honing

Bereiding

 • Zoals gewoonlijk breng je als eerste het water aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de weegbree, citroenbalsem en venkel uit.
 • Laat dit samen 20 minuten sudderen en laat de thee vervolgens nog tien minuten intrekken.
 • Door de weegbree zal deze thee een vrij sterke smaak hebben. Daarom raden we aan om twee eetlepels honing aan de thee toe te voegen.
 • Ondanks de gewaagde smaak zou je deze thee drie keer per dag moeten drinken. De thee is namelijk geweldig voor de ontgifting en het remmen van ontstekingen.

3. Sterkere longen met linde en groene thee

Groene thee voor sterkere longen

Deze heerlijke thee is vooral bedoeld om je te helpen longproblemen te voorkomen door de longfunctie te versterken en optimaliseren. Dit houdt in dat deze thee meer weg heeft van een dagelijkse vitaminetablet voor sterkere longen, waar je van kunt genieten tijdens het ontbijt.

Als je reeds last hebt van longproblemen, dan zijn de twee bovenstaande theesoorten echter een betere keuze.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van groene thee vanwege de antioxidanten die deze thee bevat. Daarnaast is de keuze voor deze thee gebaseerd op onderzoek dat enkele jaren geleden werd afgelegd aan de Universiteit van het Maryland Medical Center.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat groene thee kan helpen het risico op de ontwikkeling van longkanker te voorkomen. Natuurlijk zal deze thee niet 100% effectief zijn, maar het drinken van een kopje groene thee per dag kan al een groot verschil maken.

Linde is een plant die spasmen tegengaat en je kunt de plant makkelijk verkrijgen bij vrijwel elke reformwinkel. Linde helpt je te ontspannen, stelt je in staat beter te ademen en versterkt de longen. Deze plant is werkelijk geweldig en heeft ook nog eens een zeer aangename smaak die goed samengaat met andere soorten thee.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel groene thee
 • 1 eetlepel linde
 • 1 kop water (200 ml)
 • 1 eetlepel honing

Bereiding

 • Het is echt heel eenvoudig: breng simpelweg het water aan de kook.
 • Voeg vervolgens de groene thee en de linde toe.
 • Laat dit samen tien minuten intrekken.
 • Giet de thee over in je favoriete beker en voeg dan de honing toe. Deze thee is echt heerlijk en past heel goed bij je ontbijt! 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.