Een ontzwellend middel bij griep en verkoudheid

Dankzij de wonderbaarlijke ingrediënten zorgt dit natuurlijke ontzwellende middel voor de vermindering van slijmvorming in het lichaam. Het maakt de luchtwegen vrij en de ademhaling verloopt opnieuw vlot.

Het is altijd handig te weten hoe je thuis zelf een eenvoudig ontzwellend middeltje kan maken. Perfect voor die dagen waarop verkoudheden en een grieperig gevoel op de loer liggen of een verstopte neus en beklemmende borst je verhinderen om vrij adem te halen. De behandeling is eenvoudig en levert gegarandeerd resultaat. Bovendien heb je geen last van de vervelende neveneffecten die traditionele neusspray’s teweeg kunnen brengen. Probeer het meteen uit en wees verzekerd van een natuurlijke remedie als verkoudheid en griep voor de deur staan.

De voordelen van een natuurlijk ontzwellend middel

Kruiden

Deze ontzwellende remedie kan veilig door het hele gezin gebruikt worden, want ook voor de kinderen is het gebruik ervan veilig en onschadelijk. De bereiding vraagt niet veel tijd en de benodigdheden heb je vast en zeker reeds in de keukenkast staan. En belangrijk is dat je niet diep in de buidel hoeft te tasten om ze in huis te halen. Wat zijn nu precies de voordelen van dit huisgemaakte middeltje?

 • Het beschermt tegen virussen.
 • Het ontzwelt en valt bacteriën aan.
 • Het versterkt je immuniteitssysteem.
 • Het werkt ontstekingswerend.
 • Je ademt beter en vrijer omdat het slijm verwijdert.
 • Je kan het gebruiken in geval van verkoudheid en griep, maar ook bij allergieën.

Recept voor een natuurlijk ontzwellend middel

Honing en Citroen

Wat heb je nodig ?

 • Een halve eetlepel kurkuma of ongeveer 5 gram
 • Het sap van 1 citroen
 • 3 eetlepels honing (90 gram)
 • 3 eetlepels appelazijn (60 ml)
 • Een halve kop water of ongeveer 100 ml
 • Een snufje cayennepeper
 • 3 eucalyptusblaadjes

Hoe maken we het klaar ?

 • Breng eerst het water aan de kook en bereid een infusie door er de eucalyptusblaadjes aan toe te voegen. Meng de kurkuma en cayennepeper door dit warme drankje. Ze lossen beiden makkelijk op in warm water, waardoor alle gezondheidsbevorderende eigenschappen vrijkomen.
 • Draai het vuur uit en meng daarna de honing, appelazijn en het citroensap door het warme drankje. Goed doorroeren en zorg ervoor dat de consistentie van de thee niet te dik is.
 • Giet alles door een zeefje en giet de infusie daarna in een glazen fles.
 • Heb je te kampen met een verkoudheid of verstopte neus, neem dan twee eetlepels van deze infusie gedurende de dag en nog twee extra voor het slapengaan. Gebruik voor kinderen een aangepaste dosis van een eetlepel overdag en eentje voor bedtijd.
 • De fles kan bewaard worden in de ijskast gedurende twee dagen. De lepeltjes gebruik je echter beter niet te warm of te koud. Ideaal is kamertemperatuur.

Nog meer behandelingen om neus en keel vrij te maken

Stomen bij Verkoudheid

Naast het gebruik van dit recept zijn er nog heel veel andere natuurlijke middeltjes die je kan gebruiken om te symptomen van verkoudheden en griep aan te pakken. Ze worden al honderden jaren gebruikt en hebben hun nut reeds vele malen bewezen:

Thee van aloë, honing en citroen

Dit is een echte klassieker en een ideaal drankje op een koude winterochtend. Neem een kopje kokend water en voeg een eetlepel aloë vera toe. Werk nadien af met het sap van een halve citroen en een eetlepel honing. Drinken terwijl de thee nog lekker warm is en je zal meteen merken dat je luchtwegen heel wat lichter en vrijer aanvoelen.

De geur van ui

Een heel oude natuurlijke remedie, die je waarschijnlijk verrassend in de oren klinkt. Toch zweren nog altijd heel wat mensen bij deze speciaal geurende aanpak. Wat houdt die dan eigenlijk in? Snijd een ui in kwarten en leg die ’s nachts naast je op het nachtkastje. Het specifieke aroma van ui werkt namelijk als desinfectant en natuurlijk antibioticum.

Muntthee

Muntthee is makkelijk klaar te maken, goedkoop en werkt snel. Dure en soms schadelijke medicijnen worden overbodig. Maak de thee bij voorkeur klaar in de namiddag als vermoeidheid en de symptomen van verkoudheid de boventoon voeren. Kook een kop water en doe verse muntblaadjes in het kopje. Laat de thee vijf minuten trekken en geniet van je heerlijk kopje helende thee. Hou tegelijkertijd je neus boven de heerlijk geurende dampen van de muntblaadjes en adem diep in.

Laat de aromatische stoom diep in je poriën en neusholte binnendringen. Je zal merken dat je sinussen vrijkomen en dat je je bovendien superrelaxt gaat voelen. Raakt de thee wat afgekoeld, dan drink je die lekker op. Dit ontzwellende middel behoort alleszins tot de top 3 van de favorieten om neus en luchtwegen vrij te maken.

Zout water

Tenslotte hoort zout water ook bij de bekende, traditionele middeltjes om keelontsteking tegen te gaan en de gezondheid van de luchtwegen te bevorderen. Hoe ga je hier het beste te werk? Neem een kop warm water en voeg hierbij een theelepel zout toe. Drink dit brouwseltje niet, maar gebruik het om drie maal per dag te gorgelen. Spuug het nadien uit.

Zorg ervoor dat het water niet te heet is. Zout kan je in dit geval ook vervangen door zuiveringszout of baking soda. Voeg ook hier een theelepel zuiveringszout toe aan een kopje warm water. Van dit helende middeltje kan je dan wel gedurende de hele dag enkele kleine slokjes nemen.

Categorieën: Recepten Tags:
Bekijk Ook