De slagaderen schoonmaken met voedingsmiddelen

De aandoening waarbij de slagaderen steeds meer worden afgesloten staat bekend als atherosclerose en is over de hele wereld de voornaamste doodsoorzaak. Het aantal mensen dat jaarlijks overlijd aan atherosclerose neemt alsmaar toe.
De slagaderen schoonmaken met voedingsmiddelen

Laatste update: 01 november, 2018

Gezondheidsdeskundigen maken zich ernstig zorgen. Atherosclerose is namelijk een aandoening die goed te voorkomen is. Maar toch blijft het aantal mensen dat er last van heeft maar toenemen. De slagaderen schoonmaken is daarom van groot belang.

Een verstopping van de slagaderen kan gepaard gaan met auto-immuunproblemen, infecties, onverenigbaarheid van voedsel en tal van andere problemen die de ziekte kunnen verergeren.

Het goede nieuws is dat atherosclerose in de meeste gevallen omkeerbaar is. Door dus de juiste stappen te volgen kun je op de lange termijn van een goede levenskwaliteit genieten.

Mensen die last hebben van verstopte aderen zouden regelmatig op controle moeten bij de dokter. Er bestaan echter ook een aantal voedingsmiddelen die kunnen helpen de aderen weer schoon te maken.

Deze voedingsmiddelen versterken tegelijkertijd het immuunsysteem. Daardoor beschermt het je lichaam ook tegen andere ziektes die het probleem alleen maar erger kunnen maken.

Je slagaderen schoonmaken met tien voedingsmiddelen die daar het beste toe in staat zijn zullen we in dit artikel met je bespreken. Tegelijkertijd geven ze ook je immuunsysteem een boost.

Knoflook

Knoflook is ongetwijfeld het beste voedingsmiddel om de aderen schoon te maken en gehaltes slecht cholesterol te helpen verlagen.

Het heeft tal van geneeskrachtige eigenschappen. Dit bolgewas wordt al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid van mensen op verschillende manieren te verbeteren.

Knoflook is rijk aan antioxidanten, het is een natuurlijk antibioticum dat antivirale eigenschappen heeft en het bevat vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het nog andere voedingsstoffen die het immuunsysteem sterker en de aderen schoon maken.

Ook kan knoflook vrije radicalen tegengaan. Door regelmatig knoflook te consumeren zullen gehaltes goed cholesterol stijgen en zullen de gehaltes slecht cholesterol in je bloedbaan dalen.

Je slagaderen schoonmaken met knoflook is dus een uitstekende optie!

Je slagaderen schoonmaken met haver

Je slagaderen schoonmaken met haver

Een van de grootste voordelen die havermout biedt is het hoge vezelgehalte. Vezels hebben namelijk het vermogen om tot wel zeven keer hun gewicht in water te absorberen.

Uit een studie gepubliceerd door de onderzoekers van de Tufts Universiteit in Boston (VS) blijkt dat havermout ervoor kan zorgen dat cholesterol minder aan de slagaderenwanden zal kleven. Hierdoor kan havermout dus de kans op hartziekte verkleinen.

Granaatappelsap

Granaatappelsap bevat per portie meer antioxidanten dan elk ander natuurlijk sap. Hierdoor is granaatappel een essentieel onderdeel in de strijd tegen vrije radicalen.

Daarnaast kan granaatappel ook vetafzetting in de aderen verminderen. Daardoor kan het ernstige problemen in de toekomst, zoals atherosclerose, helpen voorkomen.

Appels

Je slagaderen schoonmaken met appels

Appels bevatten een bepaald soort vezel, die pectine genoemd wordt. Deze vezelsoort is vooral goed voor het verlagen van de gehaltes slecht cholesterol in de bloedbaan. Daarnaast bevatten appels grote hoeveelheden flavanoïden. Deze kunnen het risico op hartziekte en andere cardiovasculaire ziektes verkleinen.

Je slagaderen schoonmaken door appels te eten, makkelijker kan toch niet?

Vis

Vissoorten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren zijn geweldig om de gezondheid van je slagaderen te verbeteren. Deze vissoorten zorgen er namelijk voor dat vet dat zich heeft opgehoopt in de aderen doorgespoeld wordt. Zo kunnen ernstigere hartproblemen worden voorkomen.

Vissoorten die sterk worden aanbevolen zijn onder andere zalm, makreel, tonijn, forel, haring en sardines.

Kurkuma

Je slagaderen schoonmaken met kurkuma

Je slagaderen schoonmaken met kurkuma, hoe werkt dit? Kurkuma bevat een bestanddeel dat curcumine genoemd wordt. Dit bestanddeel bestaat uit polyfenolen, die voor het grootste gedeelte verantwoordelijk zijn voor de sterke geneeskracht van dit specerij.

Uit meer dan 30 studies uitgevoerd over de hele wereld blijkt dat curcumine kan helpen het cardiovasculaire systeem te beschermen tegen beschadiging. Dit bestanddeel kan ervoor zorgen dat verstoppingen in de slagaderen kleiner worden of voorkomen kunnen worden.

Olijfolie

Olijfolie is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Het kan helpen de gehaltes slecht cholesterol in de bloedbaan te verlagen. Daarmee kan het ook de kans op verstopte slagaderen verkleinen.

Olijfolie is daarom een gezonde toevoeging aan ieder recept. Je kunt het gemakkelijk toevoegen aan hoofdmaaltijden, salades, soepen en zelfs desserts.

Avocado

Je slagaderen schoonmaken met avocado

Avocado’s bevatten grote hoeveelheden gezonde vetten en andere voedingsstoffen die kunnen helpen de gehaltes slecht cholesterol te verlagen.

De vrucht bevat enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die, zoals we hierboven aangeven, het risico op verstopte aderen niet vergroten.

Tomaten

Je kunt tomaten gemakkelijk toevoegen aan bijna elke maaltijd of gewoon rauw eten. De voordelen die tomaten bieden zijn grotendeels te danken aan de grote hoeveelheden antioxidanten die ze bevatten, ook wel lycopeen genoemd.

Lycopeen maakt het moeilijker voor slecht cholesterol om aan de slagaderwanden te blijven kleven. Door regelmatig tomaten te eten zal je je lichaam werkelijk voorzien van een grote bom van antioxidanten. Je slagaderen schoonmaken op deze manier is ideaal.

Spinazie

Deze groene bladgroente is erg populair vanwege de vele gezondheidsvoordelen die hij biedt: spinazie geeft energie, bevat weinig calorieën en kan gemakkelijk worden opgenomen in bijna alle soorten diëten.

Daarnaast bevat spinazie grote hoeveelheden vitamine A en C, die voorkomen dat slecht cholesterol aan de slagaderwanden blijft kleven en daardoor de kans op atherosclerose verkleinen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.