Enkele van je organen revitaliseren

Vergeet niet dat een slecht dieet, hoge stressniveaus en dehydratie voor veel ongemak kunnen zorgen. Frisdranken en kant-en-klare maaltijden zijn slecht voor je gezondheid.
Enkele van je organen revitaliseren
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 06 november, 2018

Waarom is het nodig om de lever, alvleesklier en nieren te revitaliseren? Waarschijnlijk weet je al dat deze organen niet alleen belangrijk zijn voor de spijsvertering, maar dat ze ook een belangrijke rol spelen bij de hormoonfunctie en het elimineren van gifstoffen uit het lichaam. Deze organen revitaliseren is dus van groot belang.

Waarschijnlijk heb je dit weleens meegemaakt. Je voelt je moe, opgezet en je spijsvertering voelt uit balans, waardoor het lastig is om je dagelijkse bezigheden uit te voeren. Wat is hiervan de oorzaak?

Soms overdrijven we met kleine, schijnbaar onbelangrijke gewoontes en zijn we ons er niet eens van bewust. Heb jij:

 • een slecht dieet?
 • veel stress?
 • onvoldoende vochtinname door te weinig water drinken?

Dan kunnen dit belangrijke redenen zijn waarom je zoveel ongemak ervaart.

Vandaag nodigen we je daarom uit om door middel van onderstaand artikel wat meer kennis op te doen over hoe je je lever, alvleesklier en nieren kunt reinigen. Dit zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op je levenskwaliteit. Let dus goed op!

Je organen revitaliseren door het beste fruit te kiezen

Je organen revitaliseren door het beste fruit te kiezen

Hoeveel stuks fruit eet jij op een dag? Een fout die veel mensen maken is denken dat ze door het drinken van veel vruchtensapjes de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Dit is echter helemaal niet het geval.

Als je namelijk altijd alleen maar de vruchtensappen drinkt die je bij de supermarkt kunt kopen, zal dit de volgende gevolgen hebben:

 • Je krijgt veel te veel suiker binnen.
 • Je stelt je lichaam bloot aan alle chemicaliën en conserveringsmiddelen die aan deze sappen zijn toegevoegd. Hierdoor wordt je lever gedwongen harder te werken om deze gifstoffen weer uit het lichaam te drijven.
 • De hoeveelheid natuurlijke vruchtensap die deze sappen bevatten, is vaak erg laag. En doordat er aan de sappen suiker is toegevoegd, gaat de voedingswaarde sterk omlaag.

Wat is dan de oplossing? Wil jij je organen revitaliseren? Eet dan vers fruit dat, indien mogelijk, rauw is. Dat betekent dus geen fruitconserven, gekookt fruit of gebakken fruit. De beste vruchten die je kunt eten zijn:

 • Citroenen
 • Sinaasappels
 • Grapefruit
 • Nectarines
 • Mandarijnen
 • Meloenen
 • Papaja
 • Aardbeien
 • Pruimen

Om je lever, alvleesklier en nieren te revitaliseren, is het een goed idee om tijdens je ontbijt of lunch een fruitsalade te eten. Je kunt bijvoorbeeld aan je havermout wat meloen, pruimen en aardbeien toevoegen. Dit is echt heerlijk! Of maak tijdens de lunch een salade met spinazie en ananas.

Je organen revitaliseren met de beste groenten

Je organen revitaliseren met de beste groenten

We hebben het inmiddels gehad over fruit. Nu willen we je graag op de hoogte stellen van welke essentiële groenten absoluut deel uit zouden moeten maken van je dieet.

Om goed voor je algehele gezondheid te zorgen en de werking van je lever, alvleesklier en nieren te verbeteren, is het verstandig om in het vervolg de volgende groenten aan je maaltijden toe te voegen.

 • Artisjokken

  Zoals je weet zijn artisjokken echt heerlijk. Combineer de groente met wat olijfolie en een beetje witte wijnazijn en je hebt een perfect avondmaal. Wanneer je artisjokken kookt, onthoud dan dat het kookwater na afloop ook geneeskrachtige eigenschappen heeft. Giet dit water dus niet door de gootsteen. Bewaar het en voeg er wat citroensap aan toe. Het drinken van deze drank kan helpen je lever en nieren sterker te maken.

 • Wortelen

  Een goede manier om wortelen te eten, is door ze eerst te schillen en vervolgens te raspen. Op deze manier kun je de wortel goed toevoegen aan salades. Voeg ook een beetje citroensap toe. Onthoud in ieder geval dat het het beste is om wortel rauw te eten, zodat je alle goede voedingsstoffen binnenkrijgt.

 • Bieten

  Wie houdt er niet van de verfrissende, aardse smaak van deze groente? De donkerrode kleur van bieten laat zien hoe rijk aan vitaminen en antioxidanten deze groente is. Sla deze groente dus niet over. Voeg bieten toe aan bijvoorbeeld je salade of pureer ze in de blender en maak er een heerlijke smoothie van. Je zult er dol op zijn!

 • Uien

  Waarschijnlijk weet je al dat deze groente geneeskrachtige eigenschappen heeft. Uien hebben een natuurlijke antibiotische werking. Ze kunnen het uitdrijven van gifstoffen bevorderen, het immuunsysteem versterken, de spijsvertering verbeteren en de bloedsomloop stimuleren. Het is het daarom zeker waard om elke dag een klein beetje rauwe ui te eten. Voeg gewoon wat ui toe aan je salades. Op deze manier kun je profiteren van alle geweldige eigenschappen die dit bolgewas te bieden heeft. Je organen revitaliseren was nog nooit zo makkelijk!

Begin je dag met een glas citroensap en baking soda

Je organen revitaliseren met baking soda en citroen

Deze natuurlijke remedie zal helpen de lichamelijke pH-waarde in balans te houden. Ook kan het helpen de gezondheid van de lever, alvleesklier en de nieren te verbeteren.

Maak er simpelweg een gewoonte van dit mengsel ’s ochtends te drinken op een lege maag. Het zal echt wonderen doen voor je lichaam. Doordat het de nierfunctie kan helpen verbeteren, zal het je lichaam helpen gifstoffen te elimineren.

Ook zou het problemen met de lever helpen voorkomen, zoals het overmatig opstapelen van vet in dit orgaan. Deze gewoonte is ook goed voor de algehele spijsvertering.

Ingrediënten:

 • Het sap van een halve citroen
 • 1 kop water (200 ml)
 • 1 eetlepel baking soda (20 gram)

Hoe drink je het?

Het is erg eenvoudig. Los eerst de baking soda op in een kop water. Voeg vervolgens het citroensap toe. Roer goed en drink de drank langzaam op. Drink deze drank vier dagen achter elkaar elke ochtend en neem dan een week pauze.

Je organen revitaliseren met de beste theesoorten

Je organen revitaliseren met de beste theesoorten

Onderstaande theesoorten zijn stuk voor stuk geweldig voor het verbeteren van de leverfunctie, het stimuleren van de spijsvertering en het versterken van de nieren. Wil je weten welke thee we bedoelen? We hebben het natuurlijk over:

Verboden voedsel!

Wil je je organen revitaliseren dan is bepaald voedsel verboden
 • Laat het zout vanaf nu maar in het keukenkastje staan. Probeer het niet of zo min mogelijk te gebruiken en je zult zien hoe sterk je gezondheid zal verbeteren.
 • Consumeer minder geraffineerde suiker en gebleekte bloem.
 • Kijk uit voor soepen die bereid worden met voorgekookte of bevroren ingrediënten.
 • Beperk de hoeveelheid alcohol die je drinkt en stop natuurlijk met roken.
 • Gooi alle koolzuurhoudende dranken die je in huis hebt in de prullenbak, alsook zoetigheden en toetjes die veel te veel suiker bevatten.
 • Kijk uit voor rood vlees en andere voedingswaren die rijk zijn aan vet. Het lichaam heeft moeite met het verteren van dit soort voedsel. Daarnaast verstoren ze de werking van je lever, alvleesklier en nieren.

Dus, ga jij vandaag beginnen?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Rouviere, H., & Delmas, A. (2005). Anatomia del Higado. In Anatomia Humana Descriptiva, Topografica y Funcional.
 • Fundación Norteamericana de Riñón y Urología. (2001). Los Riñones y su Funcionamiento. Fundación Norteamericana de Riñón y Urología.
 • Zhou, Q., & Melton, D. A. (2018). Pancreas regeneration. Nature. https://doi.org/10.1038/s41586-018-0088-0

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.