Het eenvoudigste recept voor appeltaart

Een appeltaart lijkt misschien ingewikkeld om te maken. Wij hebben echter een aantal trucjes om de gemakkelijkste appeltaart ter wereld te maken.
Het eenvoudigste recept voor appeltaart
Eliana Delgado Villanueva

Geschreven en geverifieerd door de voedingsdeskundige Eliana Delgado Villanueva.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Om van dit recept het eenvoudigste recept voor appeltaart te maken, is het noodzakelijk dat je het originele recept iets aanpast.

Wat het moeilijk maakt om appeltaart te maken is niet omdat ze appels bevatten of dat het in de oven gezet moet worden. Nee, het moeilijke deel is vaak het maken van de korst. Dit is namelijk meestal een speciaal type dat meestal meer tijd nodig heeft om te bereiden.

Eigenlijk kun je alleen spreken van een makkelijk te maken appeltaart als je er vanuit je luie stoel of bank comfortabel van kunt genieten en het zo snel mogelijk kunt maken. Dus in dit geval is de korst van dit recept veranderd en vervangen door Maria biscuits en boter. Hierdoor kun je het bakproces versnellen en heb je straks een appeltaart die gemakkelijk te maken is.

Trouwens, als je coeliakie, glutenintolerantie of een probleem hebt zoals een lactose-intolerantie, dan kun je een paar van de ingrediënten die we je zo laten zien ook vervangen met hun gluten- of lactosevrije equivalenten.

We moeten er wel bij zeggen dat wat de calorische waarde die dit recept heeft betreft, dit uiteraard zal afhangen van hoeveel je ervan eet. Zoals we wel vaker zeggen, gaat het er niet altijd om wat je eet, maar hoeveel je ervan eet.

Wat de voedingswaarde betreft, spelen appels een belangrijke rol voor de gezondheid. Ze gebruiken in het eenvoudigste recept voor appeltaart ter wereld zal dus niet ten koste gaan van hun voedingswaarde voor het lichaam. Eigenlijk is het precies het tegenovergestelde: ze bevatten namelijk nog steeds vitamines, mineralen en koolhydraten die je lichaam goed doen.

Hoe maak je de eenvoudigste appeltaart in de wereld

Hoe maak je de eenvoudigste appeltaart in de wereld

Versnel je recept voor appeltaart een beetje en verbeter het met de informatie die we met je gaan delen. Onthoud: het is altijd mogelijk om recepten te veranderen en te verbeteren!

Ingrediënten van dit recept voor appeltaart

 • 1 pak Maria-biscuits (240 gr.)
 • 1 ½ eetlepels boter (30 gr.)
 • 5 middelgrote appels
 • 1 kop melk (250 ml)
 • 1 kop tarwemeel (120 gr.)
 • 3 eetlepels suiker (45 gr.)
 • 2 eetlepels perzikjam (56 gr.)

Bereiding

 • Begin met het verkruimelen van de koekjes. Je kunt hiervoor een staafmixer gebruiken, of een vork om dit handmatig te doen.
 • Daarna is het tijd om de boter te smelten en dit toe te voegen aan de koekkruimels. Meng het met een lepel en roer het goed.
 • Het mengsel moet vergelijkbaar zijn met nat zand. Als je dus denkt dat het nodig is dan kun je wat meer gesmolten boter toevoegen.
 • Aan het eind van bovenstaande stap doe je dit mengsel in een taart- of cakevorm. Dit zal de korst van je taart zijn.
 • Zorg ervoor dat je het korstmengsel goed over de bodem verdeeld, zodat de hele vorm bedekt is.
 • Doe vervolgens de volgende ingrediënten in de blender: drie appels, melk, tarwemeel en de suiker. Meng alles goed.
 • Schenk dan het mengsel over de bodem die je eerder hebt gemaakt. Schil en snijd de overige 2 appels in plakjes en voeg deze ook aan de vulling toe.
 • Het is nu bijna klaar! Verwarm de oven voor op 180 º C en bak de taart dan gedurende 1 uur.
 • Tot slot, haal je het uit de oven. Gebruik een deegkwast om de perzikjam als een laag bovenop de taart te smeren.

Innovatie is alles in de keuken als het gaat om dit recept voor appeltaart

Aangepast recept voor appeltaart

De genialiteit van dit alles is dat het echte geheim gewoon ligt in het veranderen van de bodem van deze taart. Het gaat erom dat je dezelfde consistentie krijgt met de biscuits als die van de klassieke appeltaart.

Als je wenst kun je echter altijd zelf een eigengemaakte bodem of korst maken voor dit soort dessert of snack.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.