Hoe maak je heerlijke sap voor gewichtsverlies

Hoewel dit sap rijk is aan vitamines, is het niet de bedoeling dat je het sap drinkt als vervanging voor je maaltijden. Dit sap is bedoeld als aanvulling op je dieet, niet als hoofdonderdeel.
Hoe maak je heerlijke sap voor gewichtsverlies

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Sap voor gewichtsverlies wordt steeds populairder, omdat het gewichtsverlies op een gezonde manier kan ondersteunen zonder dat je honger hoeft te lijden.

Dit soort sap wordt meestal gekenmerkt door het gegeven dat ze caloriearm zijn en tegelijkertijd toch je lichaam voorzien van belangrijke vitamines, mineralen, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen. Deze kunnen al bestaande diëten goed ondersteunen.

In dit artikel delen we een heerlijk recept voor een sapje van wortel en sinaasappel dat je zal helpen om snel en gezond af te slanken. Door deze twee ingrediënten met elkaar te combineren, krijgt de sap een krachtige, zuiverende werking.

Deze kan je algehele gezondheid verbeteren en tegelijkertijd gewichtsverlies vergemakkelijken. Laten we eens wat meer te weten komen!

Hoe werkt dit natuurlijke sap voor gewichtsverlies?

Wortels en sinaasappels voorzien je lichaam beide van een grote hoeveelheid antioxidanten. Deze kunnen helpen om gifstoffen die bijdragen aan de opeenhoping van vet, uit het lichaam te verwijderen.

Om volledig te begrijpen hoe gunstig dit sap kan zijn om gewichtsverlies te ondersteunen, is het behulpzaam om wat meer te weten over de eigenschappen van de ingrediënten.

Voordelen die wortels bieden voor gewichtsverlies

Sap voor gewichtsverlies

Wortels zijn een van de belangrijkste voedingsmiddelen om gewichtsverlies te ondersteunen, omdat ze rijk zijn aan vezels. Vezels dragen bij aan een goede spijsvertering en kunnen helpen om onnodige afvalstoffen te elimineren.

Daarnaast zijn wortels erg verzadigend, waardoor je minder behoefte zult hebben om tussen je maaltijden door te snacken.

Wortels bevorderen ontgifting, activeren spijsverteringsenzymen en verbeteren het lichamelijke vermogen om afvalstoffen te verwijderen. Bovendien zijn wortels vochtafdrijvend, waardoor ze de nieren stimuleren om overtollig vocht via de urine uit het lichaam te drijven.

Deze oranje groente is rijk aan vitamines en mineralen, bevat weinig vet en calorieën en bestaat uit veel water. Wortels hebben verder een thermogene werking.

Dit betekent dat ze het lichaam in staat maken calorieën sneller te verbranden en sneller af te vallen. Alsof het bovenstaande nog niet genoeg was, hebben wortels ook een lage glycemische indexwaarde en zijn ze rijk aan bèta-caroteen, vitamine A en kalium.

Voordelen die sinaasappels bieden voor gewichtsverlies

Sinaasappelsap

Deze heerlijke vrucht wordt al jarenlang vereerd als een van de beste bronnen van vitamine C. Deze vitamine ondersteunt het immuunsysteem en kan helpen om verschillende ziektes te voorkomen.

Nog een interessant gegeven is echter dat sinaasappels belangrijke antioxidanten bevatten. Deze dragen bij aan de regeneratie van cellen, de cardiovasculaire gezondheid en een gezonde huid.

Om te begrijpen hoe sinaasappels gezond gewichtsverlies kunnen bevorderen, hoef je alleen te weten dat deze citrusvrucht de spijsvertering verbetert, het lichaam helpt gifstoffen te verwijderen en bijdraagt aan een gezonde leverfunctie.

Sinaasappels bevatten zuren, antioxidanten en vezels die de stofwisseling versnellen, waardoor je bovendien meer calorieën verbrandt. Daardoor zul je dus sneller afvallen.

Hoe maak je dit sap van wortels en sinaasappels voor gewichtsverlies?

Nu je op de hoogte bent van alle voordelen die dit sap voor gewichtsverlies te bieden heeft, is het tijd voor een eenvoudig stappenplan. Volg dit om de sap te bereiden en ervoor te zorgen dat je van alle gezonde eigenschappen zult profiteren.

Ingrediënten

Wortels peterselie en sinaasappels
 • 2 sinaasappels
 • 2 wortels
 • 200 milliliter (1 kop) water
 • 1 bosje peterselie

Bereiding

Wortel-Sinaasappelsap Maken
 • 1: Verwijder de blaadjes van de peterselie van de takjes.
 • 2: Snijd de wortels in stukjes.
 • 3: Snijd de sinaasappels doormidden.
 • 4: Pers het sap eruit.
Wortel-Sinaasappelsap Bereiden
 • 5: Doe vervolgens de stukjes wortel en de peterselieblaadjes in de blender.
 • 6: Voeg dan het kopje water en het sinaasappelsap toe.
 • 7: Mix daarna de ingrediënten een paar minuten, tot de ingrediënten geheel met elkaar vermengd zijn.
 • 8: Voeg ten slotte wat ijsblokjes toe en drink het sap wanneer het nog vers is.

Onthoud!

Dit sap is bedoeld om gewichtsverlies te ondersteunen, maar het is natuurlijk geen wonderdrank die ervoor zal zorgen dat je in één nacht al je ongewenste kilo’s zal verliezen.

Door dit sap in je dieet op te nemen, zal je stofwisseling versneld worden en kun je meer calorieën verbranden. Om de werking te versterken, kun je het sap het beste drinken op een lege maag.

Je zou dit sap in geen enkel geval moeten drinken als vervanging voor je gewone maaltijden! Nogmaals, vergeet niet dat dit sap bedoeld is als aanvulling. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
 • Pons, E., Alquézar, B., Rodríguez, A., Martorell, P., Genovés, S., Ramón, D., … Peña, L. (2014). Metabolic engineering of β-carotene in orange fruit increases its in vivo antioxidant properties. Plant Biotechnology Journal. https://doi.org/10.1111/pbi.12112
 • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
 • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.