De perfecte smoothie voor je levensstijl

Afhankelijk van onze dagelijkse activiteiten kunnen we verschillende soorten smoothies bereiden. We kunnen ze 's morgens drinken om alle voedingsstoffen te krijgen die nodig zijn voor onze activiteiten.
De perfecte smoothie voor je levensstijl
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 14 februari, 2019

In dit artikel zullen we je helpen om de perfecte smoothie te vinden die het beste bij je levensstijl past: sedentair, hyperactief, uitputtend of sportief. De ingrediënten van deze smoothies passen bij de behoeften van je lichaam, om deze zodoende de hele dag door draaiende te houden, vol met energie en in een goed humeur.

Wat is je dagelijkse routine?

Je dagelijkse routine heeft niet alleen betrekking op je werk. Je moet ook rekening houden met factoren zoals:

 • leeftijd
 • persoonlijk
 • gezinsleven
 • emoties

Deze factoren beïnvloeden ons dagelijks leven en creëren bepaalde behoeften voor ons lichaam.

Er zijn personen die voedingsmiddelen nodig hebben die hen energie geven. Aan de andere kant zijn sommige personen beter af met smoothies die ontspannende of evenwichtige eigenschappen bieden. Hieronder zullen we 4 geweldige smoothies met je delen, die we onderverdeeld hebben op basis van je levensstijl.

Vind de perfecte smoothie voor je behoeften

1. Zittende levensstijl

Zittende levensstijl

Personen die een levensstijl leiden die te inactief is, hebben de neiging om veel tijd door te brengen achter een computer, op kantoor, enz. Ze brengen het grootste deel van de dag door zonder zich te verplaatsen, wat resulteert in veel negatieve gevolgen. Hierbij moet je denken aan problemen zoals:

 • Slechte bloedcirculatie
 • Vochtretentie
 • Overgewicht

Deze perfecte smoothie raden we aan voor personen met een sedentaire levensstijl, aangezien hij geweldige diuretische eigenschappen heeft. Hij helpt om vloeistoffen te elimineren. Daarnaast kan je hiermee een opgeblazen gevoel bestrijden. Het recept bevat de volgende ingrediënten:

 • Ananas is diuretisch, helpt de spijsvertering en is ontstekingsremmend.
 • Selderij is een fantastisch zuiveringsmiddel dat de lever en de nieren helpt bij het elimineren van giftige stoffen.
 • Peren elimineren vloeistoffen, verminderen het verlangen naar zoetigheid en verbeteren de gezondheid van de huid dankzij het seleniumgehalte dat ze bevatten.

2. Hyperactieve levensstijl

Sommige personen hebben een hoog energieniveau, waardoor ze een zeer actieve levensstijl hebben waarbij ze voortdurend in beweging zijn. Ze kunnen elke vorm van werk hebben, zoals:

Voor deze levensstijl hebben we een smoothie nodig waarvan de ingrediënten voedende en stimulerende eigenschappen hebben. Zodoende zullen hyperactieve mensen niet lijden aan voedingstekorten en hebben ze genoeg energie voor de hele dag.

Bovendien voorkomt deze perfecte smoothie een overmatige consumptie van stimulerende middelen, zoals koffie of frisdrank.

 • Banaan is een zeer voedzame vrucht die het zenuwstelsel ondersteunt.
 • Cacao is een medicinaal voedingsmiddel om je in een goed humeur te houden. Het is zowel een stimuleringsmiddel als een antioxidant.
 • Kaneel is een natuurlijk stimuleringsmiddel dat de bloedcirculatie helpt verbeteren.

3. Uitputtende levensstijl

Uitputtende levensstijl

In sommige gevallen kunnen te actieve levensstijlen er uiteindelijk toe leiden dat we te zwaar belast worden en niet meer kunnen functioneren. Een persoon die een uitputtende levensstijl heeft, mist mogelijk de energie om op de been te blijven of kan soms zelfs wakker worden met een vermoeid gevoel.

Voor deze situaties hebben we herstellende smoothies nodig die rijk zijn aan vitaminen en mineralen.

 • Kokosnoot is één van de meest voedzame vruchten die er is. Het is rijk aan vitaminen, mineralen, sporenelementen en gezonde vetten. Voor een smoothie meng je de kokos tot een heerlijke en evenwichtige kokosmelk.
 • Bieten: deze knol is ideaal om vermoeidheid en uitputting te voorkomen. Daarnaast is het geweldig voor het voorkomen van ijzertekort, wat vermoeidheid kan veroorzaken.

Deze perfecte smoothie is heerlijk en uniek met zijn roze kleur. Hoewel bieten al zoet zijn, kun je een beetje honing toevoegen aan de smoothie als je dat wilt.

Wil je meer te weten komen? Lees dan ook:
Wat zijn de voordelen van rode bieten?

4. Sportieve levensstijl

Wanneer je levensstijl een hoge mate van fysieke activiteit vereist, zoals in het geval van sporters of trainers, dan moet je ervoor zorgen dat je genoeg eiwitten en koolhydraten binnenkrijgt. Wanneer je deze ochtendsmoothie drinkt, zal je de dag beginnen vol energie en met voldoende voedingsstoffen die je de hele dag gaande houden.

Amandelen

 • Dit zijn heerlijke noten en een uitstekende plantaardige eiwitbron. Daarnaast kunnen ze helpen om zwakke botten en vroegtijdige veroudering te voorkomen.
 • Je kunt een aantal rauwe amandelen de avond ervoor laten weken, om zodoende de voordelen ervan te maximaliseren.

Pruimen

 • Pruimen zijn rijk aan suiker, waardoor je lichaam veel gezonde energie krijgt.
 • Het bestrijdt ook het vasthouden van vocht, helpt de spijsvertering en houdt de botten gezond.
 • Je kunt ze rauw of gedroogd als pruimedanten consumeren. In het laatste geval kan ze het beste een paar uur laten weken in koud water, zodat de pruimen het vocht absorberen.
 • De rest van het water kan je ook opdrinken.

Wat is het beste moment om deze smoothies te drinken?

smoothie

Het beste moment om deze gezonde smoothies te drinken is ‘s ochtends als ontbijt. Je kunt ze op een lege maag drinken of gedurende de ochtend in combinatie met andere voedingsmiddelen. Let erop dat je ze niet ‘s avonds drinkt, aangezien fruit veel suiker bevat. Hierdoor krijg je dan te veel energie.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.