Je haargroei versnellen met deze 8 producten

Als je van nature geen volle haarbos hebt en je wilt je haren sneller laten groeien, kijk dan eens naar de voedingsmiddelen die je consumeert. Ze zouden je kunnen helpen.
Je haargroei versnellen met deze 8 producten

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Velen van ons willen lang, gezond, sterk en vol haar. Tenslotte wordt dit gezien als een aantrekkelijk uiterlijk kenmerk. Je haargroei versnellen is dus iets wat velen willen.

Desondanks stellen veel mensen hun haar bloot aan hitte, chemische behandelingen en andere slechte gewoontes die de kwaliteit en schoonheid van het haar aantasten. Aan de andere kant negeren ze stress, slechte voedingsgewoontes en hormonale veranderingen.

Deze kunnen veranderingen in je haar veroorzaken. Het kan in veel gevallen namelijk overmatig haarverlies veroorzaken. Dit is een van de meest voorkomende problemen. Helaas is het vaak moeilijk om dit onder controle te krijgen.

Daarom is het belangrijk dat je betere verzorging van je haar in je schoonheidsroutines opneemt. Bovendien zou je moeten beginnen met een voedingspatroon samen te stellen met alle voedingsstoffen die je haar nodig heeft om de dagelijkse verzorging mee aan te vullen.

Als je langer en sterker haar wilt, is het verstandig om meer van bepaalde producten te eten. Door hun goede eigenschappen en voedingsstoffen kunnen ze je haargroei helpen versnellen.

In dit artikelen willen we de beste 8 voedingsmiddelen uitlichten die je haargroei zouden kunnen versnellen. Op die manier kun je deze producten vaker gaan eten, om van hun eigenschappen te profiteren. Bekijk ze maar snel!

1. Je haargroei versnellen met zalm

Je haargroei versnellen met zalm

Zalm is voedingskundig gezien een van de meest complete voedingsmiddelen om je gezondheid te helpen verbeteren. Het zou je lichaam ook aanzetten tot de bevordering van een gezonde haargroei.

 • Allereerst bevat zalm vitamine D. Dat geeft je niet alleen sterk haar maar het kan ook droogheid van het haar en overmatig haarverlies helpen te verminderen.
 • Zalm bevat ook omega 3-vetzuren die erg gezond zijn. Ze bevorderen de doorbloeding van je hoofdhuid, waardoor je sterker en voller kan krijgen.
 • Omega 3-vetzuren kunnen ontstekingen bestrijden en helpen haarverlies te verminderen. Bovendien is het een van de meest geadviseerde ingrediënten die zowel je cardiovasculaire als je cognitieve gezondheid verbeteren.

2. Gele paprika’s

Deze paprika’s bevatten extra veel vitamine C.  Ze leveren zelfs vijf keer meer van deze vitamine dan citrusvruchten. Daarom zijn gele paprika’s een uitstekend voedingskundig alternatief om je haargroei te helpen versnellen en de gezondheid van je haar te verbeteren.

Vitamine C verbetert namelijk de kracht van je haarfollikels. Dit vermindert het probleem van overmatig haarverlies merkbaar.

Het helpt ook om de goede hoeveelheid collageen te behouden. Dit is een substantie die je haar versterkt en het laat glanzen.

3. Bananen

Je haargroei versnellen met bananen

Het dagelijks eten van bananen kan je haar vele gezondheidsvoordelen leveren.

Bananen zijn namelijk rijk aan kalium. Dit essentiële mineraal helpt je om aminozuren om te zetten in eiwitten. Deze eiwitten helpen vervolgens bij de productie van keratine.

Omdat bananen rijk zijn aan vitamines en antioxidanten bevorderen ze ook snellere en gezondere haargroei.

4. Oesters

Het is aangetoond dat een tekort aan zink verband houdt met de grootste problemen die je met je hoofdhuid en overmatig haarverlies hebt.

Gelukkig bevatten producten zoals oesters dit mineraal in grote mate. Dit kan je helpen om deze effecten tegen te gaan. In feite is de inschatting dat slechts 100 gram oesters je vijf keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van dit mineraal levert.

5. Eieren

Je haargroei versnellen met eieren

Eieren zijn ook erg gezond voor je haar. Dit heeft diverse redenen.

 • In de eerste plaats valt op dat ze biotine bevatten. Biotine is een natuurlijk supplement dat je haar versterkt en het kan de haargroei helpen versnellen.
 • Daarnaast leveren eieren je diverse essentiële aminozuren. Deze worden aangeraden om de droogte van je haar te bestrijden. En ook kunnen ze zorgen voor het verminderen van overmatig haarverlies en andere problemen die vaak voorkomen.
 • Eieren bevatten ook een aantal essentiële vetzuren. Deze vetzuren helpen je om je hoofdhuid gehydrateerd te houden. Het resultaat daarvan is dat je sterker, beter gevoed haar krijgt.

6. Citrusvruchten

Citrusvruchten zijn een natuurlijke bron van diverse essentiële nutriënten. Ze bevorderen niet alleen je gezondheid. Ook zorgen ze er voor dat je er beter uitziet.

 • Ze bevatten grote hoeveelheden vitamine C. Dit is een antioxidant die overmatig droog haar vermindert.
 • Ook heeft het een goede invloed op zwak haar dat makkelijk breekt.
 • Citrusvruchten verhogen ook de productie van collageen en andere substanties die belangrijk zijn voor de aanmaak van sterk en mooi dik haar.

Een paar van de meest aangeraden citrusfruitsoorten zijn:

 • Sinaasappels
 • Citroenen
 • Mandarijnen
 • Grapefruits

7. Aardappelen

Je haargroei versnellen met aardappelen

Aardappelen zitten vol met vitamines en andere essentiële voedingsstoffen. Deze helpen je om je haar te versterken vanaf de wortel. Het resultaat is dat je haargroei zal versnellen.

Ze bevatten grote hoeveelheden betacaroteen. Dit houdt je hoofdhuid gezond en voorkomt bovendien problemen met de haarfollikels.

Aardappelen leveren ook antioxidanten en essentiële minerealen. Deze nutriënten verbeteren de kwaliteit van de vezels. Hierdoor breekt je haar minder makkelijk en heb je minder last van overmatige haaruitval.

8. Avocado’s

Zonder twijfel zijn avocado’s een van de beste voedingsmiddelen die je kunt eten. Dit geldt met name als je het hebt over het verkrijgen van voordelen voor je haar en je haargroei met behulp van wat je eet.

 • Ze zijn rijk aan essentiële vetzuren, antioxidanten en plantaardige eiwitten van hoge kwaliteit. Deze heerlijke vruchten helpen je om je cellen en je haarstrengen te voeden. Ook zal je haargroei versnellen als je deze voedingsstoffen regelmatig binnenkrijgt.
 • Bovendien stimuleren avocado’s de productie van collageen en elastine. Deze twee natuurlijke substanties onderhouden zowel de gezondheid van je haar als je huid.
 • Het helpt de droogheid van je hoofdhuid te verminderen. Zwakte van het haar en het breken van je haar wordt in verband gebracht met dehydratie.

Zoals je kunt zien zijn er vele voedingsmiddelen die je eetpatroon kunnen helpen om je haar sterk, lang en gezond te houden. Voeg ze vaker toe aan je eetpatroon. Je zult je haargroei versnellen!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.