Goed fruit voor een platte buik

Na een zware maaltijd is het een goed idee om een klein beetje ananas te eten voor gewichtsverlies. Dankzij de hoge hoeveelheid vezels en het bromelaïnegehalte helpt dit fruit het lichaam om giftige stoffen te verwijderen en gewichtstoename te voorkomen.

We willen allemaal een platte buik hebben. Niet alleen om gezondheidsredenen, maar ook in esthetisch opzicht. We voelen ons beter in onze kleren, ons figuur ziet er beter uit en onze algehele uitstraling is gezonder. Maar hoe bereiken we dit doel? Met een beetje inspanning en door het juiste fruit te eten. We zullen je laten zien welke dat zijn.

Hoe kan fruit helpen om een platte buik te krijgen?

Ten eerste moeten we één ding duidelijk maken, iets dat voedingsdeskundigen ook zullen beamen. Het is onmogelijk om 24 uur per dag een platte buik te hebben. In ieder geval niet elke dag. Er zijn gewoon een aantal voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat onze buik opzwelt. Daarnaast zorgen onze spijsverteringsprocessen ook dat onze buik een beetje opgezet is, maar hier hoef je je niet druk om te maken. Als je je dieet onder controle houdt, dan kan je een beetje van dat lokale vet elimineren.

Je weet al dat je voldoende water moet drinken en je consumptie van vet, geraffineerde bloem en zout moet beperken… Al deze dingen zorgen niet alleen voor gewichtstoename, maar ook voor vochtretentie.

Laten we nu eens een kijkje nemen naar fruit. Hoe kan dit ons helpen? Het essentiële van fruit is dat dit onze thermoregulatoire activiteiten in ons lichaam bevordert. Dit verbrand vetten, zorgt voor een gezonde en regelmatige stoelgang en helpt het lichaam om giftige stoffen te elimineren. Er zijn zelfs soorten fruit die de verwijdering van lipiden bevorderen. Sommige soorten fruit bevatten erg gezonde vezels die een ontsteking van de maag voorkomen en dankzij hun flavonoïden kunnen ze ons helpen om vet te verbranden en gewicht te verliezen. Dus het is het echt waard om op fruit te vertrouwen om je gezondheid te verbeteren en een plattere buik te krijgen.

Je kan fruit consumeren als natuurlijke sap of in stukjes gesneden bij het ontbijt of zelfs als een salade voor de lunch. Fruit geeft ons vitaminen en mineralen en is een natuurlijke bron om het dagelijkse welzijn te verbeteren. Let je al op? Hartstikke goed!

Soorten fruit die je helpen om een plattere buik te krijgen

1. De voordelen van groene appel

Groene Appels voor Gewichtsverlies

De Granny Smith is de bekendste. Je bent je er vast van bewust dat wetenschappers van de University of Washington hebben laten zien dat deze rijke groene appel ons geweldige vetbestrijdende eigenschappen geeft. Hij bevat componenten die helpen om het colon en de darmen te reinigen, vet en giftige stoffen te verbranden en de groei van ‘goede’ bacteriën bevorderen.

Volgens hun onderzoek geven groene appels ons vitaminen en polyfenolen met erg weinig koolhydraten. Het is een goed idee om ze twee keer per dag te eten. Het is een perfect voedingsmiddel om te consumeren wanneer we onderweg zijn en om een plattere buik te krijgen.

2. Energieke bananen

Banaan

Bananen zijn rijk aan kalium en helpen het watergehalte van het lichaam in balans te houden om de inname van natrium te neutraliseren. Veel mensen denken dat bananen juist zorgen voor extra kilo’s, maar in de realiteit is hier niks van waar. Je kan het beste elke dag een banaan consumeren, vooral in de ochtend of avond. Ze zijn rijk aan kalium en helpen om de natriumwaarden in het lichaam te balanceren. Dit alles zal vochtretentie bestrijden en je een lichter gevoel geven. Aarzel niet om er vandaag één te eten!

3. De ontstekingsremmende effecten van papaja

Papaja

Ben je gek op papaja’s? Of eet je ze juist helemaal niet? Nou, van nu af aan kan je dit fruit beter op je boodschappenlijstje zetten. Naast dat papaja grote hoeveelheden vitamine C bevat, is het ook een fruitsoort met geweldige ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt om de ingewanden te reinigen, giftige stoffen te elimineren, het lichaam in het geheel te balanceren en de spijsvertering te bevorderen. Je kan er een salade mee maken voor de lunch, omdat het erg goed samen gaat met andere soorten fruit, zoals aardbeien en kiwi’s. Het is verrukkelijk en een uitstekende manier om een platte buik te krijgen. Je laat deze kans toch niet schieten?

4. Bessen

Bessen

Het is mogelijk niet het makkelijkste fruit om te vinden en dagelijks te consumeren, maar als je de kans hebt om verse zwarte bessen, frambozen, bosbessen of aardbeien te kopen, aarzel dan niet, want je gezondheid zal je bedanken en je buik zal ook platter worden. Het geheim zit in de beschermende en genezende effecten die het heeft voor het spijsverteringsstelsel en het darmsysteem. Ze helpen om infecties en ontstekingen te voorkomen, verbeteren de spijsvertering en zorgen voor een gezonde darmflora. Ze hebben ook een genezend effect op de blaas en helpen ons om gewicht te verliezen door ons van binnen te reinigen en beschermen.

5. De voordelen van citroen

Citroen

Je weet waarschijnlijk al hoe fijn we het vinden om te praten over de geweldige effecten die citroen voor ons heeft. We raden voornamelijk aan om tijdens het vasten citroensap gemengd met een glas normaal water te drinken. Dit is een simpele tonic die je helpt om het lichaam te ontgiften, je van binnen reinigt en giftige stoffen elimineert, vetten verbrandt, je vitamine C geeft en je immuunsysteem versterkt. Dit zijn geweldige eigenschappen die niemand zou moeten missen.

6. Gezonde ananas

Ananas

Dit is een geweldige vriend voor een platte buik. Ananas bevat grote hoeveelheden bromelaïne. Weet je waar deze enzym goed voor is? Het helpt om proteïnen te absorberen en geeft het lichaam grote hoeveelheden oplosbare vezels, die helpen om giftige stoffen te elimineren en je darmgezondheid bevorderen. Het is heerlijk fruit, dat je in z’n geheel kan opeten of op kan drinken als sap. Je kan zoveel eten als je wilt en je zal nooit aankomen. Het is een natuurlijk wonder waar iedereen van kan profiteren. Waar wacht je nog op?