Goed fruit voor een plattere buik

Na een zware maaltijd is het een goed idee om een klein beetje ananas te eten voor gewichtsverlies. Dankzij de hoge hoeveelheid vezels en het bromelaïnegehalte helpt dit fruit het lichaam om giftige stoffen te verwijderen en gewichtstoename te voorkomen.
Goed fruit voor een plattere buik
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 04 december, 2018

We willen allemaal een plattere buik hebben. Niet alleen om gezondheidsredenen, maar ook in esthetisch opzicht. We voelen ons beter in onze kleren, ons figuur ziet er beter uit en onze algehele uitstraling is gezonder. Maar hoe bereiken we dit doel? Met een beetje inspanning en door goed fruit voor een plattere buik te eten. 

We zullen je laten zien welk fruit dat is.

Hoe kan fruit helpen om een plattere buik te krijgen?

Ten eerste moeten we echter één ding duidelijk maken, iets dat voedingsdeskundigen ook zullen beamen. Het is namelijk onmogelijk om 24 uur per dag een plattere buik te hebben. In ieder geval niet elke dag. Er zijn gewoon een aantal voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat onze buik opzwelt.

Daarnaast zorgen onze spijsverteringsprocessen ook dat onze buik soms wat opgezet is, maar hier hoef je je niet druk om te maken. Als je je dieet onder controle houdt, dan kan je een beetje van dat lokale vet elimineren.

Je weet al dat je voldoende water moet drinken. Je consumptie van vet, geraffineerde bloem en zout moet je echter beperken. Al deze dingen zorgen namelijk niet alleen voor gewichtstoename, maar ook voor vochtretentie.

Laten we nu eens een kijkje nemen naar fruit. Hoe kan dit ons helpen? Het essentiële van fruit is dat dit onze thermoregulatoire activiteiten in ons lichaam bevordert, wat:

 • Vetten verbrand.
 • Voor een gezonde en regelmatige stoelgang zorgt.
 • Het lichaam helpt om giftige stoffen te elimineren.

Er zijn zelfs soorten fruit die de verwijdering van lipiden bevorderen. Sommige soorten fruit bevatten erg gezonde vezels die bijvoorbeeld een ontsteking van de maag helpen te voorkomen. Dankzij hun flavonoïden kunnen ze ons helpen om vet te verbranden en gewicht te verliezen.

Dus het is het echt waard om op fruit te vertrouwen om je gezondheid te verbeteren en een plattere buik te krijgen.

Je kan fruit consumeren als natuurlijke sap of in stukjes gesneden bij het ontbijt of zelfs als een salade voor de lunch. Fruit levert ons vitaminen en mineralen en is daarom een natuurlijke bron om het dagelijkse welzijn te verbeteren. Let je al op? Hartstikke goed!

Soorten fruit voor een plattere buik

1. De voordelen van groene appel voor een plattere buik

De appel is goed fruit voor een plattere buik

De Granny Smith is de bekendste appelsoort. Je weet misschien al dat wetenschappers van de University of Washington hebben laten zien dat deze rijke groene appel geweldige vetbestrijdende eigenschappen heeft. Hij bevat namelijk componenten die helpen om:

 • Het colon en de darmen te reinigen.
 • Vet en giftige stoffen te verbranden.
 • De groei van ‘goede’ bacteriën te bevorderen.

Volgens hun onderzoek leveren groene appels ons vitaminen en polyfenolen met erg weinig koolhydraten. Het is een goed idee om ze twee keer per dag te eten. Het is een perfect voedingsmiddel om te consumeren wanneer we onderweg zijn. De appel is daarom goed fruit om een plattere buik te krijgen.

2. Energieke bananen voor een plattere buik

De banaan is goed fruit voor een plattere buik

Bananen zijn rijk aan kalium. Dit helpt de inname van natrium te neutraliseren en zo dus ook het watergehalte van het lichaam in balans te houden. Veel mensen denken dat bananen juist zorgen voor extra kilo’s, maar in de realiteit is hier niks van waar.

Je kan het beste elke dag een banaan consumeren, vooral in de ochtend of avond. Ze zijn zoals gezegd rijk aan kalium en helpen om de natriumwaarden in het lichaam in balans te houden. Dit alles zal vochtretentie bestrijden en je een lichter gevoel geven. Aarzel daarom niet om er vandaag nog één te eten!

3. De ontstekingsremmende effecten van papaja

Papaja is goed fruit voor een plattere buik

Ben je gek op papaja’s? Of eet je ze juist helemaal niet? Nou, van nu af aan kan je dit fruit beter op je boodschappenlijstje zetten als je een plattere buik wil hebben.

Naast dat papaja grote hoeveelheden vitamine C bevat, is het ook een fruitsoort met geweldige ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt om:

 • De ingewanden te reinigen.
 • Giftige stoffen te elimineren.
 • Het lichaam in het geheel in balans te brengen.
 • De spijsvertering te bevorderen.

Je kan er bijvoorbeeld een salade mee maken voor de lunch, omdat het erg goed samen gaat met andere soorten fruit, zoals aardbeien en kiwi’s. Het is verrukkelijk en een uitstekende manier om een plattere buik te krijgen. Je laat deze kans toch niet schieten?

4. Bessen

De bes is goed fruit voor een plattere buik

Het is mogelijk niet het makkelijkste fruit om te vinden en dagelijks te consumeren, maar als je de kans hebt om verse zwarte bessen, frambozen, bosbessen of aardbeien te kopen, aarzel dan niet. Je gezondheid zal je bedanken en je buik zal ook platter worden.

Het geheim zit in de beschermende en genezende effecten die dit fruit heeft voor het spijsverteringsstelsel en het darmsysteem. De vruchten kunnen helpen om:

 • Infecties en ontstekingen te voorkomen.
 • De spijsvertering te verbeteren.
 • Te zorgen voor een gezonde darmflora.
 • Ze hebben ook een genezend effect op de blaas.
 • Ook helpe ze ons om gewicht te verliezen door ons van binnen te reinigen en beschermen.

5. De voordelen van citroen

Citroen is goed fruit voor een plattere buik

Je weet waarschijnlijk al hoe fijn we het vinden om te praten over de geweldige effecten die citroen voor ons heeft. We raden voornamelijk aan om tijdens het vasten citroensap gemengd met een glas normaal water te drinken.

Dit is een simpele tonic die je helpt om:

 • Het lichaam te ontgiften.
 • Je van binnen reinigt.
 • Giftige stoffen te elimineren.
 • Vetten te verbranden.
 • Vitamine C te leveren aan je lichaam.
 • Je immuunsysteem te versterken,

Dit zijn geweldige eigenschappen die niemand zou moeten missen.

6. Gezonde ananas

Ananas is goed fruit voor een plattere buik

Dit is een geweldige vriend voor een plattere buik. Ananas bevat namelijk grote hoeveelheden bromelaïne. Weet je waar dit enzym goed voor is?

Het helpt om eiwitten te absorberen. Ook geeft het het lichaam grote hoeveelheden oplosbare vezels, die helpen om giftige stoffen te elimineren en je darmgezondheid bevorderen.

Het is heerlijk fruit, dat je in z’n geheel kan opeten of op kan drinken als sap. Je kan zoveel eten als je wilt en je zal er nooit van aankomen. Het is een natuurlijk wonder waar iedereen van kan profiteren. Waar wacht je nog op?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Swift DL, McGee JE, Earnest CP, Carlisle E, Nygard M, Johannsen NM. The Effects of Exercise and Physical Activity on Weight Loss and Maintenance. Prog Cardiovasc Dis. 2018 Jul-Aug;61(2):206-213. doi: 10.1016/j.pcad.2018.07.014. Epub 2018 Jul 9. PMID: 30003901.
 • Perales-García A., Estévez Martínez I., Urrialde R., Hidratación: determinados aspectos básicos para el desarrollo científico técnico en el campo de la nutrición. Nutrición Hospitalaria, 2016.
 • Panche AN, Diwan AD, Chandra SR. Flavonoids: an overview. J Nutr Sci. 2016 Dec 29;5:e47. doi: 10.1017/jns.2016.41. PMID: 28620474; PMCID: PMC5465813.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.