Gevulde tomaten met tonijn: een licht en heerlijk recept

Recepten met gevulde groenten worden vaak genegeerd, maar ze kunnen juist veel voedingsstoffen leveren in ruil voor maar heel weinig calorieën.
Gevulde tomaten met tonijn: een licht en heerlijk recept
Eliana Delgado Villanueva

Geschreven en geverifieerd door de voedingsdeskundige Eliana Delgado Villanueva.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Gevulde tomaten met tonijn zijn een uitstekende schotel gemaakt van twee verschillende voedingsgroepen: fruit en vis. Niettemin vullen deze twee ingrediënten elkaar perfect aan en daarnaast zijn ze ook nog een heerlijk bijgerecht voor elke maaltijd.

Aan de ene kant heb je de ongelooflijke eigenschappen van de tomaat met antioxidanten, eiwitten, essentiële sporenelementen en vitamines. De tonijn zelf is een geweldige bron van eiwitten en mineralen.

Voor een enkele portie zitten er ongeveer 250 calorieën per 300 gram in deze bereiding. De hoeveelheden kunnen variëren, mits je het recept aanpast naar je caloriebehoefte en portievoorschriften. Bedenk echter dat dit geen vervanging van een hoofdgerecht is.

Iets om te onthouden bij het bereiden van maaltijden is de voedingswaarde van elk ingrediënt. Tomaten, als hoofdbestanddeel hier, zitten vol vitamines en andere gezonde voedingsstoffen en tonijn is een van de beste keuzes voor eiwit die je kunt maken.

Zonder twijfel is tonijn een uitstekende bron van magere eiwitten van wit vlees met veel gezonde voedingsstoffen. In dit recept vind je:

De bovenstaande voedingsstoffen zijn aanwezig in elke portie van dit geweldige bijgerecht. Het zal echter variëren afhankelijk van de kwaliteit van de vis die je kiest, maar ze zijn allemaal aanwezig. Dit draagt ook bij aan de energie die je uit dit recept kunt halen.

Nu hoef je alleen nog maar enkele heerlijke gevulde tomaten met tonijn te bereiden door het recept te volgen dat we vandaag met je zullen delen. Maak je geen zorgen –  het is heel gemakkelijk klaar te maken!

Zo kun je gevulde tomaten met tonijn thuis maken

Nog wat extra feiten

Verse tomaten

De titel van het artikel van vandaag verwijst naar de lichte en heerlijke eigenschappen van dit recept. Wat we nu met je gaan delen, zal je leven een stukje makkelijke maken, zodat je optimaal van dit geweldige recept kunt profiteren.

 • Tomaten en tonijn bevatten slechts 32 calorieën per portie en heel weinig vet.
 • Van de calorische samenstelling wordt 46% geleverd door gezonde vetten, 45% eiwitten en 9% is koolhydraten.

Met andere woorden, als je beter voor jezelf en je gewicht wilt zorgen, wat er dan beter dan deze heerlijke snack of bijgerecht?

Het zal ook helpen die eetbuien onder controle te houden, die ‘s avonds toeslaan en je kunt het immers eten zonder je zorgen te maken over eventuele negatieve gevolgen.

Gevulde tomaten met tonijn

Nu laten we je niet langer in spanning, hier is het recept. Het neemt niet meer dan 20 minuten in beslag om dit recept te maken.

Ingrediënten

 • 4 grote tomaten
 • 8 olijven
 • 2 hardgekookte eieren
 • 2 blikje tonijn in water (250 g)
 • 1 eetlepel mayonaise (15 ml)

Bereiding

 • Als eerste moet je de tomaten heel goed wassen voor je verder gaat met het recept.
 • Plaats vervolgens de tomaten op een houten snijplank en maak in iedere tomaat met een scherp mes een gat in het midden.
 • Verwijder dan het binnenste en dat kun je weggooien. Afhankelijk van de consistentie van de tomaat kan dit wat tijd kosten.
 • Ga vervolgens verder met het vullen van de tomaten.
 • Voeg in een kleine kom de tonijn in water toe, een snufje zout, een snufje gemalen zwarte peper, en de eetlepel mayonaise.
 • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
 • Vul elke tomaat met het tonijnmengsel.

Je kunt de tomaten serveren zodra de vulling er in zit. Als je echter meer smaak wilt, kun je ze 15 minuten in een voorverwarmde oven zetten, op 175 °C.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.