Geneeskrachtige kruiden tegen gewrichtspijn

Kruiden worden niet voor niets al eeuwenlang gebruikt om verschillende soorten pijn en ongemakken te verminderen. We kennen allemaal gember en kurkuma, maar er zijn nog meer specerijen die we goed kunnen gebruiken als we verlichting nodig hebben.
Geneeskrachtige kruiden tegen gewrichtspijn

Laatste update: 01 november, 2018

Gewrichtspijn is een van de meest voorkomende aandoeningen onder mensen. Het beperkt je mobiliteit en vermindert je leefkwaliteit. Een goedkope en makkelijke manier om gewrichtspijn te verlichten en behandelen is door het innemen van geneeskrachtige kruiden.

De voordelen van geneeskrachtige kruiden tegen gewrichtspijn

Kruiden tegen kniepijn

Kunnen geneeskrachtige kruiden echt behulpzaam zijn als je lijdt aan gewrichtspijn? Ja, dat kunnen ze. Veel mensen zijn echter gewend geraakt aan het gebruiken van ontstekingsremmende pillen of medicatie. Hoewel deze middelen eveneens behulpzaam zijn, kunnen ze op de lange termijn de lever beschadigen.

Het is daarom een goed idee om geneeskrachtige planten te gebruiken als aanvulling op de medische behandeling.

Soms gaat gewrichtspijn vooraf aan reumatoïde artritis. Laat jezelf daarom regelmatig controleren door een arts. Laten we dan nu kijken hoe geneeskrachtige kruiden je kunnen helpen:

  • De kruiden kunnen je lichaam helpen zich te reinigen van metabolische afvalstoffen en gifstoffen.
  • Ze kunnen je circulatie verbeteren en het lymfatisch systeem stimuleren. Dit betekent minder gifstoffen in het lichaam die ontsteking en pijn kunnen veroorzaken.
  • Veel planten kunnen dienen als een natuurlijk antibioticum.
  • Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen.
  • Ze kunnen ook ontspannend en kalmerend werken en je spieren ontdoen van spanning, waardoor er minder druk staat op je gewrichten.

Geneeskrachtige planten tegen gewrichtspijn

1. Kurkuma

Kurkuma tegen gewrichtspijn

Zorg ervoor dat je altijd kurkuma in huis hebt. Het kruid is namelijk niet alleen een geweldige smaakmaker, maar kan ook heel goed dienen als medicijn. Kurkuma kan een ontzettend effectief middel zijn voor het verminderen van ontstekingen in je lichaam.

Ook werkt het kruid kalmerend en kan het goed zijn voor alles wat te maken heeft met de spieren, botten en gewrichten. Kurkuma is ontstekingsremmend, anticarcinogeen en een antioxidant.

2. Kliswortel

Een van de beste manieren om gewrichtspijn te behandelen en bestrijden is door het verhogen van je inname van essentiële vetzuren. Naast walnoten, blauwe vis, makreel of zalm, zou kliswortel daarom zeker deel uit moeten maken van je dieet.

Deze wortel van de grote klit is een krachtige ontstekingsremmer. Je kunt gedroogde kliswortel vinden in reformwinkels. Doe simpelweg een eetlepel in een glas gekookt water.

Laat het vijf minuten staan en drink de drank beetje bij beetje op. Het werkt geweldig!

3. Gember

Gemberthee tegen gewrichtspijn

gember

Zo kan de gemberplant het ontstekingsenzym COX-2 en de tumornecrosefactor TNF-alfa remmen, waardoor ontstekingsachtige eicosanoïden als PGE2 kunnen worden gereduceerd. Er bestaan ook veel studies die aangeven dat gember effectief kan zijn bij reumatoïde artritis of osteoartritis.

Het kan pijn, ontsteking en zwelling verminderen en dat zonder bijwerkingen. Laat jij dit middel aan je voorbijgaan?

4. Lijnzaadinfusie

Lijnzaad tegen gewrichtspijn

Lijnzaad

Net als de bovenstaande infusies, kan een infusie van lijnzaad eveneens ontstekingen verminderen en pijn verlichten. Nog beter dan een infusie is echter om lijnzaad te consumeren door het zaad te vermengen in salades of andere gerechten.

Als lijnzaad namelijk wordt verwarmd, verliest het veel van zijn omega-3 en daar willen we nu juist zoveel mogelijk van binnenkrijgen. Het beste kun je kiezen voor fijngemalen lijnzaad. Twee eetlepels per dag zal voldoende zijn.

Je zult zien hoeveel beter je jezelf zult voelen.  Wellicht ook interessant voor jou

Het belang van de gewrichten en de nodige supplementen
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Het belang van de gewrichten en de nodige supplementen

Je gewrichten maken het mogelijk om in verschillende richtingen te bewegen. Ze verschaffen ook mechanische ondersteuning aan de botstructuur. Elke ...


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van deze publicatie dient uitsluitend ter informatie. Op geen enkel moment kan deze dienen om de diagnoses, behandelingen of aanbevelingen van een professional te vergemakkelijken of te vervangen. Raadpleeg bij twijfel je vertrouwde specialist en vraag zijn/haar goedkeuring voordat je met een procedure of behandeling begint.