Geneeskrachtige kruiden tegen gewrichtspijn

Gewrichtspijn is een van de meest voorkomende aandoeningen onder mensen. Het beperkt je mobiliteit en vermindert je leefkwaliteit. Een goedkope en makkelijke manier om gewrichtspijn te verlichten en behandelen is door het innemen van geneeskrachtige kruiden.

De voordelen van geneeskrachtige kruiden tegen gewrichtspijn

Kniepijn

Kunnen geneeskrachtige kruiden echt behulpzaam zijn als je lijdt aan gewrichtspijn? Ja, dat kunnen ze. Veel mensen zijn echter gewend geraakt aan het gebruiken van ontstekingsremmende pillen of medicatie. Hoewel deze middelen eveneens behulpzaam zijn, kunnen ze op de lange termijn de lever beschadigen. Het is daarom een goed idee om geneeskrachtige planten te gebruiken als aanvulling op de medische behandeling.

Soms gaat gewrichtspijn vooraf aan reumatoïde artritis. Laat jezelf daarom regelmatig controleren door een arts. Laten we dan nu kijken hoe geneeskrachtige kruiden je kunnen helpen:

  • De kruiden helpen je lichaam te reinigen van metabolische afvalstoffen en gifstoffen.
  • Ze verbeteren je circulatie en stimuleren het lymfatisch systeem. Dit betekent minder gifstoffen in het lichaam die ontsteking en pijn kunnen veroorzaken.
  • Veel planten werken als een natuurlijk antibioticum.
  • Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen.
  • Ze werken ontspannend en kalmerend en ontdoen je spieren van spanning, waardoor er minder druk staat op je gewrichten.

Geneeskrachtige planten tegen gewrichtspijn

1. Kurkuma

Kurkuma

Zorg ervoor dat je altijd kurkuma in huis hebt. Het kruid is namelijk niet alleen een geweldige smaakmaker, maar kan ook heel goed dienen als medicijn. Kurkuma is een ontzettend effectief middel voor het verminderen van ontstekingen in je lichaam; ook werkt het kruid kalmerend en is het goed voor alles wat te maken heeft met de spieren, botten en gewrichten. Kurkuma is ontstekingsremmend, anticarcinogeen en een antioxidant.

2. Kliswortel

 Infusie van Kliswortel

Een van de beste manieren om gewrichtspijn te behandelen en bestrijden is door het verhogen van je inname van essentiële vetzuren. Naast walnoten, blauwe vis, makreel of zalm, zou kliswortel daarom zeker deel uit moeten maken van je dieet. Deze wortel van de grote klit is een krachtige ontstekingsremmer en werkt geweldig als je hem twee keer per dag inneemt.

Je kunt gedroogde kliswortel vinden in reformwinkels. Doe simpelweg een eetlepel in een glas gekookt water. Laat het vijf minuten staan en drink de drank beetje bij beetje op. Het werkt geweldig!

3. Gember

 Gemberthee
Wij raken werkelijk niet uitgepraat over de goede eigenschappen van gember en ook in dit lijstje verdient deze plant zijn plek weer dubbel en dwars. Gember heeft namelijk geweldige ontstekingsremmende en antireumatische eigenschappen. Zo remt de gemberplant het ontstekingsenzym COX-2 en de tumornecrosefactor TNF-alfa, waardoor ontstekingachtige eicosanoïden als PGE2 worden gereduceerd. Er bestaan ook veel studies die garanderen dat gember effectief is bij reumatoïde artritis of osteoartritis. Het vermindert pijn, ontsteking en zwelling en dat zonder bijwerkingen. Laat jij dit middel aan je voorbijgaan?

4. Lijnzaadinfusie

Lijnzaad

Lijnzaad is een natuurlijke bron van omega 3 van plantaardige oorsprong. Het consumeren van lijnzaad zal daarom je immuniteit versterken en ervoor zorgen dat er minder gifstoffen in je lichaam aanwezig zijn die in staat zijn zich op te stapelen in je gewrichten en pijn veroorzaken. Net als de bovenstaande infusies, zal een infusie van lijnzaad eveneens ontsteking verminderen en pijn verlichten.

Nog beter dan een infusie is echter om lijnzaad te consumeren door het zaad te vermengen in salades of andere gerechten. Als lijnzaad namelijk wordt verwarmd, verliest het veel van zijn omega 3 en daar willen we nu juist zoveel mogelijk van binnenkrijgen. Het beste kun je kiezen voor fijngemalen lijnzaad. Twee eetlepels per dag zal voldoende zijn.

Je zult zien hoeveel beter je jezelf zult voelen.