Lijnzaad om de darmen te reinigen en vet te verbranden

31 oktober 2015
Naast het feit dat een krachtig middel is om kanker te bestrijden, is lijnzaad rijk aan voedingsvezels, waardoor het gewichtsverlies bevordert, cholesterol verlaagt en verstopping voorkomt.

Lijnzaad bezit vele bekende eigenschappen. Het wordt gebruikt als een huismiddel in diverse toepassingen en twee van de meest populaire daarvan zijn het reinigen van de darmen en het verbranden lichaamsvet. 

Wil je weten hoe? Ontdek het in het volgende artikel, waarin we je zullen uitleggen hoe je je dikke darm kan reinigen en vet kan verbranden met lijnzaad, dus lees verder!

Om je wat achtergrondinformatie te geven: de darmen hebben de taak om parasieten en onverteerde vaste stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Problemen ontstaan echter ​​wanneer sommige hiervan niet volledig verwijderd worden en ze zich ophopen, wat bepaalde ziekten kan veroorzaken, doordat de giftige stoffen uiteindelijk de bloedbaan binnenkomen.

Dit kan op zijn beurt leiden tot onherstelbare schade aan het lichaam.

Sommige problemen die je kunt ervaren zijn: constipatie, diabetes, verhoogde stofwisseling, lever- of nierziekten, problemen met zicht of gehoor, artritis, kanker, slechte haren en nagels en doffe of levenloze huid.

De relatie tussen het reinigen van de darmen en afvallen

Misschien vraag je je af hoe je je dikke darm kunt reinigen om gewicht te verliezen. Je moet weten dat niet alles wat we eten in het lichaam hoeft te blijven. Dit is wat bekend staat als afval en zoals we al eerder al schreven, kan het zich ophopen in de darmen, waardoor je je opgezwollen en ongezond voelt.

Dit is vooral zo als je dagelijkse inname niet in balans is, bijvoorbeeld als je te veel witte bloem, geraffineerde suikers en vetten binnenkrijgt.

Deze slechte gewoonten kunnen ook leiden tot buikpijn, ongemak, gewichtstoename en allergieën, evenals indigestie of een vertraagde spijsvertering.

De darmen in het lichaam

Vanaf het moment dat je besluit om een darmreiniging te doen om gewicht te verliezen of om de afvalstoffen die opgeslagen zijn in de darmen te verwijderen, moet je je dieet veranderen en meer gezonde producten, zoals fruit, groenten, volle granen, noten en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels eten.

Kijk ook eens naar dit artikel: 5 recepten voor theeën die je dikke darm ontgiften

Wat is er zo geweldig aan lijnzaad?

Lijnzaad is een krachtig middel tegen kanker, dat het vermogen heeft om de stroom van oestrogeen te blokkeren, doordat het een stimulerend effect heeft op dit hormoon (dit komt door het hoge gehalte aan omega 3-vetzuren).

Lijnzaad bevat ook een stof die de bloeddruk en arteriële functie reguleert, waardoor het een uitstekende keuze is voor het in balans brengen van het metabolisme van vetten, calcium en energie. Tegelijkertijd bevat lijnzaad veel voedingsvezels, meer dan enig ander graan, waardoor het een superfood is.

Daarom is het zeer aan te bevelen het in je dieet op te nemen als je gewicht wilt verliezen, cholesterol wilt verlagen en constipatie wilt voorkomen.

Alsof dit alles nog niet genoeg is, vermindert lijnzaad het risico op borst-, prostaat-, long- en darmkanker. Het heeft ook zeer goede effecten op elk van de volgende aandoeningen:

 • Spanning
 • Diabetes
 • Vochtvasthouding
 • De productie van zaadcellen
 • Depressie
 • Allergieën
 • Ziekte van Pfeiffer
 • Visuele problemen
Darmen

Hoe kun je lijnzaad gebruiken om de darmen te reinigen en gewicht te verliezen

De meeste klysma’s en darmreinigingen werken alleen in een zeer klein gedeelte van de darmen, ongeveer 50 cm. Daarnaast vereisen ze zeer specifieke ingrediënten die geschikt zijn voor de gewenste doelen. Een geweldige manier om de gehele dikke darm te reinigen is om lijnzaad te eten, gedurende drie opeenvolgende weken.

Deze behandeling zal de darmen volledig reinigen door het verwijderen van het overschot aan vaste stof, slijm en parasieten, maar zal de gezonde darmflora handhaven. Het volgen van deze techniek zal je ook helpen gewicht te verliezen en sneller vet te verbranden, terwijl het een positief effect heeft op de regulering van het vetvertering in het algemeen.

Lijnzaad wordt gemakkelijk geabsorbeerd en verwijdert gifstoffen uit het lichaam, vermindert het vet- en suikergehalte in het bloed en verlaagt het cholesterolgehalte.

Het reinigen van de darmen met behulp van lijnzaad is geschikt voor mensen die lijden aan:

 • Ontsteking van het maagdarmstelsel of de bovenste luchtwegen
 • Maagzweren, gastritis, colitis of darmzweren
 • Ziekten zoals urineweginfecties, pyelonefritis of cystitis
 • Obesitas of aandoeningen aan het metabolisme

Je moet hiervoor de volgende maaltijden nuttigen in plaats van je normale ontbijt, gedurende drie opeenvolgende weken:

 • Eerste week: meng een eetlepel lijnzaad met 100 ml kefir (je kunt dit vinden in de gezondheidswinkel of natuurwinkel).
 • Tweede week: meng twee eetlepels lijnzaad met 100 ml kefir.
 • Derde week: meng drie eetlepels lijnzaad met 150 ml kefir.

Gedurende de dag moet je zo gezond mogelijk en vooral rauw eten, met veel groenten, fruit, volkoren granen, noten en water. Als je geen kefir kunt vinden, kun je Griekse of gewone yoghurt gebruiken, hoewel zelfgemaakte beter is.

Lees ook: Drie middelen met lijnzaad tegen constipatie

Een ander recept met lijnzaad om gewicht te verliezen en de darmen te reinigen

Dit recept moet elke dag worden gebruikt gedurende een hele maand. Het zal je helpen met het verliezen ongeveer 5 kilo als je het samen doet met een gezond dieet, lichaamsbeweging en veel water drinken (twee liter per dag).

Kook een eetlepel lijnzaad in een kopje water. Als het water een “rubberachtige” textuur heeft is het klaar. Zeef de vloeistof en drink het voor het ontbijt. Bereid de hoeveelheid die je dagelijks nodig hebt van te voren voor.

Let op, want dit is een natuurlijk laxeermiddel en je zal vaker naar het toilet moeten.