Fruit en groenten die je moet eten voor meer energie

Heb jij niet genoeg energie overdag en wil je dit veranderen? Dit kan met bepaalde fruit- en groentesoorten.
Fruit en groenten die je moet eten voor meer energie

Laatste update: 27 april, 2019

Fruit en groenten geven ons vaak meer energie. Sommige vallen echt op vanwege de hoeveelheid energie die ze het lichaam geven, terwijl andere een meer ontspannend effect hebben en ideaal voor bedtijd zijn. Welke je moet eten voor meer energie overdag lees je hier!

Wat moet je eten voor meer energie?

In dit artikel zullen we uitleggen welke soorten fruit en groenten je aan je dagelijkse ontbijt en lunch zou moeten toevoegen, vooral op momenten wanneer je je meer vermoeid of gestrest dan normaal voelt.

Sinaasappels

Sinaasappels zijn speciale vruchten en je zou er zodra je wakker wordt van moeten profiteren. De sinaasappel is een fruitsoort die vol vitamine C zit en zorgt daardoor voor extra energie.

Het is ideaal om een sinaasappel op een lege maag 15 minuten voor het ontbijt te consumeren. Je kunt de hele vrucht eten of in de vorm van een sapje.

Het kan voor nog meer energie zorgen als je de sinaasappel in stukjes snijdt en er een beetje kaneel en gember over heen sprenkelt. Voeg tot slot ook nog een beetje honing toe. Het is een verrukkelijke combinatie die je kunt eten voor meer energie.

Vijgen

Ook vijgen kun je eten voor meer energie. Vijgen zijn namelijk rijk aan gezonde suikers. Dit kan ons een snelle dosis energie geven. Pas echter op dat je ze niet in de avond eet, want ons lichaam breekt ze niet snel af. Dit kan als gevolg gewichtstoename veroorzaken.

Vijgen zijn ook erg goed voor het bestrijden van constipatie. Ze bevatten namelijk een hoop vezels die onze darmen helpen om efficiënt te functioneren gedurende de dag. Je kan ze vers of gedroogd eten. Je kunt ze ook kort in de oven roosteren met een beetje honing en noten.

Het is een heerlijk en voedzaam ontbijt!

Vijgen eten voor meer energie

Bananen

Bananen en bakbananen worden ondanks dat ze een fruitsoort zijn ook gezien als een zetmeelrijk product, dus net als aardappelen, pasta en brood.

Vanwege dit feit zouden we ze in de morgen moeten eten en niet proberen ze te mengen met andere maaltijden, vooral niet met het avondeten.

Bananen zijn geweldig voor shakes tijdens het ontbijt. Doe ze in een blender met melk, fruitsap of groentesap en maak het op smaak met bijvoorbeeld cacao.

Op deze manier zul je je dag geweldig starten, zonder dat je zoetstoffen of andere zetmeelhoudende producten toe hoeft te voegen. Dit dankzij de natuurlijke suikers en koolhydraten in bananen.

Avocado’s

Dit komt misschien als een verrassing, maar avocado’s zijn een fruitsoort. Ze zijn ideaal voor het ontbijt, omdat maar weinig voedingsmiddelen net zoveel voedingsstoffen bevatten als deze.

Ze bevatten namelijk proteïnen, vetten, koolhydraten en ook gezonde essentiële vetzuren. Er dus één eten met een beetje zout en olie of honing is voldoende voor een ontbijt vol met power. Je kan avocado’s ook toevoegen aan smoothies om ze een mooie romige textuur te geven. Ook kun je ze op je brood doen.

Avocadosmoothie voor meer energie

Kiemgroenten

Deze spruiten worden vaak verkocht in natuur- of dieetwinkels en ook in gewone groentewinkels. Je kunt ze echter ook zelf thuis kweken door zaadjes een aantal dagen vochtig, maar zonder water te houden.

Kiemgroenten zijn erg voedzaam, met veel vitaminen en mineralen. We kunnen dus het beste van ze profiteren wanneer ze nog groeien en vol met leven zijn, waardoor ze ons alle energie geven die ze bevatten.

Ze zijn op zich al geweldig, maar je kan ze ook aan smoothies of een sandwich toevoegen. Wij houden vooral van spruiten van luzerne (alfalfa) en linze.

Kiemplanten voor meer energie

Spinazie

Spinazie kun je ook eten voor meer energie. Groene bladgroenten leveren een hoop energie. We raden dan ook aan om ze toe te voegen aan smoothies en snacks.

Verse spinazieblaadjes hebben een verrukkelijke smaak en ook al geven ze de smoothies die je ermee maakt een groene kleur, de smaak wordt er niet door beïnvloed. Integendeel!

Ze leveren ons vitaminen en mineralen die we nodig hebben voor de algehele gezondheid, waaronder calcium en magnesium.

Je kan ook proberen om andere groene bladgroenten te combineren met je normale ontbijt, zoals rucola, waterkers en andere slavarianten, omdat elke soort zijn eigen unieke smaak heeft.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.