Een verjongende crème met aloëvera

Dankzij de eigenschappen van aloëvera en de flexibiliteit van de gel van deze plant kan je zelf jouw eigen verjongende crème maken. Verzorg je huid op een natuurlijke manier.
Een verjongende crème met aloëvera

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 23 augustus, 2022

De laatste tijd is het een echte trend om je eigen lichaamscrèmes of gezichtscrèmes te maken. Dat heeft te maken met alle natuurlijke alternatieven die heel gezond voor je huid zijn. Daarom willen wij je graag tonen hoe jij heel eenvoudig je eigen verjongende crème met aloëvera kan maken.

Aloëvera is één van de meest gebruikte planten in de schoonheidsverzorging. Dat komt omdat het meerdere fantastische eigenschappen bezit.

 • Deze plant kan bijvoorbeeld helpen om wonden te genezen die veroorzaakt zijn door acne.
 • Aloëvera werkt ook vochtinbrengend voor je huid.
 • Bovendien bestrijdt het aandoeningen zoals eczeem.

Waarvoor gebruiken we verjongende crème?

Waarvoor kan je een verjongende crème gebruiken

Je kan een verjongende crème voor meerdere doeleinden gebruiken. Het kan acne bestrijden en littekens verminderen. Die blijven meestal achter nadat puistjes opengaan. Het kan heel ingewikkeld zijn om hieraan een einde te maken. Als je dus last hebt van dit probleem, dan je het oplossen met een verjongende crème met aloëvera.

Een verjongende crème kan ook helpen om de huid elasticiteit te verschaffen. Het maakt de huid van je gezicht stralend. Meestal verliezen we dit naarmate de jaren verstrijken.

Men beveelt dit soort crème aan als nachtcrème. De nacht is immers het moment waarop de huid zichzelf op natuurlijke wijze verjongt. Met een crème van dit type kan je dit vermogen van de huid versterken.

Maak jouw eigen verjongende crème met aloëvera

Maak dus zelf deze verjongende crème met aloëvera. Het zal je betere resultaten geven dan de crèmes die je in de winkel kan verkrijgen. De crème is volledig natuurlijk.

Het bevat geen chemische stoffen en gifstoffen. Dat betekent dus dat het goed is voor je huid. Deze crème kan voorkomen dat je mogelijke allergische reacties krijgt, vooral als je een gevoelige huid hebt.

Ingrediënten

 • 3 eetlepels aloëveragel (45 ml)
 • 1 eetlepel cacaoboter (20 g)
 • 1 kop amandelolie (250 ml)
 • 3 eetlepels natuurlijke bijenwas (45 g)
 • Enkele druppels van een natuurlijke etherische olie (naar smaak)

Materialen

 • Hittebestendige schaal voor de crème
 • Een gesloten glazen pot

Opmerking: Als je thuis geen aloëveraplant hebt, dan kan je altijd iemand om enkele blaadjes vragen of deze in een winkel kopen. Je kan ook zelf aloëvera planten. Het is echt de moeite waard om thuis je eigen aloëveraplant te hebben.

Lees ook dit artikel:
Aloë vera thuis kweken

Richtlijnen

Wat heb je nodig
 • Om je verjongende crème met aloëvera te maken snij je eerst de blaadjes in kleine stukjes. Daarna verwijder je de gel die binnenin het blad zit. Je kan dit door door te blaadjes doormidden te snijden en de gel met een lepel te verwijderen.
 • Zodra je het aloëverakristal hebt, doe je het in een luchtdichte glazen pot. Voeg dan de cacaoboter en de amandelolie toe. Je kan ook de bijenwas gebruiken.
 • Je vult dus de hittebestendige schaal. Zet die dan op een pan (au-bain-marie). Daarna laat je het enkele minuten staan. Je wacht tot de ingrediënten zacht worden en smelten.
 • Wanneer alles klaar is, haal je de schaal van de pan. Wees voorzichtig dat je jezelf niet verbrandt. Meng nu alle ingrediënten door elkaar. Als je de textuur niet goed vindt of je ziet klontjes, dan kan je een blender gebruiken. Op die manier verwerk je de ingrediënten grondig.
 • Zodra de crème klaar is, voeg je de druppels etherische olie toe. Terwijl het mengsel nog warm is, doe je het in een glazen pot.
 • Laat de crème dan staan tot het afgekoeld is.
 • Zet de potten (de exemplaren die je niet onmiddellijk zal gebruiken) in de koelkast.

Op die manier zal je geen enkele verjongende eigenschap van de crème verliezen. Bovendien zal het langer meegaan. Natuurlijke crèmes ‘bederven’ vaak vóór ze gebruikt worden.

Conclusie

Het is dus echt heel eenvoudig om een verjongende crème met aloëvera te maken. Je hebt alleen maar een aantal natuurlijke ingrediënten nodig die niet moeilijk te vinden zijn. Deze bestanddelen kan je gebruiken voor de verzorging van je huid ‘s nachts.

Wat denk je? Klinkt dit goed? Klaar om jouw eigen verjongende crème met aloëvera maken? Heb jij ooit een andere soort verjongende crème gemaakt? Als dit het geval is, dan weet je dat de voldoening die je krijgt bij het maken van je eigen cosmetica absoluut onschatbaar is.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Khorasani, G., Hosseinimehr, S. J., Azadbakht, M., Zamani, A., & Mahdavi, M. R. (2009). Aloe versus silver sulfadiazine creams for second-degree burns: A randomized controlled study. Surgery Today. https://doi.org/10.1007/s00595-008-3944-y
 • Muller, M. J., Hollyoak, M. A., Moaveni, Z., Brown, T. L. H., Herndon, D. N., & Heggers, J. P. (2003). Retardation of wound healing by silver sulfadiazine is reversed by Aloe vera and nystatin. Burns. https://doi.org/10.1016/S0305-4179(03)00198-0
 • Shahzad, M. N., & Ahmed, N. (2013). Effectiveness of Aloe Vera gel compared with 1% silver sulphadiazine cream as burn wound dressing in second degree burns. Journal of the Pakistan Medical Association.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.