4 nachtcrèmes die je huid er perfect uit laten zien

Gedurende de nacht is onze huid veel ontvankelijker voor elke behandeling. Dit betekent dat het kiezen van de juiste nachtcrèmes ervoor zorgt dat onze huid er vlekkeloos uitziet.
4 nachtcrèmes die je huid er perfect uit laten zien

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Nachtcrèmes revitaliseren onze huid tijdens de broodnodige momenten van rust. ‘s Nachts herstelt onze huid zich, krijgt rust en is beter in staat om wat we aanbrengen op te nemen.

Daarom is het zo belangrijk om nachtcrèmes te gebruiken. Veel mensen gebruiken hiervoor dezelfde crème die ze ook overdag gebruiken. Dit is echter niet goed omdat dagcrèmes over andere eigenschappen beschikken.

Sommige dagcrèmes beschermen bijvoorbeeld tegen vervuiling of tegen de zon. Kort gezegd, je kunt ze beter niet ‘s nachts gebruiken. Nachtcrèmes moeten veel intensievere behandelingen zijn. Laten we eens kijken welke soorten nachtcrèmes je toe zou moeten voegen aan je routine.

4 nachtcrèmes die je huid er perfect uit laten zien

1. Reinigende crèmes

Er zijn mensen die veel last hebben van stress in hun dagelijkse leven. Als ze ook hun huid moeten hydrateren, kunnen ze kiezen voor ontgiftende nachtcrèmes die ook vochtinbrengend zijn.

Vrouw brengt crème aan op haar gezicht

Veel van deze crèmes met zuiverende eigenschappen zijn het meest geschikt voor mensen van rond de dertig jaar oud. Dit komt doordat ze ook over vitamines bevatten die helpen bij het voorkomen van de eerste rimpels.

Er zijn ook crèmes die geschikt zijn voor een vermoeide huid. Het is belangrijk om te onderzoeken of het zuiverende crèmes zijn of niet om uit te sluiten of ze bedoeld zijn voor een oudere huid.

2. Herstellende crèmes

In de loop der jaren en naarmate we ouder worden, begint onze huid aan elasticiteit te verliezen. Je zult merken dat je huid slapper is, dat hij niet zo stralend meer is en dat alle puistjes er veel langer over doen om te verdwijnen.

Als je in deze situatie verkeert, is een herstellende nachtcrème precies wat je nodig hebt.

  • Veel herstellende nachtcrèmes helpen om de mogelijke vlekken te minimaliseren, die we misschien moeilijk kunnen elimineren.
  • Bovendien helpen deze crèmes ons ook om de rimpels te elimineren die dieper lijken te worden, wat de reden is waarom ze nu moeilijker te verbergen zijn.

3. Anti-verouderingscrèmes

Voor en na foto's van vrouw met stevigere huid

Er zijn nachtcrèmes die bedoeld zijn voor mensen van wie de huid al aangetast is door het verstrijken van de tijd:

Mensen van veertig en vijftig hebben over het algemeen krachtigere crèmes nodig, die deze effecten met meer effectiviteit kunnen bestrijden. Daarom zal het gebruik van zowel een dag- als een nachtcrème helpen om je huid er een stuk jonger uit te laten zien.

Een persoon die een anti-verouderingsnachtcrème gebruikt zal wakker worden met een veel stevigere en gladdere huid. Zo voel je je spectaculair! Je moet deze crèmes echter elke dag blijven gebruiken om de gewenste effecten te krijgen.

4. Vochtinbrengende nachtcrèmes

Dit is de belangrijkste crème die je moet gebruiken, omdat deze als functie heeft om je huid gehydrateerd te houden. Hydratatie is echter niet alleen bedoeld voor de droge huid, maar ook voor mensen met een gecombineerde of acnegevoelige huid.

Deze crèmes zijn geschikt voor elke leeftijd. Als je bijvoorbeeld geen anti-rimpelcrème wilt gebruiken en alleen een normale vochtinbrengende crème wilt gebruiken, kunnen nachtcrèmes met deze eigenschappen van pas komen.

  • Ze hydrateren de huid, zodat deze er veel gezonder en frisser uitziet.
  • Bovendien zullen vochtinbrengende crèmes voor de acnegevoelige huid de conditie van de huid niet verslechteren. Wel zullen ze ervoor zorgen dat de huid sneller zal herstellen.

Mensen met een gecombineerde huid moeten ook zeker gebruik maken van dit soort crème. De gecombineerde huid wordt gekenmerkt door een vette T-zone, maar de rest van de huid kan schilferen als deze niet goed gehydrateerd en verzorgd wordt. Om deze reden is een goede vochtinbrengende nachtcrème voor de gecombineerde huid essentieel.

  • Vergeet niet dat je je huid goed moet reinigen voordat je een nachtcrème aanbrengt. Anders krijg je misschien niet het gewenste resultaat.
  • Ook moet je de mogelijkheid om deze crèmes te combineren met een serum of natuurlijke olie zoals rozenbottelolie niet over het hoofd zien.
  • Houd er bovendien rekening mee dat deze crèmes (tenzij anders aangegeven) niet rond de ogen moeten worden aangebracht. In plaats daarvan zijn er andere producten die geschikt zijn voor dit gebied, en die geen problemen veroorzaken.

Gebruik jij dagelijks een nachtcrème?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.