Maak kennis met een geweldig dieet op basis van koolsoep

Wil je alle details weten over het koolsoepdieet? Blijf dan verder lezen. Leer hoe je in slechts één week gewicht kan verliezen.
Maak kennis met een geweldig dieet op basis van koolsoep
Eliana Delgado Villanueva

Beoordeeld en goedgekeurd door de voedingsdeskundige Eliana Delgado Villanueva.

Geschreven door Ivan Aranaga Amengual

Laatste update: 23 augustus, 2022

Overal ter wereld is gewichtsverlies één van de meest verspreide doelstellingen die mensen nastreven. Als je enkele kilo’s wilt verliezen, let dan goed op bij het lezen van het volgende artikel. We zullen je de details verschaffen voor een geweldig dieet op basis van koolsoep.

Dit dieet op basis van koolsoep zal je in slechts één week al gewicht laten verliezen.

De kenmerken van die dieet maken echter dat je heel voorzichtig moet zijn wanneer je het probeert. De reden is dat het van nature zeer streng is. Dit betekent dat je dus ook een aantal beperkingen zal hebben wat betreft de voeding die je dagelijks eet.

Bovendien is het fundamenteel dat je de richtlijnen strikt opvolgt. Zodra de week van diëten voorbij is, moet je ermee stoppen. We leggen je nu uit wat je over het dieet op basis van koolsoep moet weten.

Het dieet op basis van koolsoep

Vóór je dit dieet probeert, is het belangrijk dat je er iets meer over weet.

Een dieet op basis van koolsoep

Het eerste wat je moet weten, is dat het slechts één week duurt.

Je moet echter ook een strikt plan volgen waarmee het gebruik van de koolsoep elke dag gepaard gaat.

Het gaat dus niet alleen over het eten van koolsoep gedurende die zeven dagen. Je mag ook andere voedingsmiddelen eten op voorwaarde dat ze beantwoorden aan de specificatie die we je verder in dit artikel zullen uitleggen.

Een ander kenmerk van dit dieet is dat het je tot 4 kg kan laten verliezen. Dit zal echter van je metabolisme en van je niveau van lichamelijke activiteit afhangen.

De voordelen van koolsoep zijn gebaseerd op zijn zuiverende eigenschappen. Tegelijkertijd veroorzaakt het ook een gevoel van verzadiging en bevat het veel vitaminen en mineralen.

Wanneer we zeggen dat het een zeer beperkend dieet is, dan bedoelen we dat het weinig calorieën verschaft (800 per dag). Dat is ook de reden dat je het niet gedurende een lange tijd mag volhouden. Het zou dan een schadelijke verstoring van het evenwicht in je lichaam zorgen.

Ingrediënten van de koolsoep

 • 1 kool
 • 2 paprika’s
 • 6 grote uien
 • 6 tomaten
 • 1 selderijstengel
 • zout naar smaak
 • peper naar smaak

Bereiding

 • Je moet eerst alle groenten snijden. Doe ze dan in een pan water en breng dit aan de kook.
 • Daarna voeg je zout en peper toe naar smaak.
 • Laat nu alles gedurende 10 minuten op een hoog vuur koken.
 • Zodra deze tijd verstreken is, verlaag je het vuur. Laat het dan nog gedurende ongeveer een half uur koken.

De dagelijkse voeding

Zoals we al vermeld hebben moet je gedurende de week van dit dieet een specifiek voedingspatroon volgen. Deze voedingsmiddelen eet je dan samen met de koolsoep.

We zullen je nu vertellen wat je elke dag moet eten.

Dag 1

Je mag zoveel koolsoep eten als je wilt. Bovendien mag je alle soorten fruit eten die je wil behalve bananen en avocado’s.

Dag 1 van het koolsoepdieet

Zorg er ook voor dat je veel vocht drinkt. Drink echter alleen water en thee. Het is verboden om frisdranken en alcoholische dranken te gebruiken. Telkens als je honger hebt, kan je de toegelaten voedingsmiddelen eten.

Dag 2

Dag 2 van het koolsoepdieet

Naast de koolsoep mag je ook rauwe en gekookte groenten zoveel als je wilt. Op deze dag mag je ook één aardappel eten als je daar zin in hebt.

Dag 3

Wanneer je maar wilt, mag je groenten, fruit en koolsoep eten. Eet echter geen bananen, avocado of aardappelen.

Dag 4

Bananen

Drink bij het ontbijt en bij een snack magere melk. Eet tijdens de dag vier bananen. Als je dat verkiest, mag je de bananen ook vervangen door een andere fruitsoort. Eet de soep wanneer je honger hebt.

Dag 5

Telkens als je honger hebt, eet je de koolsoep. Bij de lunch en het avondmaal eet je een portie vlees. Dat kan rundvlees, kip of vis zijn. Voeg ook 6 tomaten toe aan je dieet. Je kan ze doormidden snijden en kruiden met knoflook, oregano en olijfolie.

Dag 5 van het koolsoepdieet

Dag 6

De basis van het dieet op dag zes zijn twee maaltijden met kip, rundvlees, vis of varkensvlees. Eet hierbij de groenten van jouw keuze. Uiteraard mag je ook je honger stillen met de koolsoep.

Dag 7

Dag 7 van het koolsoepdieet

Eet bij elke maaltijd bruine rijst met rauwe of gekookte groenten. Daarnaast mag je veel fruit eten en natuurlijk ook de koolsoep telkens wanneer je honger hebt.

Nog enkele aanbevelingen

We geven je nu nog enkele details die je moet onthouden. Ze zijn belangrijk wanneer je het dieet op basis van koolsoep volgt.

 • Tijdens dit dieet moet je minstens 8 glazen water per dag drinken.
 • Drink gedurende dit proces geen alcohol of frisdranken. Je moet daarentegen water, thee en aftreksels drinken.
 • Zolang het dieet duurt, vergeet je de pasta’s met saus.
 • Eet alleen aardappelen op de aangeduide dag.
 • Wanneer je groenten koopt, kies dan voor sla, wortelen, tomaten, alfalfa, spinazie, komkommer, broccoli en selderij.
 • Bij de keuze van fruit moet je ook met het volgende rekening houden. De meeste geschikte fruitsoorten zijn ananas, perziken, sinaasappels, meloen, watermeloen, peren en appels.
 • Onthoud tenslotte ook dat je dit dieet moet stoppen zodra de week voorbij is. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Eat cabbage to fight cancer. (1994). Environmental health perspectives, 102(5), 428-9.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1567139/
 • Physiological effects of cabbage with reference to its potential as a dietary cancer-inhibitor and its use in ancient medicine (1983). Albert-Puleo M.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6677818
 • Bertoia, M. L., Mukamal, K. J., Cahill, L. E., Hou, T., Ludwig, D. S., Mozaffarian, D., Willett, W. C., Hu, F. B., … Rimm, E. B. (2015). Changes in Intake of Fruits and Vegetables and Weight Change in United States Men and Women Followed for Up to 24 Years: Analysis from Three Prospective Cohort Studies. PLoS medicine, 12(9), e1001878. doi:10.1371/journal.pmed.1001878
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4578962/

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.