Drankje om cholesterol te controleren en vet te verbranden

Om de risico's verbonden aan een hoog cholesterolgehalte te vermijden, leggen we in dit artikel uit hoe je je cholesterol onder controle kunt houden.
Drankje om cholesterol te controleren en vet te verbranden
José Gerardo Rosciano Paganelli

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts José Gerardo Rosciano Paganelli.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 22 december, 2022

Wanneer slecht cholesterol zich in de bloedbaan verzamelt, loop je een groot risico op verstopte aderen en cardiovasculaire schade. Hoewel het inderdaad klopt dat het lichaam cholesterol tot in zekere mate nodig heeft om bepaalde taken uit te voeren, overschrijden veel mensen deze dagelijkse benodigde hoeveelheid.

Dit leidt ertoe dat het cholesterol zich in de aderen opstapelt. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je cholesterol onder controle kunt houden en vet kunt verbranden.

Wanneer iemand gediagnosticeerd wordt met hoog cholesterol is het vooral belangrijk dat ze meteen goed beginnen te letten op hun dieet, waarbij ze hun vetinname verminderen alsook de consumptie van andere producten die rijk zijn aan cholesterol.

Een gezond dieet is essentieel om het cholesterolgehalte weer omlaag te brengen en de risico’s die een hoog cholesterolgehalte vormt voor de gezondheid te vermijden.

Gelukkig bestaan er naast het aanpassen van je dieet nog enkele andere effectieve manieren om je cholesterolgehalte te verlagen en daarnaast te profiteren van enkele andere geweldige voordelen, zoals het verbranden van vet en gewichtsverlies.

Welke voordelen biedt dit natuurlijke drankje?

Drank voor Hoog Cholesterol

In dit artikel delen we een recept voor een drankje dat gemaakt wordt van citroen en peterselie – twee ingrediënten die, zoals je waarschijnlijk wel al weet, geweldige eigenschappen hebben voor de gezondheid. Door deze eigenschappen zijn citroen en peterselie ook in staat om cholesterol onder controle te houden en vet te verbranden.

Voordelen van peterselie

Peterselie is een welbekend kruid dat in verschillende keukens gebruikt wordt over de hele wereld. Het kruid is namelijk erg veelzijdig en maakt deel uit van tal van recepten.

Peterselie staat niet alleen bekend om zijn smaak, maar ook om de vochtafdrijvende eigenschappen die dit kruid heeft en het vermogen om niet alleen overtollig vocht, maar ook gifstoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid uit het lichaam te drijven.

De twee voornaamste voordelen van peterselie zijn te danken aan het hoge gehalte aan etherische oliën en flavonoïden die het kruid bevat, die zowel interne als externe voordelen bieden.

Bovendien bevat peterselie aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, A en K, die essentieel zijn voor het handhaven van een sterk immuunsysteem en ervoor zorgen dat je lichaam geen ziektes ontwikkelt of infecties oploopt.

Door regelmatig peterselie te consumeren help je het lichaam om gifstoffen uit de bloedbaan te verwijderen en tegelijkertijd cholesterol tegen te gaan en een goede bloedsomloop te stimuleren.

Daarom is dit ingrediënt zo een krachtig middel om de gezondheid van de bloedvaten te verbeteren en cardiovasculaire problemen te voorkomen.

Voordelen van citroen

Citroenen tegen Hoog Cholesterol

Dankzij het hoge vitamine C-gehalte, de antioxidanten en de natuurlijke etherische oliën die de citroen bevat, is ook deze vrucht een goede bondgenoot in de strijd tegen cholesterol en zorgt de vrucht ervoor dat de aderen schoon blijven.

Citroenen voorkomen dat cholesterol aan de aderwanden blijft kleven. Ze stimuleren de eliminatie van cholesterol dat reeds in de aderen aanwezig is. Hierdoor kan citroen ook helpen de negatieve effecten die cholesterol heeft op de bloedsomloop te vermijden.

De antioxidanten die citroenen bevatten helpen vrije radicalen tegen te gaan en verwijderen tegelijkertijd vocht en gifstoffen die zich in het lichaam hebben opgestapeld en een negatieve invloed hebben op je gezondheid. En ja, het regelmatig consumeren van citroensap kan je ook helpen meer vet te verbranden en gewicht te verliezen.

Misschien ook interessant om te lezen:
De beste planten om je te helpen gewicht te verliezen

Hoe maak je deze drank om cholesterol te controleren?

Wanneer je de voordelen van peterselie en citroen met elkaar combineert, krijg je een uiterst krachtige drank die cholesterolgehaltes helpt te reguleren en ziektes tegengaat.

Daarnaast zal een regelmatige consumptie van deze drank ook:

 • Gewichtsverlies bevorderen
 • Vochtretentie tegengaan
 • De gezondheid van de nieren verbeteren
 • Vroegtijdige veroudering veroorzaakt door vrije radicalen voorkomen

Ingrediënten

 • 1,5 liter water
 • 3 bosjes peterselie
 • 1 kilo citroenen
 • Een snufje baking soda

Bereiding

Probeer op zoek te gaan naar biologische citroenen om er zeker van te zijn dat je geen pesticiden en chemicaliën binnenkrijgt.

 • Het is altijd verstandig om citroenen te wassen met wat water gemend met baking soda om ze grondig te desinfecteren.
 • Zodra je de citroenen hebt gewassen snijd je ze in schijfjes en zet je ze aan de kant.
 • Breng vervolgens het water aan de kook. Voeg dan de citroenen en de gehakte peterselie toe en laat het water afkoelen.
 • Dek het mengsel goed af en berg het op in de koelkast.
 • Drink per dag ongeveer 120 ml van dit mengsel.

Je kunt de drank het beste ’s ochtends drinken, zodat je gedurende de hele dag van de voordelen blijft profiteren. Probeer dit mengsel regelmatig te drinken om de beste resultaten te behalen, totdat je merkt dat je cholesterolgehalte gedaald is.

Onthoud dat de resultaten grotendeels afhankelijk zijn van het dieet dat je aanhoudt en je leefstijl. Probeer slechte gewoontes die een negatieve invloed hebben op je cholesterolgehalte te vermijden. Dit zijn gewoontes als het drinken van alcohol, roken en het hebben van een sedentaire leefstijl. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Arber, A. (1986). Herbáis, Their origin and evolution. A chapter in the history of botany, 1470-1670. Cambridge: Cambridge UP.
 • Berdonces, J.L. (1998). Gran enciclopedia de las plantas medicinales: el dioscórides del tercer milenio. Madrid: Tikal.
 • Vanaclocha, B., & Cañigueral, S. (2003). Fitoterapia: vademecum de prescripción. Barcelona: Masson.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.