De beste planten om je te helpen gewicht te verliezen

Soms worden we moe van strikte diëten en geven we het snel op. Er is een natuurlijke manier om gewicht te verliezen met medicinale planten en kruiden.
De beste planten om je te helpen gewicht te verliezen

Laatste update: 23 februari, 2019

Gewichtsverlies is een constante realiteit in onze wereld. Het verliezen van gewicht op een gezonde en gebalanceerde manier is ons primaire doel, maar soms worden we moe van strikte diëten en geven we het op na een korte tijd.

Dat is de reden waarom we je iets willen vertellen over een natuurlijke manier om gewicht te verliezen: met medicinale planten en kruiden.

De planten die we je zullen laten zien, zijn makkelijk te vinden. Je kunt ze kopen in gezondheidswinkels en vaak ook in supermarkten. We raden altijd aan dat je ze in hun natuurlijke vorm koopt.

Soms verliest het, zoals bij groene thee het geval is wanneer je het consumeert in de standaard theezakjes waar deze infusie in verkocht wordt, een aantal eigenschappen die het bezit. In natuurwinkels worden ze in hun meest natuurlijke vorm verkocht en dit raden we altijd aan.

De beste planten om je te helpen gewicht te verliezen

Groene thee

Groene Thee

Waarom groene thee?

Groene thee is een uitstekende manier om gewicht te verliezen en het staat bekend om de antioxidante eigenschappen die het bezit. Verschillende onderzoeken zijn gedaan om het te bevestigen en ze hebben geconcludeerd dat je vetpercentage met 30% wordt verminderd, vooral rond je taille, als je het regelmatig drinkt.

Het is diuretisch en dankzij de catechines die het bevat, forceert het je lichaam om in thermogenese te gaan om energie te verbranden, wat ook voorkomt dat suiker ophoopt in de vorm van vet.

Hoe zou ik het moeten consumeren?

Je zou het drie keer per dag na elke maaltijd moeten drinken. Je zou in ieder geval een half uur moeten wachten na het eten, omdat groene thee de synthese van ijzer in je lichaam kan voorkomen.

 • Maak een infusie met een eetlepel groene theeblaadjes.
 • Kook het dan.
 • Laat het vervolgens een paar minuten staan.

Aloë vera

Aloë Vera

Waarom aloë vera?

 • Vermindert visceraal vet. Dankzij de plantensterolen die het bezit, vermindert het buikvet, dat bekend staat als gevaarlijk vet, omdat het je primaire organen omringt. Aloëveragel vermindert ook triglyceriden in je bloed.
 • Verlaagt je bloedsuikerspiegel. Plantensterolen houden de bloedsuikerspiegel onder controle, wat je in staat stelt om gewicht te verliezen.
 • Bevordert het metabolisme van vet in bloed. De lophenol en cycloaternol in aloë vera activeren bepaalde receptoren die het metabolisme van vet in je lever stimuleren, wat je helpt om gewicht te verliezen. Het is ook een uitstekend laxeermiddel en reiniger van giftige stoffen.

Hoe zou ik het moeten consumeren?

Je zou een smoothie moeten maken als je aloë vera wilt consumeren. Drink deze smoothie in de morgen.

 • Doe een eetlepel aloëverapulp in een blender. Het zou er dik en transparant uit moeten zien. Gebruik alleen het binnenste, niet de schil.
 • Voeg een glas water en een eetlepel honing of gelei toe om de smaak te verbeteren.
 • Meng het goed en drink er elke keer een klein beetje van.

Thee van laurier en kaneel

Kaneel

Waarom laurier en kaneel?

Mis deze infusie niet als je deze nog nooit eerder hebt geprobeerd. Het is een van de meest gebruikte combinaties voor gewichtsverlies. Deze infusie is dus essentieel voor diëten.

Laurier is een diuretische plant, die vastgehouden vocht elimineert, terwijl kaneel helpt om vet te metaboliseren op celniveau, dankzij de op terpeen gebaseerde en essentiële zuurcomponenten, wat je helpt om gewicht te verliezen.

Hoe zou ik het moeten consumeren?

Je zou dit drie keer dag moeten drinken: 1 kopje voor het ontbijt, 1 kopje voor de lunch en 1 kopje een half uur voor het slapen gaan.

 • Je hoeft alleen maar een glas water te koken en daar een takje laurier en een stukje kaneel aan toe te voegen.
 • Laat het inwerken en drink het vervolgens op.

Peterselie

Sap van Peterselie

Waarom peterselie?

Peterselie is niet alleen een aromatische plant die je toe kan voegen aan je maaltijden. Dankzij de componenten zoals lysine en essentiële zuren zoals apiol is het sterk aanbevolen voor gewichtsverlies. Daarnaast vermindert het ook cholesterol en geeft het je een hoop vitaminen en mineralen, zoals ijzer.

Hoe zou ik het moeten consumeren?

Je zou het moeten drinken in een infusie.

 • Doe een theelepel peterselie in kokend water en laat het trekken. Je kan twee glazen per dag drinken. Je kan het ook combineren met je maaltijden door het te mengen met selderijsap en wortels. De smaak zal daardoor beter zijn.

Cayennepeper

Infusie van Cayenne

Capsaïcine is wat cayenne de hete en gekruide smaak geeft en wat je helpt om gewicht te verliezen. Het vermindert calorie-inname en het verwijdert vetweefsel en vetgehalte in je bloed, wat ook de ophoping van vet voorkomt.

Hoe zou ik het moeten consumeren?

We willen je ten eerste waarschuwen dat de smaak erg sterk is. Het is effectief, maar sterk. Het is normaal om één glas per dag te drinken na je hoofdmaaltijd.

 • Kook een glas water en voeg minder dan een halve theelepel cayenne toe.
 • Drink het dan langzaam op.

Gember

Gember

Waarom gember?

 • Gember verbetert de spijsvertering en heeft een verzadigend effect.
 • Elimineert niet alleen water, maar het verbrand en elimineert ook vet.
 • Zorgt ervoor dat je je sneller vol voelt.
 • Helpt om glucosewaarden onder controle te houden.
 • Voorkomt maagontstekingen.
 • Verbetert je metabolisme.

Hoe zou ik het moeten consumeren?

Het is belangrijk om dit voor je maaltijden te drinken, in ieder geval vijftien minuten voor je lunch en avondeten. Het zal je spijsvertering verbeteren en voorkomt dat vet ophoopt in je lichaam.

 • Je hoeft alleen maar gember te raspen totdat je een theelepel vol hebt.
 • Doe dit in kokend water en laat de infusie vervolgens een paar minuten inwerken. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
 • Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
 • Chacko, S. M., Thambi, P. T., Kuttan, R., & Nishigaki, I. (2010). Beneficial effects of green tea: A literature review. Chinese Medicine. https://doi.org/10.1186/1749-8546-5-13

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.