Peterselie en citroen om je nieren te ontgiften

Naast een goed middel om de nieren te ontgiften is een mengsel van peterselie en citroen hoog in vitaminen en het wordt dan ook ten zeerste aanbevolen voor mensen met bloedarmoede.
Peterselie en citroen om je nieren te ontgiften

Laatste update: 24 september, 2018

Maar weinig planten zijn zo reinigend als peterselie. We gebruiken het in veel recepten om smaak toe te voegen, maar het heeft ook geneeskrachtige eigenschappen die zeer effectief zijn voor veel verschillende kwalen. En in combinatie met citroensap is het een goede behandeling voor het ontgiften van de nieren. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je peterselie en citroen kan gebruiken.

Daarom moeten we de nieren ontgiften

nierpijn

Het reinigen van de nieren is niet iets wat we alleen af en toe eens een keer moeten proberen – het is een gewoonte die we onszelf moeten aanleren in ons dagelijks leven om te genieten van een betere algemene gezondheid. Vergeet niet dat het doel van de nieren is om ons bloed te zuiveren en overtollige afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Wat gebeurt er met ons als ze niet goed functioneren en te veel eiwit of giftig materiaal zich opbouwt? Deze gifstoffen gaan in ons bloed zitten en maken ons ziek, wat zich manifesteert als koliek, nierstenen en andere ziekten. Dit moet worden vermeden. De volgende tips helpen, dus het is belangrijk om ze op te volgen:

 • Drink veel vocht en beperk de consumptie van zuivelproducten.
 • Verminder je inname van bewerkte voedingsmiddelen.
 • Vervang dierlijke eiwitten door plantaardige bronnen.
 • Gebruik minder zout in je maaltijden en vermijd ook snoepjes en alcohol.

Het vergt enige inspanning, maar er is geen twijfel dat je je beter zal voelen…

Hoe weet je wanneer het tijd is om de nieren te ontgiften?

nier-arts

Let op het volgende in het belang van je gezondheid:

 • Hoe ziet je urine eruit – vooral de kleur? Is het koffiekleurig of zoals cola? Dit is een duidelijke aanwijzing dat er een probleem is met de nieren.
 • Hoge niveaus van spanning.
 • Rugpijn, met name lage rugpijn die uitstraalt naar de buik.
 • Overmatige dorst.
 • Een frequente behoefte om te urineren, maar zonder een gevoel van opluchting.
 • Het hebben van gezwollen enkels of wallen rond de ogen.
 • Onverklaarbare vermoeidheid.
 • Vergeet niet dat deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door vele andere ziekten of aandoeningen, maar als je er meer dan twee of drie tegelijk ervaart is het waarschijnlijk tijd om contact op te nemen met je huisarts.

Hoe kun je peterselie en citroen gebruiken om de nieren te reinigen?

sap

1. Peterselie

 • Peterselie is een krachtige antioxidant: het helpt het regenereren van cellen en vergemakkelijkt de nierfunctie.
 • Het is rijk aan mineralen die helpen de nieren sterk te laten blijven en helpen bij het verwijderen van giftige stoffen en vetten uit deze belangrijke organen.
 • Het bevat bètacaroteen, chlorofyl, en vitamine C: ideaal voor de bestrijding van infecties, tumoren, en natuurlijk ook het versterken van het immuunsysteem van het lichaam.
 • Peterselie is een uitstekend diureticum: het helpt het lichaam om vloeistoffen op een natuurlijke wijze te elimineren.
 • Het verlaagt hoge bloeddruk en het verbetert ook de gezondheid van de nieren.

2. Citroen

Citroensap is rijk aan vitamine C en B. Beide helpen bij het versterken van de bloedvaten in de nieren, wat belangrijk is in de strijd tegen hoge bloeddruk en natuurlijk bevorderen ze ook de reiniging. Citroenen zijn verbluffend goed.

Citroenen zijn laag in natrium, maar hoog in kalium, wat ideaal is voor de nieren. Inderdaad, veel artsen raden aan zout te vervangen door citroensap. Het is eenvoudig en zeer gezond!

Hoe verkrijg je de voordelen van peterselie en citroen?

peterselie

Dit is heel eenvoudig – in dit artikel zullen we je een makkelijk recept met peterselie en citroensap laten zien, dat fantastisch is voor je lichaam. Het is een goed idee om dit ten minste twee dagen per week te maken.

Hoe maak je het recept met peterselie en citroen?

Je hebt hier vijf takjes peterselie voor nodig. Was ze eerst en kook dan een liter water in een pan. Voeg de peterselie toe aan het kokende water om de reinigende eigenschappen van deze plant vrij te geven.

Dit is een klassieke behandeling waar je waarschijnlijk al van gehoord hebt. Natuurlijke geneeskunde is meestal heel effectief dankzij de therapeutische voordelen die planten bieden. Zodra de peterselie een tijdje in het kokende water heeft gezeten, voeg je het sap van een citroen toe en voilà! Je bent klaar.

En wanneer moet je het drinken, vraag je je af? Het recept is voor vier bekers, dus begin met een glas in de ochtend op een lege maag. Neem er nog één na de lunch, één in het midden van de middag en één na het avondeten. Het zal je spijsvertering verbeteren en natuurlijk je nieren ontgiften.

Je kunt dit één of twee keer per week doen. Het smaakt misschien een beetje sterk, maar vergeet niet dat dit recept met peterselie en citroen veel vitaminen bevat die je genoeg energie zullen geven en het helpt ook als je lijdt aan bloedarmoede. Dus waarom begin je niet vandaag? Je nieren zullen je dankbaar zijn!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.