Reinig je nieren op natuurlijke wijze in één week

21 november 2018
Nieren zuiveren is ondermeer belangrijk voor een goede gezondheid.

Je nieren zijn organen die onder andere belast zijn met het reinigen van het bloed van potentieel schadelijke stoffen via de urine en het reguleren van lichaamsvocht. Het zijn belangrijke organen en daarom moet je ze goed verzorgen en in balans houden.

We zullen uitleggen hoe je je nieren gemakkelijk en op natuurlijke wijze reinigt. Door middel van het uitvoeren van een wekelijkse reiniging, die je één of twee keer per jaar kunt doen.

Inleidend advies

Probeer niet te veel van het volgende voedsel te eten gedurende de week dat je bezig bent met het reinigingsproces:

 • Melk en zuivelproducten
 • Vlees (vooral rood vlees en vleeswaren)
 • Zeevruchten
 • Witte suiker
 • Tafelzout of geraffineerd zout
 • Alcoholische dranken
 • Koffie
 • Tabak

Als je medicijnen gebruikt raden we aan om vooraf contact op te nemen met je huisarts. Immers, er kunnen namelijk altijd bijwerkingen optreden. Het is het beste om een reiniging te doen als je geen medicijnen gebruikt.

Paardenstaart en ananasschil-infusie

Bereid iedere dag een liter paardenstaart en ananasschil-infusie. Was en snijd beide producten goed voor je ze bereid. Paardenstaart moet tien minuten koken en dan nog vijf minuten staan, terwijl ananasschil twintig minuten moet koken en tien minuten moet staan. Je kunt ze apart of tegelijkertijd bereiden, zolang je je maar aan de kooktijden houdt.

ananas-schil

Zodra de infusie warm is kun je het indien gewenst zoeter maken met een beetje stevia .

Drink het gedurende de dag en stop halverwege de middag (zodat je ’s nachts niet naar het toilet hoeft) en drink het altijd buiten de maaltijden om.

Deze infusie is rijk aan mineralen, zoals silicium, en zal je helpen om overmatig vocht te verwijderen en het gaat nierontsteking tegen.

Als je de neiging hebt om urineweginfecties te krijgen kun je ook papaja toevoegen aan de infusie.

Leestip:
Ontgift je lichaam met papaja en ananas

Reinigend dieet

Je moet heel voorzichtig met je eten omgaan en streng deze richtlijnen volgen om de verwachte voordelen van de reiniging te krijgen. Je moet ook proberen een beetje voorzichtiger te zijn met voedsel vóór en na het reinigen. Zo hoeft je lichaam geen drastische veranderingen te ondergaan.

Ontbijt

Voor het ontbijt ga je voor een fruitsmoothie en een groentedrankje met havermout of rijst of wat volkoren toast met tahin (sesampasta), avocado, ei of knoflook en olie.

drankje

Lunch

Begin de lunch elke dag met uiensoep, die je kunt maken door het koken van een ui voor elke liter water. Je kunt het op smaak brengen met een beetje peterselie, citroen en een snufje zeezout en cayennepeper.

Als een tweede gerecht kun je kiezen uit één van de volgende opties en het dagelijks veranderen:

 • Bruine rijst en peulvruchten
 • Wit vlees en salade
 • Vis en gegrilde groente
 • Granen (gierst, quinoa, havermout) met pesto (verse basilicum, pijnboompitten of walnoten, knoflook, olie en een snufje zeezout, alle ingrediënten moeten goed worden gemengd)
 • Ei en guacamole met rijst- of maiswafels
 • Volkoren pasta met paddenstoelen en erwten
 • Tomaten, rucola, avocado, komkommer, gedroogd fruit, mais, olijven en een hardgekookt ei met volkoren toast

uien-soep

Avondmaaltijd

Het diner zal iedere dag bestaan uit een groentesoep (kool, courgette, pompoen, ui, enz.), die je kookt met een theelepel gepoederde kurkuma en een eetlepel havermoutvlokken.

Als dessert kun je een gebakken appel met noten eten.

Lees ook:
Heerlijke recepten voor groentesoep

Tussen de maaltijden door

Als je later in de ochtend of in de middag honger krijgt, eet dan wat vers fruit of gedroogd fruit (dadels, pruimen, abrikozen).

Je moet goed water drinken

Water drinken is iets wat je goed moet doen gedurende de dag buiten de maaltijden om, naar je eigen behoeften, het ritme van het leven, de tijd van het jaar enz. Je moet ook weer niet te veel water drinken, maar houd je lichaam goed gehydrateerd. Als je bijvoorbeeld een ontstoken nier hebt en je urineert niet normaal, is het het beste om geen vloeistoffen te misbruiken totdat er verbetering optreedt.

Het is vooral belangrijk om warm water te drinken op een lege maag om je lichaam op gang te krijgen.

Verwarm je nieren

Je nieren zijn, samen met je lever, de enige organen die sterk kunnen profiteren van directe toepassing van warmte, omdat ze de neiging hebben om koud te worden. Jouw nieren houden ook verband met het niveau van je energie. Het warm houden ervan zal je welzijn en vitaliteit verbeteren.

Je kunt dit gedurende een half uur per dag doen met behulp van een elektrische deken, een kruik, een massage of door het bedekken van het hele gebied met natuurlijke wol. Houd dit advies vooral in gedachten als het koud is buiten.

Foto’s eigendom van Foodmayhemcom en lablascovegmenu