Ontgift je lichaam met papaja en ananas

Als je er over nadenkt om te je lichaam te reinigen, probeer dan dit detox-dieet dat je lichaam zal ontgiften. Je zal er weg van zijn!
Ontgift je lichaam met papaja en ananas
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 07 november, 2022

Het lichaam is vaak het slachtoffer van veel problemen die vermeden kunnen worden met een beetje extra zorg. Vandaag zullen we je de eerste stappen leren om je lichaam te reinigen met papaja en ananas.

Papaja en ananas zijn de vruchten waar we ons in dit artikel zullen op focussen. Ze zijn echt heerlijk en heel rijk aan helende eigenschappen, zodat je bij het combineren veel meer krijgt dan een eenvoudige drank. De consumptie van deze vruchten is dan ook een geweldige manier om vet te verbranden en je hele lichaam te reinigen.

Hun hoge gehalte aan vitaminen en lage gehalte aan calorieën zorgen ervoor dat je lichaam gereinigd wordt van gifstoffen. Bovendien zullen ze je helpen het hoofd te bieden aan alle omstandigheden die je gezondheid beïnvloeden. Daarnaast helpen ze ook om je spijsvertering te versnellen en je langer vol te laten voelen.

Waarom een dieet proberen om te ontgiften?

Veel van de voedingsmiddelen die je eet bevatten schadelijke stoffen. Deze vind je in de natuur door vervuiling en besmetting. Schadelijke stoffen vind je trouwens niet alleen in wat je eet: het kan ook komen door dingen die je aanraakt en de lucht die je in ademt.

Je kunt de schade die de gifstoffen veroorzaken minimaliseren door een bewustere en gezondere levensstijl aan te nemen.

Hoe kan je dat doen?

Door reiniging en ontgifting in je routine op te nemen.

In die zin kun je er dan ook zeker van zijn dat een reiniging- of ontgiftingsdieet er niet alleen is om af te vallen. Het zal je namelijk ook helpen om alle gifstoffen te verwijderen die je lichaam kunnen beschadigen. Bovendien kunnen een paar kilo afvallen en een betere figuur krijgen fantastische bijwerkingen zijn van je beslissing.

Ontgiftingsdieet met papaja en ananas

Papaja en ananas zijn ideaal als ontgiftingsdieet

Een ontgiftingsdieet zou tussen de drie en de zes dagen moeten duren. Het kan je helpen om je gezonde levensstijl op gang te helpen. In dit dieet op basis van twee soorten fruit moet je de volgende zaken elimineren:

 • rood vlees
 • zuivelproducten
 • verzadigd vet
 • geraffineerde koolhydraten

De belangrijkste bron van voedingsstoffen zijn smoothies gemaakt met papaja en ananas. Hierbij kan je andere magere bronnen van vezels eten. Je moet ook veel water drinken. Drink deze smoothies ‘s morgens en voordat je ‘s avonds naar bed gaat.

De eigenschappen van ananas

Ananas vergemakkelijkt het spijsverteringsproces omdat het water en vezels bevat. Daarnaast biedt het mineralen zoals zink, magnesium en ijzer.

Naast de vitaminen A, B en C is ananas een krachtige bron van natuurlijke antioxidanten. Het is ook een diureticum en kan constipatie onder controle houden dankzij het vezel- en pectinegehalte.

Deze eigenschappen vergemakkelijken de opname van suiker door je lichaam, waardoor je je bloeddruk onder controle kunt houden. Bovendien kan je op die manier hart- en vaatziekten, alsook diabetes voorkomen. Het kan je op die manier ook helpen met gewichtsverlies.

Eigenschappen van papaja

Deskundigen zullen uitleggen dat papaja tot 90% water bevat. Het bevat onder meer veel vitamine A, B, C en D.

Eigenschappen van papaja

Het vitamine C-gehalte is zo hoog dat je slechts 100 gram van dit fruit nodig hebt om de dagelijkse benodigde hoeveelheid binnen te krijgen. Papaja is ook rijk aan mineralen zoals kalium, calcium en magnesium.

Dankzij de papaïne, een enzym, verbetert papaja je spijsvertering.

Beheers je verlangen om te eten

Dankzij de vezelrijke inhoud zullen papaja en ananas je een vol gevoel bezorgen. Ze bevatten ook heel weinig calorieën, waardoor ze perfect zijn om je eetlust onder controle te houden. Dit zal je helpen om een gezond gewicht te bereiken.

Om je zin naar voedsel te reguleren, consumeer je drie porties van deze vruchten per dag. Op die manier krijg je een evenwichtig en gezond dieet.

Smoothie van papaja en ananas

Ingrediënten

 • ½ papaja
 • ½ ananas
 • 2 kopjes amandelmelk (of water)
 • 1 eetlepel honing
 • IJs, indien gewenst
 • Komkommer of aloëvera, indien gewenst

Bereiding

 • Na het wassen van alle ingrediënten, mix je ze met de blender en verwerk je ze tot een gladde, homogene drank.
 • Drink deze smoothie zes dagen, bij het ontbijt en voor het slapengaan.
 • Je kunt ook ananas en papaja toevoegen aan je dagelijkse menu. Zorg ervoor dat je er onverwerkt plantaardig voedsel bij eet met een laag vetgehalte.
Sap van papaja en ananas is heel rijk aan vitaminen

Andere manieren om van deze vruchten te genieten

In een reinigingsdieet kun je op verschillende manieren van papaja en ananas genieten. Hier zijn enkele andere opties die je kunt uitproberen.

Gegrild

Dit dient onder andere als tussendoortje. Snij enkele plakjes en spies ze. Leg ze daarna op de grill voor een smakelijke begeleiding van een hoofdmaaltijd.

In salades

Je kunt ze toevoegen voor een ander tintje aan je salades. Je kunt kleine stukjes van deze vruchten toevoegen aan je salades en daarna lichtjes besprenkelen met een vinaigrette.

Net zoals met elke reiniging, is creativiteit fundamenteel voor succes. De natuurlijke en helende eigenschappen van papaja en ananas zijn duidelijk, dus mis deze kans niet om je lichaam te helen en een nieuwe levensstijl te beginnen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • El-Shazly, S.A., Ahmed, M.M., AL-Harbi, M.S. et al. Food Sci Biotechnol “Physilogical and molecular study on the anti-obesity effects of pineapple (Ananas comosus) juice in male Wistar rat” (2018) 27: 1429. https://doi.org/10.1007/s10068-018-0378-1
 • Gutiérrez Zavala Ángel, Ledesma Rivero Luis, García García Isabel, Grajales Castillejos Octavio. Capacidad antioxidante total en alimentos convencionales y regionales de Chiapas, México. Rev Cubana Salud Pública  [Internet]. 2007  Mar [citado  2018  Oct  27] ;  33( 1 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0864-34662007000100008&lng=es.
 • Lim, Y. Y., Lim, T. T., & Tee, J. J. (2007). Antioxidant properties of several tropical fruits: A comparative study. Food Chemistry103(3), 1003–1008. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.08.038.
 • Nutrition Data. Papayas, raw.
 • Nutrition Data.Pineapple raw, all varieties.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.