Dit is de eenvoudige 15-15-15-routine van Jennifer Aniston

In dit artikel beschrijven we de 15-15-15-routine van Jennifer Aniston, die ervoor zorgt dat ze op 53-jarige leeftijd een perfect figuur heeft.
Dit is de eenvoudige 15-15-15-routine van Jennifer Aniston
Leonardo Biolatto

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Leonardo Biolatto.

Laatste update: 03 mei, 2023

Jennifer Aniston heeft een gebeeldhouwd en mooi lichaam op 53-jarige leeftijd. Dit is voor een deel te danken aan de 15-15-15-routine die ze uitvoert.

Het is belangrijk te bedenken dat de resultaten die de beroemde actrice laat zien ook te danken zijn aan de discipline die ze heeft ten aanzien van sport, door dagelijks te trainen. Bovendien vult ze deze routine aan met een gezond eetplan volgens haar behoeften.

In dit artikel vertellen we je alles over hoe je deze beroemde routine uitvoert, zodat je de stappen van de ster uit onder andere Friends kunt volgen.

Wat is de 15-15-15-routine van Jennifer Aniston?

Volgens wat de beroemde actrice op een gegeven moment onthulde, moest ze na het oplopen van een lichamelijke blessure haar trainingsmethode veranderen, waarbij ze zich een tijdje concentreerde op Pilates. Ze zei echter dat ze het miste om een cardioroutine te doen die haar genoeg liet zweten. Dus begon ze de 15-15-15 toe te passen. Ze merkte het volgende op:

“Ik heb een soort beweging nodig, al is het maar 10 minuten per dag op een trampoline…. Ik miste dat soort zweet van als je hard traint. Dus ik ga terug naar mijn 15-15-15-methode.”

-Jennifer Aniston-

Maar wat is deze training die nu al de krantenkoppen haalt? Het is eenvoudig maar efficiënt!

Het is een combinatie van loopband, elliptisch en spinning voor 15 minuten elk. Hoewel deze serie heel goed heeft gewerkt voor de ster van films als We’re the Millers, zijn er tegenwoordig talloze variaties, afhankelijk van de behoeften en doelen van elke persoon.

Er zijn mensen die liever triades van oefeningen doen, zoals rennen, springen en squats. Ook zijn er anderen die de tijd voor elke beweging aanpassen en elke beweging inkorten tot 10 minuten.

Het doel is het aanhouden van langdurige routines, waarbij hoge en matige intensiteit worden gecombineerd. Dit voorkomt dat mensen zich vervelen in hun dagelijkse training.

We denken dat je het misschien ook leuk vindt om dit artikel te lezen:
De trainingsroutine van Maria Pedraza om een slank figuur te behouden

Jennifer Aniston loopt hard
Deze routine bestaat uit het doen van triades van cardiovasculaire oefeningen. Credits: Getty Images.

Wat zijn de voordelen van de 15-15-15-routine?

Het eerste wat we kunnen zeggen is dat dit type cardiometabolische training met hoge intensiteit de eentonigheid van traditionele routines doorbreekt. Het stelt mensen in staat hun tijd beter te benutten. Op elk moment van de dag kan de 15-15-15 of 10-10-10-methode worden uitgevoerd, zonder je zorgen te maken over de openings- of sluitingstijd van de sportschool.

Het is ook vermeldenswaard dat het niet nodig is om de 45 of 30 minuten oefening achter elkaar uit te voeren. Je kunt de tijd in twee of drie partijen verspreid over de dag volbrengen.

Wie machines tot zijn beschikking heeft, kan het zelfs in Jennifer Aniston-stijl doen: een combinatie van elliptisch, loopband en spinning. Aan de andere kant hebben degenen die liever andere activiteiten doen, touwtje springen, wandelen, buiten rennen en squats tot hun beschikking.

Er zijn mensen die misschien twijfelen aan de voordelen en de impact op het lichaam van deze mini-workouts, maar het moet gezegd worden dat wetenschappelijke studies (Engelse link) beweren dat dit type cumulatieve oefening dezelfde voordelen heeft als een continue routine.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Maak kennis met de Full Body Routine van Chris Hemsworth

De nadelen van deze methode om in gedachten te houden

Gewichtheffen
De sleutel is om de 15-15-15-routine te combineren met krachtwerk. Zo krijg je betere resultaten en vul je de aerobe oefeningen aan.

In plaats van “nadelen” van de 15-15-15-routine, zullen we het gewoon hebben over welke dingen je niet moet nalaten als je met deze methode begint. Lichaamsbeweging is heel belangrijk en voorkomt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO – Spaanse link) verschillende ziekten, zoals hartziekten, diabetes en zelfs kanker.

Het vermindert ook symptomen van depressie en angst, verbetert het geheugen en bevordert de gezondheid van onze hersenen.

Deze routine moet echter worden aangevuld met krachttraining om de spieren te verstevigen. Cardiovasculaire oefening, zoals de 15-15-15-routine, verbrandt calorieën, maar vergroot de spiermassa niet. Het is belangrijk om de vetvrije massa te behouden om niet te lijden aan sarcopenie of gebrek aan kracht bij het ouder worden.

Het is geen kwestie van voorrang geven aan krachttraining of cardio. In plaats daarvan gaat het om de combinatie van de twee die het meest heilzaam is. Een wetenschappelijke analyse uit 2020 (Engelse link) stelde in feite vast dat slechts 6 weken van beide bewegingen voldoende is om het lichaamsgewicht van vrouwen te verminderen zonder de hoeveelheid spieren te verminderen.

Want het basisrisico van concentratie op aerobe oefeningen is het verwaarlozen van spierversteviging. Soms geven we in het streven naar een soort silhouet te weinig belang aan spierweefsel.

En hoewel we het nu misschien niet merken, zullen we naarmate we ouder worden actieve en gezonde vezels in onze spieren nodig hebben, waardoor we ons met minder moeite kunnen bewegen en onze dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren.

Kende je Jennifer Aniston’s 15-15-15-routine al?

Het ideale type routine hangt sterk af van de specifieke behoeften van elke persoon. Daarom is het altijd het beste om een professional te raadplegen die ons kan begeleiden en helpen een gezond lichaam te bereiken, zoals dat van Jennifer Aniston.

De 15-15-15-routine is heel gemakkelijk op te nemen in je dagelijkse routine. Het is optimaal wanneer het schema krap is en we geen manier kunnen vinden om tijd vrij te maken voor de sportschool.

Het is aan te bevelen om te beginnen met een trainingsplan dat ook een gezond dieet omvat. Oefening moet ondersteund worden door de juiste voedingsstoffen. Als je vragen hebt, kun je je altijd tot een voedingsdeskundige wenden voor advies.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Cada movimiento cuenta para mejorar la salud. Organización Mundial de la Salud. 2020.
  • Görner, K., & Reineke, A. (2020). The influence of endurance and strength training on body composition and physical fitness in female students. Journal of Physical Education and Sport20, 2013-2020.
  • Murphy MH, Lahart I, Carlin A, Murtagh E. The Effects of Continuous Compared to Accumulated Exercise on Health: A Meta-Analytic Review. Sports Med. 2019 Oct;49(10):1585-1607.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.