De inname van 5 vruchten beperken om af te vallen

Niet alle vruchten zijn geweldig om af te vallen of om je figuur te behouden. Er zijn veel vruchten die veel suiker bevatten. In dit artikel zullen we een aantal producten bekijken waarvan je veel kunt eten en waarvan sommige met mate kunnen worden gebruikt.
De inname van 5 vruchten beperken om af te vallen

Laatste update: 18 januari, 2019

We weten allemaal hoe moeilijk het is om in vorm te blijven of om een dieet te volgen. Het is echter gemakkelijker dan je denkt. Wat moet je doen als je wilt afvallen? Het is vrij eenvoudig: je moet de inname van bepaalde vruchten beperken! In dit artikel zullen we de voedingsmiddelen met je delen die je moet vermijden om af te vallen.

Als je deze aanbevelingen opvolgt, kunt je snel en effectief de doelen bereiken die je voor ogen hebt.

De inname van 5 vruchten beperken

1. Avocado versus bessen

Vruchten beperken avocado's en bessen

Avocado’s worden beschouwd als vruchten die het lichaam voorzien van gezonde vetten. Maar je moet de inname van deze vruchten beperken. Immers, als je ze in te grote hoeveelheden eet, kan dit contraproductief zijn.

Dit komt door het hoge calorische gehalte, ze bevatten ongeveer 200 Kcal. Daarom is het een goed idee om ze in kleine hoeveelheden te eten. In plaats daarvan kun je het vervangen door een handvol bessen.

Bessen zijn een van de beste opties voor het verbranden van vet, het versnellen van het metabolisme en het kalmeren van het hongergevoel. Dit is te danken aan de antioxidante eigenschappen die het lichaam vrij houden van giftige stoffen en vetophopingen.

2. Peren versus watermeloen en meloenen

Een van de voordelen van watermeloen en meloenen is hun hoge gehalte aan water en vezels. Dit draagt ​​bij aan een betere vertering van de rest van het voedsel dat je overdag wilt eten.

Daarom is het een goed idee dat je ze bij het ontbijt consumeert door ze in een goede fruitsalade te mengen. Of, als je wilt, kun je er een suikervrije smoothie mee maken.

Peren bevatten ook een goede hoeveelheid vezels. Toch moet je de inname van deze vruchten beperken volgens het advies van specialisten omdat ze constipatie kunnen veroorzaken.

3. Abrikoos versus aardbeien

Vruchten beperken abrikozen aardbeien

Abrikozen zijn zeer voedzame vruchten die een groot percentage vitamines bevatten, evenals tal van andere voordelen voor ons lichaam. Overmatig gebruik kan echter een reeks complicaties veroorzaken.

Als je op de pit wilt kauwen moet je heel voorzichtig zijn. Er is aangetoond dat de pit van deze vrucht een chemische en natuurlijke substantie bevat die amygdaline wordt genoemd.

Deze substantie kleeft gemakkelijk aan de wanden van de maag wanneer deze in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Vervolgens is het lichaam verantwoordelijk voor het afbreken ervan en kun je misselijkheid ervaren. Dat is dan ook de reden dat je de inname van deze vruchten beperken moet.

Het is daarom beter om voor aardbeien te kiezen. Dit is een vrucht met weinig suiker en is veel gemakkelijker verteerbaar. Bovendien biedt het ook eindeloze voordelen door de antioxidanten die je kunnen helpen om je gewenste figuur te bereiken.

4. Druiven versus appels

Of je nu wat vet wilt verwijderen of wat extra kilo’s wilt verliezen, appels eten kan je helpen om dit te bereiken.

Ze zijn een geweldige fruitsoort om te helpen bij de spijsvertering vanwege hun hoge vezelgehalte. Bovendien bevatten ze niet zoveel calorieën:  amper 100 Kcal.

Aan de andere kant zijn druiven vruchten die ondanks dat ze geen hoog suikergehalte hebben, sappen maken die behoorlijk calorie- en suikerrijk zijn. Ze kunnen ook het vermogen hebben om het glazuur van je tanden te eroderen en hun zaadjes kunnen de functies van de darm veranderen als je ze te vaak eet. Je kan beter de inname van deze vruchten beperken als je af wilt vallen.

5. Bananen versus grapefruit

Vruchten beperken bananen grapefruit

Als je snel wilt afvallen, is het beter om te kiezen voor grapefruit. Dit is een vrucht met veel krachtigere eigenschappen dan die van bananen.

Bananen behoren tot de categorie vruchten die trager worden geconsumeerd en bevatten ook een hogere calorische waarde dan grapefruits.

In elk geval moet je er rekening mee houden dat alleen al omdat het voedsel op de lijst niet sterk wordt aanbevolen voor een dieet met afvallen, dit niet betekent dat je ze volledig uit je dieet moet verwijderen. Je hoeft alleen de hoeveelheid die je eet van deze vruchten beperken.

Alle vruchten bevatten een bepaald percentage vetten en suiker. De sleutel is om te weten hoe je ze in de juiste hoeveelheden kunt eten. Een gebalanceerd dieet en lichaamsbeweging zijn van fundamenteel belang voor het behalen van resultaten.  Wellicht ook interessant voor jou

De voordelen van citrusfruit bij het ontbijt
Gezonder LevenLees het op Gezonder Leven
De voordelen van citrusfruit bij het ontbijt

In dit artikel delen we een lijstje van de voordelen van citrusfruit, met name wanneer je deze vruchten consumeert bij het ontbijt. Kijk zelf maar!  • Winter AN., Bickford PC., Anthocyanins and their metabolites as thearapeutic agents for neurodegenerative disease. Antioxidants, 2019.
  • Chung WSF., Meijerink M., Zeuner B., Holck J., et al., Prebiotic potential of pectin and pectic oligosaccharides to promote anti inflammatory commensal bacteria in the human colon. FEMS Microbiotl Ecol, 2017. 93 (11).
  • Nunes S., Danesi F., Rio D., Silva P., Resveratrol and inflammatory bowel disease: the evidence so far. Nutr Res Rev, 2018. 31 (1): 85-97.