De 15 beste films op Netflix volgens critici

Het aanbod van Netflix is behoorlijk uitgebreid, maar deze keer gaan we je vertellen wat de 15 films van het platform zijn die het best beoordeeld worden door critici.
De 15 beste films op Netflix volgens critici

Laatste update: 07 november, 2023

Als je niet weet welke films je op Netflix moet kijken, dan is dit het bericht voor jou. We hebben een selectie gemaakt van de best beoordeelde films op Netflix door critici en publiek. In deze lijst vind je films van allerlei soorten, want je weet waarschijnlijk al dat Netflix als doel heeft om zijn abonnees te plezieren met de beste producties die geschikt zijn voor alle smaken.

Hoewel gezegd kan worden dat het platform het niet altijd bij het rechte eind heeft, heeft het een aantal verborgen juweeltjes die must-sees zijn voor alle liefhebbers van goede films. Als jij dat bent, lees dan verder om de lijst te ontdekken.

De critici hebben gesproken: dit zijn de best beoordeelde films op Netflix

Stel kijkt een film

De catalogus van films op Netflix is zo uitgebreid dat de suggesties vaak gericht zijn op de meest commerciële en recente producties. Hoewel dit geen slechte zaak is, zijn er een aantal titels die door critici als beste zijn beoordeeld.

Met dit in gedachten gaan we een kijkje nemen bij de films op Netflix die door filmcritici echt als beste zijn beoordeeld op dit platform.

1. Pinokkio

De meest recente versie van de film over Pinokkio staat bovenaan deze lijst omdat het een werkelijk spectaculaire productie is. De film werd geregisseerd door Guillermo del Toro. Hij werd zelfs zo geprezen door publiek en critici dat hij in 2023 de Oscar won in de categorie Best Animated Feature.

Deze productie is een echt juweeltje. Het is gemaakt met behulp van de stop motion-techniek en het duurde 15 jaar om het te produceren. De vertraging in de productie was voor een groot deel te wijten aan het feit dat geen enkele studio bereid was om het werk, dat een hoge investering vereiste, te financieren. Netflix ging de uitdaging echter aan en het was de moeite waard.

2. Glass Onion: A Knives Out Mystery

De film Glass Onion: A Knive Out Mystery gepositioneerd als een van de meest bejubelde films, die continuïteit geeft aan het verhaal met de Britse acteur Daniel Craig in de hoofdrol. Deze komedie richt zich op de avonturen van detective Benoit Blanc die de uitdaging aangaat om een nieuw mysterie te ontdekken en op te lossen.

3. Athena

Athena is een film geregisseerd door Romain Gavras die werd uitgebracht in 2022, het jaar waarin hij als een van de beste werd gepositioneerd. Op dit moment wordt er nog steeds over gesproken omdat het een van de meest opmerkelijke producties is die op dit platform te vinden is.

De Franse film is gebaseerd op het verhaal van vier broers die door verschillende omstandigheden op gespannen voet met elkaar komen te staan. Het terugkerende leidmotief in de film is het verhaal van Kaïn en Abel.

4. The Power of the Dog

Jane Campion wist critici te boeien met The Power of the Dog, uitgebracht in 2021. Deze western vertelt het verhaal van Phil en George Burbank, twee tegenpolen. Eerstgenoemde wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch, die een staande ovatie kreeg tijdens de première op het filmfestival van Venetië.

5. A Marriage Story

Noah Baumbach brengt ons Scarlett Johansson in een zelden gezien facet van de actrice in de film A Marriage Story. Samen met Adam Driver geven ze leven aan een een getrouwd stel dat uit elkaar gaat en dat de grimmigste kant van een scheiding laat zien. De scheiding treft niet alleen het stel, maar ook hun kinderen.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
12 films over diversiteit en inclusie die je gezien moet hebben

6. Don’t Look Up

Don’t Look Up ging in 2021 in première en werd zeer goed ontvangen door critici en publiek op het streamingplatform. Het wordt zelfs vandaag de dag nog steeds veel bekeken. Regisseur Adam McKay bracht grootheden als Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Mark Rylance, Timothée Chalamet en Ariana Grande samen.

De kritiek op de maatschappij, sociale media en de kijk op de klimaatcrisis zijn onschatbare onderdelen van de productie.

7. Enola Holmes en Enola Holmes 2

De twee Enola Holmes films staan op Netflix en worden door critici het hoogst gewaardeerd. Henry Cavill en Millie Bobby Brown weten hoe ze kijkers verliefd moeten maken op hun avonturen en familiegeheimen.

Hoewel velen dit als een commerciële film beschouwen, heeft het verschillende factoren die het de moeite waard maken om te kijken.

8. Hustle

Adam Sandler is de hoofdrolspeler in Hustle. Het is een film uit 2022 waarin hij een basketbalcoach speelt die een geweldige speler contracteert die hem zou kunnen helpen zijn carrière te consolideren, ware het niet dat hij meerdere persoonlijke en familieproblemen heeft. Ongetwijfeld is dit een film om over na te denken.

9. The Irishman

In 2019 verraste Martin Scorsese iedereen met de film The Irishman. In de hoofdrollen speelden Al Pacino, Robert de Niro en Joe Pesci. Juist deze ontmoeting van geweldige acteurs was wat deze productie naar het grote podium bracht toen hij voor het eerst uitkwam.

Voor critici is dit een geweldige film, maar voor sommige kijkers is het nogal een slaappil, omdat hij vrij lang is en concentratie vereist om de details niet te missen. Bekijk hem zelf en neem je eigen standpunt in.

10. The Last Thing He Wanted

Opnieuw verrast Anne Hathaway ons met een prestatie die haar uit haar comfortzone haalt, door een veteraan-journaliste te spelen die als overheidsinfiltrant betrokken raakt bij wapenhandel. The Last Thing He Wanted is het verhaal dat verfilmd is naar het gelijknamige boek van Joan Didion, in de handen van regisseur en scenarioschrijver Dee Rees.

Vind je dit een leuk artikel? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
6 romantische films die je laten huilen

11. Extraction

Iemand kijkt een film

Extraction, is een film die sinds 2020 op Netflix staat, met Chris Hemsworth in de hoofdrol. Deze legendarische huurling is betrokken bij de zwarte markt en redt de zoon van een Indiase maffiabaas ten koste van zijn eigen welzijn. Zowel de eerste als de tweede film spelen zich af in één partij sensatie en extreme actie.

12. Triple Frontier

Geregisseerd in 2019 door J.C. Chandor, is Triple Frontier een film die kritisch geprezen blijft worden. Dit is voor een groot deel te danken aan zijn hoofdrolspelers.

Het zijn grote filmlegendes zoals Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam en Pedro Pascal. Deze groep ex-militaire veteranen dompelt het publiek onder in een reeks overvallen en avonturen met als doel een drugsdealer uit te schakelen.

13. Mudbound

Regisseur Dee Rees moet wel iets goed doen als haar producties door critici worden geprezen. In dit geval is Mudbound een grimmig portret van racisme in de Verenigde Staten. De inspiratie voor deze productie is de roman van Hillary Jordan. Dit boek legde de raciale geschiedenis in het zuiden van dit land tijdens de Tweede Wereldoorlog bloot.

14. The Trial of the Chicago 7

In 2020 leverde Aaron Sorkin een van de meest geprezen films op Netflix af: The Trial of the Chicago 7. De cast bestaat uit mensen als Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne en Joseph Gordon-Levitt, die een raciaal en sociaal drama tot leven brengen dat gebaseerd is op waargebeurde gebeurtenissen.

Specifiek gaat deze film over het verhaal van een groep demonstranten die zich verzetten tegen de oorlog in Vietnam. Deze groep werd onderworpen aan een gerechtelijke klucht die erop gericht was om nieuwe bewegingen van dit type te voorkomen.

15. The Mitchells vs. the Machines

We sluiten deze lijst van films op Netflix met de beste beoordeling van critici af met een animatiefilm die de harten van de kijkers stal: The Mitchells vs. the Machines. Deze productie werd geregisseerd door Michael Riand en Jeff Rowe. In 2021 won deze film de Annie Awards.

Deze 3D-animatiekomedie vertelt het verhaal van de familie Mitchel. De leden van dit gezin worden redders in een tijd waarin machines de mensheid bedreigen.

Het is jouw beurt om de criticus te zijn: beoordeel je favoriete films op Netflix!

In dit artikel hebben we 15 van de films op Netflix gedeeld die het best zijn beoordeeld door critici zodat je ze kunt bekijken en je eigen beoordeling kunt geven. Deze producties hebben de afgelopen jaren een mijlpaal bereikt. Velen zijn bovendien trending (geweest) en ze verdienen het allemaal om bekeken te worden. Welke vind jij het leukst?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.