Dagelijks aloëverasap drinken en de voordelen die het biedt
Het drinken van aloëverasap is in de loop der jaren zeer populair geworden. Heb jij het al geprobeerd? Ben je op de hoogte van de voordelen die het biedt of volg je gewoon de trend? Eigenlijk maakt het niet uit, dagelijks aloëverasap drinken is namelijk hoe dan ook een geweldig idee.
Het beste aan deze gezonde gewoonte is dat aloëverasap een neutrale smaak heeft. Je kunt het mengen met wat je maar wilt. Hierdoor kun je het makkelijk toevoegen aan smoothies en thee, maar je kunt het ook gewoon zo drinken. In principe maakt het geen verschil, zolang je het maar drinkt.
Wat is aloëverasap?
Aloëverasap is een sap die de gel van een aloëveraplant bevat. De aloëveraplant is een soort vetplant, dit soort planten bevatten erg veel water.
Je kunt aloëverasap kopen in de winkel of apotheek, maar je kunt het ook zelf maken. In principe is het echter beter om de gel zelf te extraheren, zodat je er zeker van kunt zijn dat het volledig natuurlijk is.
- Om dit te doen, moet je het groene deel van een aloëverablad verwijderen. Hieronder gaat namelijk een transparante gel schuil.
- Vervolgens is het de bedoeling dat je deze gel uit het blad schraapt. Bewaar de gel in een glazen pot in de koelkast of gebruik het meteen.
Wil je meer weten? Lees dan:
De beste manieren om aloë vera gel te bewaren
1. Dagelijks aloëverasap drinken verbetert je spijsvertering
Aloëverasap kan het spijsverteringsstelsel verbeteren en versterken en zo je algehele gezondheid verbeteren. Het werkt als een ontstekingsremmer en laxeermiddel. Ook ondersteunt het de volgende processen:
- Reinigen en herstellen van het spijsverteringskanaal
- Regulering van de leverfunctie
- Vermindering van maagirritatie
- Kalmeren van de symptomen van prikkelbaredarmsyndroom
- Verminderen van de pijn die maagzweren veroorzaken
- Bestrijden van constipatie
- Helpt je om beter om te gaan met ongemak veroorzaakt door colitis
- Reguleren van gunstige darmbacteriën
2. Dagelijks aloëverasap drinken houdt je gehydrateerd
Nog een voordeel dat aloëvera biedt, is dat het veel water bevat. Het is daarom geweldig om uitdroging te voorkomen. Onthoud dat voldoende hydratatie je lichaam in staat stelt zichzelf veilig te reinigen door gifstoffen uit het lichaam te drijven.
De organen die hier het meest van profiteren zijn de lever en de nieren. Deze organen hebben namelijk de taak om bloed te filteren en urine te produceren.
- Het is ook een goed idee om aloëverasap te drinken na een zware trainingssessie. Op dat moment heeft je lichaam namelijk vloeistof nodig om een opeenhoping van melkzuur weg te spoelen.
- Probeer daarom twee eetlepels aloëveragel toe te voegen aan je flesje water. Zorg ervoor dat je het drinkt vanaf het begin van je workout tot een uur nadat je klaar bent.
3. Dagelijks aloëverasap drinken is goed tegen constipatie
Heb je vaak last van constipatie? Constipatie veroorzaakt niet alleen ongemak doordat het je zwaarder maakt dan normaal, het zorgt er ook voor dat er veel gifstoffen in je lichaam aanwezig zijn. Hierdoor zou je ook last kunnen krijgen van darmgassen en acne.
Gelukkig biedt aloëverasap het voordeel dat het je darmen vochtig houdt en je stoelgang stimuleert. Als je het dagelijks drinkt, is de kans op constipatie dus erg klein.
Bovendien is het verstandig om uit de buurt te blijven van vet en ultrabewerkt voedsel. Een gezonder alternatief is om meer vezels, fruit en groenten te eten.
4. Dagelijks aloëverasap drinken zorgt voor een gezonde huid
Je huid is het eerste orgaan dat baat kan hebben bij het consumeren van aloëverasap. Onze huid wordt meestal droog door blootstelling aan de weersomstandigheden en luchtvervuiling.
Aloëverasap kan echter helpen om je huid te hydrateren, waardoor je ook minder last zult hebben van puistjes. Bovendien is het gunstig om het ongemak veroorzaakt door psoriasis en dermatitis tegen te gaan. Dit zijn namelijk twee aandoeningen die jeuk veroorzaken.
- Bovendien voorziet aloëvera het lichaam van antioxidanten en vitamines die de huid beschermen tegen rimpels en uv-stralen.
- We raden aan om aloëveragel ook uitwendig op je huid te gebruiken. Op deze manier ga je een droge huid namelijk zowel vanbinnen als vanbuiten tegen.
5. Dagelijks aloëverasap drinken verbetert de gezondheid van je hart
Het drinken van aloëverasap kan aanzienlijk helpen om je bloedsomloop en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Het kan namelijk helpen het vetgehalte in je lichaam te verlagen, waardoor het makkelijker wordt om een hoog cholesterolgehalte tegen te gaan.
Daarnaast kan het echter nog een gunstig effect hebben. Het kan het risico op het ontstaan van verstoppingen veroorzaakt door bloedstolsels en plaque verlagen.
Als je last hebt van diabetes, is het handig om te weten dat aloëverasap je kan helpen je cholesterolgehaltes optimaal te houden. Onthoud dat diabetes een ziekte is die verschillende organen kan aantasten.
Het beheersen van één gezondheidsprobleem kan daarom over het algemeen zeer positieve resultaten opleveren. Tevens verlaagt aloëverasap de bloedsuikerspiegel, iets dat je in de gaten moet houden om ernstige complicaties te voorkomen.
Lees ook:
10 toepassingsmogelijkheden van aloëvera
Zie je hoeveel goede voordelen aloëverasap kan bieden! Vergeet niet dat je aloëveragel zowel op zichzelf als gemengd met water of in smoothies kunt drinken. Waar je ook voor kiest, het is altijd beter om je eigen aloëveraplant te gebruiken.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Bland, J. (1985, March). Effect of orally consumed aloe vera juice on gastrointestinal function in normal humans. Preventive Medicine
desertharvest.com/physicians/documents/DH127.pdf - Khedmat, H., Karbasi, A., Amini, M., Aghaei, A., & Taheri, S. (2013). Aloe vera in treatment of refractory irritable bowel syndrome: Trial on Iranian patients. Journal of Research in Medical Sciences : The Official Journal of Isfahan University of Medical Sciences, 18(8), 732
ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3872617/ - Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
- Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. G. (2008). Aloe vera: a short review. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
- Shelton, R. M. (1991). Aloe Vera: Its Chemical and Therapeutic Properties. International Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1365-4362.1991.tb02607.x